Gönderen Konu: mmt şanzıman 2. vites yarım debriyaj  (Okunma sayısı 2374 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
mmt şanzıman 2. vites yarım debriyaj
« : Aralık 05, 2011, 21:10:43 »
arkadaşlar mmt vites corollamda bişey dikkatimi çekti manuel modda 2. vites rampa çıkarken gazı biraz bıraktım ve aracımda bir silkeleme oldu göstergedeki dijital ekranda hala 2. viteste olduğumu gördüm. sorum şu araç 2. viteste yarım debriyajmı yaptı.

Toyota Club Türkiye

mmt şanzıman 2. vites yarım debriyaj
« : Aralık 05, 2011, 21:10:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: mmt şanzıman 2. vites yarım debriyaj
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2011, 09:25:48 »
Bence yarım debriyaj yapmamıştır. Rampa yukarı düşen devirle birlikte 2. vites dişlisini çevirmeye gücü yetmemiştir motorun. O nedenle silkelemiştir.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2011, 09:40:27 »
katılıyorum
yarım debriyaj olmaz bildiğim kadarıyla mmt de
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2011, 10:05:58 »
düşük hız nedeniyle vites geçişinde kararsız kalmış ya 1 e düşecek ya 2 de kalacak şekilde, normalde bu otomatik modda daha çok olur, ancak manuelde siz vites geçişini kontrol ediyorsunuz, demekki bayağı hızınızı azalmışsınız ki araç kendi alt vitese inmeye çalışmış
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2011, 16:12:39 »
peki arkadaşlar ben yarım debriyaj yaptığını düşünüyorum. sizde bir deneyin. manuele alıp 2. viteste kalkış yapabiliyor buda yarım debriyaj yaptığını gösterir. mmt nin bukadar debriyaj bitirmesinin kaynağı bu bence. sizde arcınızda deneyin 2. vites 2000 devirde rampada yavaşça devri düşürün. 1400 1500 gibi yarım debriyaj yapıyor aracı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2011, 16:18:28 »
düşük hız nedeniyle vites geçişinde kararsız kalmış ya 1 e düşecek ya 2 de kalacak şekilde, normalde bu otomatik modda daha çok olur, ancak manuelde siz vites geçişini kontrol ediyorsunuz, demekki bayağı hızınızı azalmışsınız ki araç kendi alt vitese inmeye çalışmış
bir alt vitese geçmedi göstergedehala 2. vites yazıyordu ve rampa bitip düzlüğe çıktığımda aynı vitesle devir yükselerek devam ettim. şu olabilirmi turbo belli devirde devreye giriyor. düşük devir olduğu için devren çıkmış olabilir. bunu servise sormam lazım. eğer yarım debriyaj yapıyorsa yandı gülüm debriyaj. servise mmt olayını sormuştum. abi patronmusun işçimisin diye komik bir cevap verdi. niye diye sordum patronsan sıkışık trafikle uğraşmazsın böylece debriyaj sinyali almazsın. ama işçiysen tam saatinde işe gitmen gerektiği için trafiğin ortasında dıt dıt dıt kafanı şişirir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2011, 09:51:16 »
mmt de yarım debriyaj diye bir şey yok zaten şanzıman geçişini ecu kart kontrol ediyor, artı turbo vs de yok :), gerek manuel gerek otomatik modda araç belli bir devir altına düştüğü an vites bir alt vitese geçmeye çalışıyor ama bazen arada kalıyor atmıyor yada atıyor, tabi bu işlemi yaparken araçta tık diye bir ses ve belki duruma göre bir ufak silkeleme oluyor eğer yine anında gaz verilmişse tamamen sistemden kaynaklı bir durum, birde malum araç 1 viteste iken gaza basmadan ayağını frenden kaldırırsan kalkış destek sistemi devreye giriyor ve araç çok yavaş bir hızda kendi ufak ufak yürümeğe başlıyor
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ahmed
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2011, 10:41:48 »
belki biliyorsunuzdur ama şunu deneyin
Ahmed

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 07, 2011, 21:36:12 »
mmt de yarım debriyaj diye bir şey yok zaten şanzıman geçişini ecu kart kontrol ediyor, artı turbo vs de yok :), gerek manuel gerek otomatik modda araç belli bir devir altına düştüğü an vites bir alt vitese geçmeye çalışıyor ama bazen arada kalıyor atmıyor yada atıyor, tabi bu işlemi yaparken araçta tık diye bir ses ve belki duruma göre bir ufak silkeleme oluyor eğer yine anında gaz verilmişse tamamen sistemden kaynaklı bir durum, birde malum araç 1 viteste iken gaza basmadan ayağını frenden kaldırırsan kalkış destek sistemi devreye giriyor ve araç çok yavaş bir hızda kendi ufak ufak yürümeğe başlıyor
aracım d4d turbolu. ve yarım debriyaj var. kastım yarım veya çeyrek kavrama. sonuçta kalkış için hafif bir kavramayla başlayıp tam kavramaya doğru geçen bir süreç yaşanıyor. ufak ufak yürüme demek bu zaten. debriyajı çok az bırakıyor araç harekete başlıyor. ayrıca aklıma geldi bu işlemi 1. vitestede yapıyor. rampada çıkarken devri düşürüyorum ve araç bir anda yarım debriyj yapıyor. bunu yapmasa stop der zaten. 2 vitestede aynısını yapıyor. ya turbo sisteminden kaynaklanıyor yada dediğim gibi yarım debriyaj. bunun nedenini çözemiyorum vites dişli oranları yanlış hesaplanmış olabilir. veya daha fazla vitesli şanzıman olmalıydı.