Gönderen Konu: bu görünen trigger kayışı mı?  (Okunma sayısı 3152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
bu görünen trigger kayışı mı?
« : Mayıs 17, 2008, 00:09:38 »
99 corolla sağ ön lastik alt tarafından motora doğru bakınca motorun yan tarafında plastik kapak gibi bişey kırılmış alt tarafında kayış görünüyor. görünen trigger kayışı mı? aracı 8 ay önce aldım yeni farkettim tamirciye sordum bişeyolmaz dedi fakat aracı yıkarken lastiğe su sıksam sıçrayacak mesafede ne dersiniz :(

Toyota Club Türkiye

bu görünen trigger kayışı mı?
« : Mayıs 17, 2008, 00:09:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: bu görünen trigger kayışı mı?
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2008, 08:08:10 »
Gördüğünüz kayışın genişiliği işaret parmağınız ile orta parmağınzı yanyana getirerek baktğınızadaki kadar geniş bir kayış ise tiriger kayışıdır. Ama tahminime göre sağ lastiğin arkasından gördüğünüz kayışlar su devir daim, alternatör varsa klima,direksiyon hidrolik pompasına güç ileten kayışlar olması lazım. Su sıçrasa bile  bir problem yaşamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2008, 11:02:15 »
klima var bu dediğim kısım kaputu açınca motorun solunda EF-E4 yazılı plastık parçanın aşağı doğru uzantısı. birde bu triger kayışı nedir, ne işe yarar, koptuğunda motora büyük zarar verdiği söyleniyor, kaç km aralıklarla değişir, serviste mi değiştirmek lazım, masrafı nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2008, 11:10:28 »
Triger kayışı orjinal parça olarak değişti ise 100 000 km de bir değiştirilmesi gerekir. Bu motorlarda triger kayışı kopsa da bir motordaki parçalara zararı yok diyorlar. Sadece yolda kalıyorsunuz herhalde.