öncelikle merhabalar,
2011 1.33 terra sporty bir yarisimiz var fabrika değerlerinde
Şehir içi yakıt tüketimi : 4.5 lt
Şehir dışı yakıt tüketimi : 6.2 lt
diyor
aracı 2011 ağustos sonunda sıfır aldık yani yaklaşık 3.5 aylık falan.
dün akşam telefondan forumda gezdiğim kadarıyla göstergenin yanındaki düğmelerle yol bilgisayarına bakılıyormuşuz az önce gittim denedim direksiyon tarafındaki modları değiştiriyor TEP A TEP B ODO ECO : 00.20.18 ECO:00:00:00 vs birşeyler yazıyor bunların hepsi nedir bunları gördüğümüzde ne olarak değerlendirmemiz gerekir.
aracın totalde yaptığı 1982 km de ortalama 28 km hızla mı gitmiş
(ki aşırı az geldi gözüme 2-3 kez otobanda uzun yol yaptık şehir içine pek girmiyoruz sahil yolundan akıyoruz)
yoksa kalan 2 diş benzin ile gidebileceğimiz ortalama yol km si midir 28 km.
eğer öyle ise depo 42 lt 10 bölme var yani bi bölme 4 litreye tekabül ediyor 8 litre kalmış en yüksek 200 en düşük 100 km gibi gitmemiz gerekmez mi .
birde rodaj dönemi diye motorun parçalarının birbirine alışması vs var mıdır AVR veya AVG de 100km de 7,0 Lt yakıt tüketimini gördüm gözlerime inanamadım. 3 ay bence pedalları kavrama noktasını hissetmek ve alışmak için yeterli süre fakat neden 7.0 gösteriyor göstergeye her zaman inaanmamalı mıyım.
çok yazdım biliyorum ama son sorum, direksiyon tarafındaki düğme çalışırken diğer taraftaki düğmeye bastığımda bi değişiklik göremedim ve aracın saati geri kalmış onu nasıl ayarlayabilirim. direksiuyon tarafındakine her bastığımızda gelen semboller ve değerlerin anlamlarını rica etsem yazabilir misiniz .
Bu kadar çok soruya cevap verme zahmetine girdiğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum