Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 12:52:36
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
debriyaj sorunu
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: debriyaj sorunu (Okunma sayısı 2400 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: B+
debriyaj sorunu
«
:
Mayıs 16, 2008, 23:48:23 »
arkadaşlar arabam 98 model xei ve bundan yaklaşık 6 ay önce aldım aldığımda herkes gibi ben de bazı bakımlarını yaptırayım dedim sonra bir usta debriyaj baskı balatanın da kaçırdığını söyledi ben de değiştirdim ama orijinal parça mı bilmiyorum parça valeo idi sanırım yalnız baskı balatayı değiştirirken motor kulağının bir tanesinin de eskidiğini söyleyerek onu da değiştirdi fakat ben baskı balatayı değiştirdikten sonra ayağımı debriyajdan kaldırırken küt diye bir ses gelerek kavrama yapıyor bu soruna neden olan ne olabilir bilen varsa ve beni bu konuda aydınlatırsa memnun olurum şimdiden teşekkürler
Toyota Club Türkiye
debriyaj sorunu
«
:
Mayıs 16, 2008, 23:48:23 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
66 kere teşekkür etti
254 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyaj sorunu
«
Yanıtla #1 :
Mayıs 17, 2008, 00:04:03 »
1. Küt diye bahsettiğiniz ses debriyajdan ayağınızı kaldırırıken debriyaj pedalının geri gelebileceği en son nokta da mı oluyor.
2. Vites geçişlerinde problem var mı?
3. Uzun yolda giderken araç 5. vitesten kendi kendine atıyor mu?
4. Araç rölenti devirinde çalışırkenyani hareket etmez iken de debriyaja basıp bırakınca aynı ses tekrarlanıyor mu?
Biraz fazla Soru sordum galibaaa.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Mayıs 17, 2008, 00:10:10 »
tolga bey sorduğunuz sorulara cevap vermeye çalışayım öncelikle ses ayağımı debriyajdan kaldırırken aracın ilk hareketini kavraması esnasında geliyor ve bu ikinci ve üçüncü vites geçişlerinde de oluyor ama en belirgin şekilde ilk hareket esnasında gerçekleşiyor vites geçişlerinde problem yok uzun yolda 5ç viteste dediğiniz gibi bi sorunum yok ve rölantide iken de ayağımı debriyaja basıp kaldırıyorum ama herhangi bir ses olmuyor
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
66 kere teşekkür etti
254 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Mayıs 17, 2008, 00:23:03 »
Sizin probleminiz kavrama sis temi ile ilgili değil yani debriyaj ile ilgili bir problem yok Hareketi vites kutusundan tekerleklere iletirken gerçekleşiyor bu ses tahmini me göre sağ veya sol akslardan biri yerine oturmamıştır.Çünki motor güç üretir gücü vites kutusuna verir vites kutusu dönüş hızını ayarlar daha sonra aks lar yardımı ile güç tekerleklere iletilir. Sizin söyleminize göre Yusuf bey tekerlekler motordan güç alırken bu sesi yapmasını sağlayacak tek şey sağ veya sol akslardan birisidir.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Mayıs 17, 2008, 00:29:45 »
teşekkür ediyorum tolga bey ilgilendiğiniz için sağolun
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
66 kere teşekkür etti
254 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Mayıs 17, 2008, 00:31:52 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mayıs 17, 2008, 00:29:45
teşekkür ediyorum tolga bey ilgilendiğiniz için sağolun
Önemli değil. Paylaşmak güzeldir. Diğer arkadaşlarında yorumlarıda olacaktır onlarıda göz önünde tutun.Yusuf bey.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Mayıs 17, 2008, 00:38:52 »
Tamam Tolga bey kusurabakmayın ben aracımı alalı fazla olmadığı için pek bilgi sahibi değilim ama mekanik sorunlar üzerine ilgim var ustalara da götürüyorum ama doyurucu cevaplar alamıyorum bu da beni tatmin etmiyor ama siteyi şöyle bi gözden geçirdim gerçekten sorunlarla ilgili tesbitleriniz gayet güzel geldi bana tabi diğer arkadaşlar da cevap yazarlarsa memnun olurum size iyi geceler paylaşımlarınız için de teşekkürler
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Mayıs 17, 2008, 10:58:24 »
Selam.
Debriyaj ile ilgili başka bir başlık altında da oldukça yararlı bilgilere ulaşabilirsiniz burada. Çünkü benzer bir konu daha önce işlenmişdi. Sizde oluşan ses için ise bence öncelikli olarak özellikle şanzıman altında bulunan takozu ve sonra diğer takozları kontrol ettirmenizde fayda var. Takozlar bozuk olabileceği gibi değiştirilen takoz doğru ayarda takılmamış olabilir ve motora güç bindiğinde motor bloğunun hareketi başka bir parçaya çarpmaya sebep olabilir. Olmazsa Tolga arkadaşımızın bilgisinden de faydalanın tabi. Ama benim aklıma öncelikli olarak takozlar geliyor bu durumda.
Kolay gelsin.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Mayıs 17, 2008, 22:26:21 »
şu an yusuf arkadaşımızın sorununu ve olabileceği ihtimalleri okudum..ama hatta kimse yok umarım okursunuz..aracımı alalı 5 ay kadar oldu ben debriyaj baskı balatasını değiştirdikten sonra aracım 1 nci vites kalkışta tam (kavrama anı yani)sanki silkeleme veya titremeyi debriyajda hissediyorum... tamircim balatanın yeni aynanın ise eski yani değişmemesinden zamanla birbirine alışacağını söyledi ama 5 ay oldu hala ayni.sizlerin görüşünü almak istedim..içime dert oldu nerdeyse tekrar actırp baktırayım diyorum...saygılarımla
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #9 :
Mayıs 19, 2008, 10:41:44 »
Ergun Bey sizin sorununuzla benimkisi aynı değil sanırım çünkü benim arabada titreme olmuyor sadece kavrama anında bir "küt" sesi geliyor onun haricinde bir sorun yaşamıyorum. Sanırım Hakan Beyin ve Tolga Beyin dediği gibi benim sorun ya motor kulaklarında ya da akslarda ama ben iki gün önce tekrar baskı balatayı değiştirdiğim ustaya götürdüm sorunun nereden kaynaklı olabileceğini sordum o da bizim arabaların yani toyotaların motor kulaklarının biraz esnek olduğunu bu yüzden de kavrama anında o sesi verdiğini söyledi. Artık ne kadar doğru bilemiyorum.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
1993 corolla gli
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Mayıs 19, 2008, 12:56:15 »
arkadaşım merhaba benimde seninkine benzer bi sorun vardı şanzıman kulaklağının biri eskiymiş değiştirdim şimdi oyle bi ses gelmiyo bi baktır derim
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Araç: Başka Marka
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Mayıs 19, 2008, 14:41:52 »
Selam.
Ergun bey baskı ve balata takım halinde aynı anda değişmelidir. Yoksa bu şekilde aracın kalkışlarda vs. titreme yapması doğal. Bazı ustaların yaptığı balata çakma(hiç tavsiye etmem) işlemi sonucunda da aynı titreme oluşabilir.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler