Merhaba 2003 sol otomatik corollam var soğuk havada ilk çalıştırışta hafif bir zırıltı geliyor motordan durduğu yerde vitese takınca dahada artıyor, hareket edince kesiliyor. motor ısınınca tamamen gidiyor otomatik şanzıman tarafından gelimiyor. bilgisi olan vamır
Çok emin değilim. Bende de corolla 2003 makyaksız 1.6 sol düz şanjıman var(130 bin km).Bildiğim kadarıyla soğuk havalarda bunu yapması normal bende de çok soğuklarda zırıltı olur.Fakat ben iki hafta önce motor soğutma sıvısını değiştirdim, çünkü 40 binde değiştirme gerekiyor.Bizim modellerde 2003 de toyota super long life coolant yok.40 binde değiştirmeni ve castrol kullanmanı tavsiye ederim.Bn yaptım araç çok çabuk ısıtıyor içeriyi.tanıdığın ustaya değiştir radyotör suyunu.bir ipucu soğutma sıvın değiştiğinde rampa bir yere çık ve boşta gaza bas bir iki dakka.
Zırıltıya neden olabilecek parçalar kayışlar ve egzos olabilir. Bunları kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.
kış bakımlarını yaptırdım
bana usta pembe renkli antifiriz koydurdu, ayrıca yağı mobil1 10-40 olarak bu hafta değiştirdir.
2 gündür hava sıcak istanbulda ve sıkıntı çok azaldı ama devam birde giderken ayağımı firenden çekip gaza basınca horrn giye bir görleme geliyor valla iyice canım sıkılıyor bazıları bunun emme manifoldu olduğunu söylüyor bayramoğlu 150 tl ye yaparız diyor istanbul anadolu yakası bunu (eğer arıza bu ise) manifold tamirini vida falan takıyolardı incelemiştim eski konularda yapan yer yokmu yav.
motordan geliyosa 10 60 yağ tavsiye edeyim
merhaba benim aracımda senin sorununa benzer bir sorun vardı kayış gergi amortisörü burçları boşluk yaptığı için çok aşırı ses yapıyordu arabam resmen traktör gibi çalışıyordu motor ısınınca kesiyordu amortisörü komple değiştirdim ses kalmadı
teşekkür ederim
ustaların söylediği en son emme manifoldu arkadaşlar 800-850 tl anadolu yakasında ucuza nerede yaptırabilirim
Merhaba Barış bey,
Soğukken gelen ısınınca giden sesin kaynaklarından biride otomatik şanzıman olabilir. Şanzıman yağını hiç değişttirdiniz mi?
Gaza basınca çıkan o ses eğer yan sanayii hava filtresi kullanıyorsanız oradan gelebilir. Zira et kalınlığı orjinalinin yarısı olduğundan yanaklarına baskı yapamayan kutunun kenarlarından emilen havada öyle ses çıkarır.
merhabalar otomatik şanzıman yağı 10.000 km önce değişti ve eksiltme yok
teşekkür ederim
gergi amortisörü bu kasada bozuluyor.230 tl civarı fiyatı.Gergi bozuk ise yokuş ta motoru zorladıgınızda kayış kaçırma sesi yapar.Gergilerinize baktırın.Benımde 2004 corolla hb nın avare gergisi bozulmuştu.Vuk vuk diye ses yapıyordu.Emme manıfoltu vvti larda bu ses yapıyor yükske km lerde.İnternette videoları var.Hatta forumdada video vardı onlara bakın .Sesi bir vida monte ederek kesiyorlar ama nekadar sağlıklı bilemem..gergiler bozuk olsa zırıltı seşklinde olmaz diye düşünüyorum.Sİz emme manıfoltuna bir baktırın.
teşekkür ederim bu vida olayına gireceğim heralde