Gönderen Konu: Ayakkabılarımız.....  (Okunma sayısı 3275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ayakkabılarımız.....
« : Aralık 05, 2011, 22:40:42 »
- Arkadaşlar ayakkabı alırken nelere dikkat edersiniz?
- Marka mı tercih edersiniz yoksa hoşunuza gitmesi almanız için yeterlimidir.
- Ayakkabı alırken mesela boyanabiliriliğine,temizliğinin kolaylığını göz önüne alırmısınız?
- Ayakkabılarınız boyanan malzemeye sahipse ne tarz boya kullanırsınız? (boya+cila ya da hazır boya) Veya ayakkabı boyacılarına mı boyatıyorsunuz?
- Ayakkabılarınızın temizliğine ne kadar önem gösterirsiniz?
- Kösele,lastik veya neolit tabanlardan hangisini tercih edersiniz?
- Öncelikli renk tercihleriniz nelerdir?
- Aracınızda yedek ayakkabı bulundururmusunuz?
- Giymediğiniz ayakkabılarınızın içine kalıp ya da gazete koyarmısınız?

Ben Ankara'da bulunan bir ayakkabı atölyesinden alışveriş yapıyorum.Bu atölye Kemal Tanca,Damat & Tween,Sarar ve ünlü bir çok ayakkabı ve giyim mağazasına üretim yapmaktalar.Sağ olsun atölye sahibi Fazlı abi eski müşterileri olmamdan dolayı bana da satış yapıyor.Böylece mağazada satılan fiyatın hemen hemen yarı fiyatına alıyorum.
Birde kemer ve çanta üreticisi komşusu var.Aldığım her ayakkabının kemerini de oradan yarı fiyatına alıyorum.Crafter'ı satmadan önce muhakkak bir çift ayakkabı bulundururdum.Sürekli yolda olmamdan dolayı bulundurmak zorundaydım.
Fikir olur diye söylemek gerekirse İkea'dan saklama kutuları aldım.Vestiyere ve ayakkabı çekmecesine sığmayan bot tarzı ayakkabılarımı bu kutular içine koyup gardrobum da muhafaza ediyorum.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Ayakkabılarımız.....
« : Aralık 05, 2011, 22:40:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Ayakkabılarımız.....
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2011, 22:43:46 »
  Bu konu olunca şuna göz atmak iyi olabilir sanırım.
 http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31385.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2011, 22:48:45 »
abi dev.memuru için o dediğin markalar bozar abi..lastik ayakkabniler vardı çocuklugmda en sağlamı o :::::
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2011, 22:51:35 »
  Bu konu olunca şuna göz atmak iyi olabilir sanırım.
 http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31385.0
   Lütfen Hakan abi.Bunlar ayrı konular karıştırmayalım birbirine :islik: :islik: Sen ayakkabıyı anlatan konu açmışsın.Tarihte kim ne giymiş diye.Ben forumdaşlar ne giyer,nasıl giyer,nelere dikkat ederler diye konu açtım :islik: :islik: :D

abi dev.memuru için o dediğin markalar bozar abi..lastik ayakkabniler vardı çocuklugmda en sağlamı o :::::
   Haklısın Tuncay normal şartlarda bozuyor.E yarı fiyatına alınca sıkıntı olmuyor haliyle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2011, 22:52:14 »
Hoş konu olmuş abi....  En yakın arkadaşım Düzce ayakkabıcılar çarşısının en büyük mağasının sahibi bende yıllarca yanında takıldım yeri geldi maaşlı çalıştım aynı zamanda batı karadenize dağıtım yapan üretim atölyeleri var... Kundur alıcaksam kesinlikle onlara özel yaptırıyorum...

Şimdi şöyle bir durum var genelde 0-25 tayfada malesef %90 marka takıntısı oluşuyor bende çoğu ayakkabım rahat olmasına rağmen birkaç tanede malum markalardan vardır... Ama tabi bu seçimler yapılırken çogumuz malesef rahatımızı ve ayak sağlıgımızı düşünmüyoruz....  Hem mecaz anlamda hem gerçek anlamda vücudun bütün yükünü ayaklar çeker... Herşey ayakta başlar ayakta biter evet çogumuz sabah ayakkabıları giyip ortalama 8 hatta cogumuz 10+ saatler ayakkabımızı cıkartmıyoruz... Yorgunlugun bile başlangıcı ayakkabılardır ne kadar rahat ayakkabı seçersek yorulma süremiz uzayacaktır... Gerçekten bunu deneyip görebilirsiniz...

Ayrıca ayakkabı ve ayak sağlıgı olarak özellikle deri ayakkabıları 1gün giymiş isek 2 gün dinlerdirmeliyiz ki deri veya hammaddesi ne ise rahatça hava alsın... Eğer İmkanımız varsa bunu uygulayabilirsek kullanım süreside 3-4 kat artacaktır....

Bu arada 4 yıl önce pumadan 96 saat serisi diye bir ayakkabı almıştım hayatımda öyle rahat ayakkabı giymedim ama malesef o seri tekrar üretilmedi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2011, 23:02:14 »
   Ahmet benim bir lafım vardır."Ayağına ayakkabıyı,arabana lastiği iyi olanından alacaksın" diye.Vücudun bütün yükünü ayaklar çektiği için özellikle ayakkabı alımında kaliteli,rahat olanı tercih edilmeli.
   Spor ayakkabı çok fazla giymem ama tercihimi Puma'dan yana kullanırım.Yürüyüş dışında fazla giymem.Askerlikte 15 ay aynı botu giydim,teskere gününde bile hala deri kokuyordu.Ama ilginçtir spor ayakkabı giydiğimde ayağım hafif meşrep koku yapıyor :D
   Yerleşik hayat yaşadığım dönemlerde ayakkabılarım boyanan tipteydi.Boya olarak ta "Nuri Leflef kundura boyası ve cilası" kullanıyordum.Ama mobil hayata geçişimden bu yana ayakkabı boyamak çok zahmetli oluyor.Sil ve giy :)
   Bu arada bir uyarıda bulunayım arkadaşlar için.Boyasını kendi yapan arkadaşlar hazır boya (Stil marka ve türevleri) kullanmasınlar.Bu tarz boyalar ayakkabı derisinin ömrünü kısaltıyor maalesef.Deri cilası hem deriyi korur hemde kolay kirlenmesini engeller.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2011, 23:21:39 »
ayakkabı alırken kalitesine dikkat ediyorum. yürümeyi seviyorum ve yılda bir ayakkabı değiştirmek işime gelmiyo.
alırken topuk vurmuyosa birinci şartı sağlar sonra bakarız.

önce güzelce eğilir bükülür ve dikişlerine bakılır, içindeki süngerimsi maddeye bakılır. su geçirirmi ? yada bağcıkları deforme olur mu ? kaliteli tasarlanmış mı diye bakarım. önemli olan ve ekonomik olan bence kalite. 30 tl ye ayakkabı alıyorum 1 ay içinde yandan patlıyo ve taban gidiyo.oysa 120 tl ye aldığım liseden beri benimle..

benim için boyanması hiç önemli değil. sadece arada silerim. hatta tozlu ve orjinal şekilde kalması daha çok hoşuma gidiyo diyelim.. ve moda olsun diye ayakkabı almam illaki eskiyecek yada sorun çıkartacak..
umarım faydalı olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2011, 23:46:04 »
Çin malı ayyakkabı almam.Kimseyede tavsiye etmem. Deri ayyakkabı tercihimdir. Kundura tarzı dediklerinden yılda 5 kere  giyerim yada giymem. Ayyakkabı alırken önce RAHATLIĞINA bakarım.Taban dolgusu çok önemli ayağınızın altı yumuşak olmalı. 2 seferdir pepita diye bir markanın ayyakabılarını alıyorum.Çok memnunum hem deri hem sağlam.  Botda en son su geçirmez cins olanlardan (scooter) almıştım. 2007 den bu yana giyiyorum. Bizim askeri botlara 10 basıyor. Deri ile ayağınız aranızda katmanlar var. :) Neyseki botlarda iyileştirmeye gidiliyor inşallah. :) Ayakkabım yamulmadan yırtılmadan atmam attırmam(hanıma). Spor ayyakkabıda genelde ayaklarım taraklı cins olduğu için adidas tercih ediyorum. puma nın tabanı çok dar gitmiyor bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2011, 00:14:31 »
   Askeri botlar zaten başlı başına bir dert.YDS'nin fabrikası Ankara Esenboğa mevkiinde.Dağıtım izninde kendime daha rahat konforlu,hani şu üst subayların giydiği modellerden alayım dedim.Sonra vazgeçtim.İyi ki de vazgeçmişim.Bot'umu önce boyayıp sonra cilalıyorum diye komutan uyuz oluyordu bana.Her görüşünde hep aynı iğnelemeyi yapardı "Özcan Musaoğlu,hayırdır botla sahneyemi çıkacaksın" diye iğrenç espiriyi yapar dururdu.11,5 ay boyunca bana bot yüzünden fırça atamadı diye adamın uykuları kaçıyordu :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2011, 00:44:33 »
ayağıma olsun yeterli, çünkü numara bulamıyorum,, 47-48 numara giyiyorum,, :)
iskarpin/kundura tarzı kumaş pantolon altına bazen buluyorum ama günlük giyim için spor vs bulmam neredeyse imkansız, bazı markalarda buluyorum onlar da tanker gibi, basketbol tarzı, e zxaten büyük olan ayak hepten gemi gibi görünüyor,,
o yüzden ayağıma olsun, ne olursa olsun,, :D
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2011, 01:01:50 »
Amaan cok da abartmamak lazim, 30 liraya babet de alirim 300 liraya cizme de.. Zaten bayan ayakkabilari hic tarzim degil renkli sekilli tasli pullu seylerden hoslanmam, buldumu da dener rahatsa alirim. Dusundugunde surekli arabadayim zaten, alisveris ya da yuruyecegimi bildigim gunlerde spor ayakkabi giyerim. Topuklu duz taban rugan suet deri hic fark yapmaz, begeneyim yeter. Hatta sirf modelini begendim diye 'olsun silikon tabanlik alir onla kullanirim' diye bile rahat olmayan ayakkiyi alirim yani. =) diger hemcinslerimin aksine ayakkabi canta takintim da yoktur zaten. Toptan alisverisi sevmem hatta :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 06, 2011, 01:20:12 »
ayakkabınızı belli markalardan seçmiyorsanız ve onların pahalı olanlarını almıyorsanız bilinki çin malıdır.. nike adidasların ucuz olanlarıda buna dahil.. ayrıca kundura giyiniyorsanız eğer tavsiyem tipine değil rahatlığına daha fazla bakmanız.. bi tane aldım hemde markalı ama onu giydiğim gün ayaklarımı hissetmiyorum  >:(

Amaan cok da abartmamak lazim, 30 liraya babet de alirim 300 liraya cizme de.. Zaten bayan ayakkabilari hic tarzim degil renkli sekilli tasli pullu seylerden hoslanmam, buldumu da dener rahatsa alirim. Dusundugunde surekli arabadayim zaten, alisveris ya da yuruyecegimi bildigim gunlerde spor ayakkabi giyerim. Topuklu duz taban rugan suet deri hic fark yapmaz, begeneyim yeter. Hatta sirf modelini begendim diye 'olsun silikon tabanlik alir onla kullanirim' diye bile rahat olmayan ayakkiyi alirim yani. =) diger hemcinslerimin aksine ayakkabi canta takintim da yoktur zaten. Toptan alisverisi sevmem hatta :D

benim arkadaşı gönderiyim iki gün dursun yanında belki huyundan suyundan bişeler kapar ya :D... bi alışverişe çıksa ayaklarıma kara sular iniyor  :(
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 06, 2011, 09:09:53 »
  Bir kere dağcı ayakkabım her daim dolabımda durur.
 Onların daha sportif, yürünebilen, araç kullanabilen olanını kışları giyerim.
 Onların da daha klasiğini arada giyerim.
 Yazları spor ayakkabılarım vardır bir kaç tane. Gerçi yine almam lazım.
 Tabi kide değişik renklerde (siyah ve kahverengi) Mokasen (kızılderili dilinden geliyormuş) ayakkabılarım durur. Elbetkide takım elbiseye ve kemere uygun renkte olmalı.
 Spora gittiğimde ayrı, halı saha için ayrı ayakkabılarda genelde dolapta durur. E tabi sandaletleride unutmamak gerek. Yazın çok rahat oluyor canım. :)
 Bu arada kösele taban bulunmuyor artık, çok nadir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 06, 2011, 09:20:15 »
3-4 cm topuklu kunduralar vazgecılmezımdır. Duz tabanlı ayakkabılar cok yoruyor. Markayı ovmek degıl ama kemal tanca cogu kez tercıhımdır. Eskımıyor ayakkabıları. 2 tane kalıbım var sırayla ayakkabılarıma takarım. Boya kullanmam, bakım kremlerı ıle arada temızler, her sabah ayakkabılarımı sılmeden ıse gıtmem.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 06, 2011, 09:27:19 »
:D cızlavat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 06, 2011, 10:40:49 »
:D cızlavat

:D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ::) :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :foto: :asikadam: :asikadam: :asikadam: :asikadam:

cıslavet çocukluk aşkımdı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 06, 2011, 11:58:08 »
bende biçok bayan gibi ayakkabı delisiyim  :D

