0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
50 yaşında2002 yılında19 yıl
Kemal abi emekliliği almıştır, sırtı yere gelmez artık. Ama her yerde söyleme Kemal abi, çok kıskanan olur bak.
ssk nın sitesine göre(ya bende bir hata var yada yukarıda verilen cevaplarda? )55 yaşında maaş almaya hak kazanacağım19934.827 ödenmiş prim günü(buda 2 yıl sonra emekliliğe hak kazandığım anlamına gelir)
Başlangıç yılı 2002 ise 50 yaşında emekli olacağına emin misin Selçuk? Yani o yaşta emekliliğe hak mı kazanacaksın yoksa emekli maaşın mı bağlanacak? Kemal abi emekliliği almıştır, sırtı yere gelmez artık. Ama her yerde söyleme Kemal abi, çok kıskanan olur bak.
Yipranmasi farkli Selcuk beyin. 50 yasinda maasta almasi gerekir.
Bu sendeki doğru olabilir Seydi. Konunun uzmanı değilim ama bir şeyler öğrendim bende mecburen. Zorunlu prim ödeme gün sayın kaçta tamamlanıyor? 5750 falan mı? Tüm ödemelerin Sgk'da görünüyor mu. Aslında bunu herkesin kontrol etmesi lazım.
hakan bey prim gün sayısı 5500 gün önceden sgk nın sitesinde ne zaman emekli olunabilceği hesaplanabilyordu şimdi görünüyormu bilmiyorum türkiyem.gov.tr den hizmet dökümüzünü görebilyorsunuz,çok şükür çalıştığım kurum bu konuda herhangi bir sıkıntı yapmıyor ve aldığımız maaş üzerinden yatırıyor..(hakan bey laf aramızda akranız:)))) bende zaman zaman emeklilği düşünüyorum yaşlandıkmı ne:)))) )
(Bey'i kaldırabiliriz sizin için de uygunsa). Yaşlanmaya çözüm yok ta, ihtiyarlamayalım.