0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
akü sorunu bendede var elektirk yetmezliği gibi arac aküyü sarj etmiyo olabilir belki
geçmiş olsun araçta şarj ışığı yanmıyorsa bile aracı çalıştır benzin lpg farketmez herhangi kutup başını sök stop ederse şarjda sorun var akü iyi olsa bile farları açınca rolanti düşer çünkü teyp far vs. elektrik çeker elektrik çekilince akü zorlanır oda şarj dinamosuna yüklenir dolayısıyla şarj dinamosuda motordan güç aldığı için rolanti düşer aynı klima olayı gibi yüksek vatlı ampüller bile yakıtı etkiliyor açık olduğu sürece tabi ama devir saati tam bilmiyom geneli 0.9 1000 gördüm geç alma ve rolanti düşmesi disribütör kapağının içinde endüksiyon bobini diğer adıyla ateşleme bobini var oda zamanla değer kaybediyor ve yeterli elektrik üretemiyor ordan olabilir yinede iyi bir elektrikçiye gösterin umarım yardımcı olur
Yazınızdan anladıgım kadarı ile şarj dinamonuzdas sorun olabilir.Bu iyi bir elektrikçi ölçmesi lazım.Aslı nda çok basit aracın falarını açıp kaloriferini açıp çalışır vaziyetteyken şarj dinamosunu ölçerler eger sorun varsa zaten .Araç yetmeyen voltajı aküden çekiyor demektir.Bu da akünün zayıflamasına tam anlamı ile dolmamasına neden oluyor demektir .Tabi bu olayda aracın ne kadar sık aralıklarla kullanıldıgıda önemli ( Örnek verecek olursa aracınız haftada 1-2 defa kullanılıyorsa aracın aküsü zayıflar hatta eskiyse boşalır.Yakıt durumuna gelince ben hiç ayarlara baktırmadım ayarıylada oynatmadım benzinle ilgili böyle bir aar oldugunuda ilk defa duyuyorum .Rolanti olayı bogaz kelebegi ve rolanti valfi temizlenince düzeliyor.Ben geçen hafata bu işlemi yaptırdım.Şimdi çalışır çalışmaz 1100 devirde çaışıyor.Hiç gaz felan vermeme gerek kalmıyor .İlk çalışma süresi bende çok uzun süredir 2-3 çevirmede alıyor buji buji kablosu distiribitör kapagı ne varsa degiştirdim fakat degişen pek birşey olmadı .Ustama sordum depo da ki benzin pompasından enjektörlere kadar herşeyin kontrol edilip ondan sonra sonuca bakılır dedi .Birde şunu ekledi eger motor sogukken sabahları ilk çalıştırmada ilk kıv dan sonra çalışıyor motor ısınıca 2-3 kıv dan sonra çalışıyorsa gayet normal zaten böyle çalışırmış .
kutup başını sökünce stop ederse araç şarj tesisatında sorun vardır çünkü akü devreden çıkar akü devre dışı kalınca enjeksiyonlu araçlarda depo içinde benzin pompası bulunur elektrikli olduğu için benzini pompalamaz lpgdede aynı dikkat ederseniz kontağı açınca çıt sesi gelir valfler açılır onlarda şarj tesisatı sağlamsa ordan beslenir değilse akü sökülünce stop eder servisteki cihaz hakkında bilgim yok üzerindeki teyp panasonic marka ve orjinal teybi ise kodludur ve akü üzerinden tamamen çıkarılıp yarım saat geçerse kitlenir