Gönderen Konu: Auris LPG Sorunu  (Okunma sayısı 3382 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ToyoToyata
    • Online Flash Oyunlar
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
Auris LPG Sorunu
« : Aralık 08, 2011, 02:07:22 »
Tüm arkadaşların bilmesi gerektiğini düşündüğüm için yazıyorum. Geçenlerde LPG taktırdım hemde kaliteli diye bilinen markalardan BRC. Fakat bu işlemden sonra aracımda kaloriferi açtığımda bazen ısıtıyor bazende soğuk üflüyordu.

Herneyse bu sorun için serviste tanıdığımız bir ustamıza müracat ettim. Sebebi ise ilginçti. LPG regülatöründen sıcak suyu dolaştırdığı için ve yol uzadığı için kaloriferdeki bu ısıtma sorununun olacağını söyledi. LPG taktırdığınız yere gidin yaptırın dedi. Bende gittim ve o bölgeye bir T attırtarak bu işi hallettirdim.

Sorunum çözüldü, burada anlamadığım bu BRC firması bu elemanların eğitimlerini yaptırtmadanmı bu servis belgesini veriyor sorarım.

Bu konuyu burada açmak ihtiyacı duydum

Bilginize.

Toyota Club Türkiye

Auris LPG Sorunu
« : Aralık 08, 2011, 02:07:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris LPG Sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2011, 09:38:31 »
Bahsettiğiniz T borusunu biliyorum. Standart olarak her araca uygulanmak zorunda diye biliyorum lpg kit kutusunun içinde çıkıyor zaten. Fakat içinde çıkan auris'in su dolasım sistemi için ince geliyor bunun yerine daha kalınını tedarik edip takıyorlar. Umarım aracınıza plastik takmamışlardır. plastik zamanla yıpranıyor ve su kaçırıyor. bir diğer mesele de montaj sırasında araç hortumların kesilmesinden dolayı 1,5 litre falan su kaybediyor. 1 litre antifreeze ve yarım litre temiz su eklemeniz gerekiyor. Su az olduğunda da kalorifer sistemi iyi ısıtmaz.
Bende brc takdırdım aracıma ama işcilik ve montaj özeni gayet iyiydi. lpg takılalı 3000 km yaptım hiç bir sıkıntı olmadı. 2000 km olduktan sonra kontrole gittim. adaptasyon ve gaz kaçağı kontrolü yaptılar. yakıtı da düşürdü biraz bu adaptasyon işlemi.

Sizin şanssızlığınız montajı yapan kişilerin niteliksiz olusu galiba.
Geçmiş olsun...
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2011, 09:42:32 »
Ayrıca Brc montajını lpg montajı yapan bayilik alan her lpgci yapabiliyor. 2A mühendisliğin yetkili servislerini tercih ederseniz eğitimli kişilerle işinizi halletmiş olursunuz.

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ToyoToyata
    • Online Flash Oyunlar
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2011, 20:51:56 »
Ayrıca Brc montajını lpg montajı yapan bayilik alan her lpgci yapabiliyor. 2A mühendisliğin yetkili servislerini tercih ederseniz eğitimli kişilerle işinizi halletmiş olursunuz.

Murat bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Evet galiba tek sıkıntı LPG montajı yapan kişilerde ben aracımı tekrar oraya götürüp T borusunu takmalarını isteyeceğim. Bakalım bir sıkıntı yapacaklarmı. Bu arada su sistemindeki herhangi bir arıza silindir kapak contasınada zarar verebilirmiş.

Buraya durumdan bahseden bir mesaj atarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2011, 22:07:53 »
bir hafta önce bir arkadaşım başka marka bir aracına 1800 liraya aynı marka tüp taktırdı. çok memnun kaldı. napsak bizde mi taktırsak acaba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Opel astroloji 1.6 CDTİ
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2012, 21:31:16 »
selam  arkadaşlar..şuan yakıtınız ne oranda düştü öğrenebilirmiyim? kazasız belasız sürüşler diliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2012, 00:26:02 »
önceki aracımda da söylemezdim yakıtımı kimseye. ama şu an minimal düzeyde maksimum performans alıyorum. çok şükür çok memnunum. gerçek işi bilen ustanın ayar yapması ve montaj yapması bütün sorunların önüne geçiyor.

English Teacher