önceliğim ayakkabının rahatlığı , genellikle ( hafta içi ) topuklu ayakkabı giydiğimden bu benim için çok daha önemli. ne kadar yüksek topukluda giysem spor ayakkabı giymiş gibi hissetmeliyim kendimi. bunuda malesef ucuz diye aldığım ayakkabılarda bulamıyorum. marka takıntım yoktur. hoşuma giden herşeyi alabilirim  :lol: ama ayakkabı farklı bişey bu konuda genellikle kemal tanca yı tercih ediyorum gerçekten iyi iş çıkartıyorlar. biçok markanın ürününü denimişimdir. ama rahatlıksa kema tanca  :islik: 
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 06, 2011, 13:22:06 »
ayağıma olsun yeterli, çünkü numara bulamıyorum,, 47-48 numara giyiyorum,, :)
iskarpin/kundura tarzı kumaş pantolon altına bazen buluyorum ama günlük giyim için spor vs bulmam neredeyse imkansız, bazı markalarda buluyorum onlar da tanker gibi, basketbol tarzı, e zxaten büyük olan ayak hepten gemi gibi görünüyor,,
o yüzden ayağıma olsun, ne olursa olsun,, :D

Senin işin zormuş Alp...

Bir kere dağcı ayakkabım her daim dolabımda durur. /quote]

Hakan abi adaşın bir arkadaşım var.2001 yılından buyana arkadaşız.Bunca senedir ya aynı dağcı botunu giyiyor ya da evde aynısından bir kaç tane var.Yaz kış Hakan abinin ayağında o kahverengi botu görürüm :) Kösele ayakkabım bir tanede olsa mutlaka olmalıdır.Köseleyi severim...

3-4 cm topuklu kunduralar vazgecılmezımdır. Duz tabanlı ayakkabılar cok yoruyor. Markayı ovmek degıl ama kemal tanca cogu kez tercıhımdır. Eskımıyor ayakkabıları. 2 tane kalıbım var sırayla ayakkabılarıma takarım. Boya kullanmam, bakım kremlerı ıle arada temızler, her sabah ayakkabılarımı sılmeden ıse gıtmem

Eve her girişimde önce kalıbı ayakkabıya yerleştirir,sonra siler yerine koyarım.Silmek hem kolay hemde rahat.Boşuna bunca zaman boya-cila ile uğraşmışım :)

bende biçok bayan gibi ayakkabı delisiyim  :D
önceliğim ayakkabının rahatlığı , genellikle ( hafta içi ) topuklu ayakkabı giydiğimden bu benim için çok daha önemli. ne kadar yüksek topukluda giysem spor ayakkabı giymiş gibi hissetmeliyim kendimi. bunuda malesef ucuz diye aldığım ayakkabılarda bulamıyorum. marka takıntım yoktur. hoşuma giden herşeyi alabilirim  :lol: ama ayakkabı farklı bişey bu konuda genellikle kemal tanca yı tercih ediyorum gerçekten iyi iş çıkartıyorlar. biçok markanın ürününü denimişimdir. ama rahatlıksa kema tanca  :islik: 

Bir ara İnci'den ayakkabı alıyordum.İki ayakkabı ve bir bot baş parmakların yan tarafından yırtılınca,onlarda ürünlerine sahip çıkmayınca bir daha İnci'den ayakkabı almadım.Zaten Fazlı abi bir çok markaya üretim yapıyor.Ayrıca  sorun olan ayakkabıya anında müdahale de bulunuyorlar.2009 kasımında aldığım Rugan ayakkabının dikişleri attı.Bir kaç gün sonra gidip yenisini alacağım.Üretim hatası olmuş :D
   Kemal Tanca ile ilgili bir hatırlatma da bulunayım.Her Kemal Tanca bayisi aynı değil.bunlar iki kardeş.İki kardeşin bayileri ayrı.Ama tabelada yine Kemal Tanca yazar.Örnek vermek gerekirse Ankara Acity'den aldığım botumun kabulünü Kadıköy Bahariye'de ki şube alıyorken,Ankamall'de ki bayinin ayakkabılarını kabul etmiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 06, 2011, 13:36:37 »
o kadarını bilemem özcan bey :D yıllardır kemal tancadan alışveriş yaparım bir sorun yüzünden daha ziyaret etmedim kendilerini :D
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 06, 2011, 13:55:36 »
o kadarını bilemem özcan bey :D yıllardır kemal tancadan alışveriş yaparım bir sorun yüzünden daha ziyaret etmedim kendilerini :D
   İyidir ayakkabıları.Yenilemeden yenilemeye gidiliyor Kemal amcaya :) Kolay kolay sorun çıkarmıyor ürünleri.