Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 08, 2025, 01:32:47
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu:
Yeni Corollam Ve Yol Bilgisayarı....
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Yeni Corollam Ve Yol Bilgisayarı.... (Okunma sayısı 2957 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
«
:
Aralık 05, 2011, 15:41:46 »
Merhabalar arkadaşlar.
4. Toyotamıda aldım.
2007 mocel corolla 1.4 d-4d comfort
aracı ilk aldığımda deposunu fulledim 38 lt aldı ve range 670 kmö olarak gösterdi.
100 km yaptıktan sonra tekrar fulledim 6,4 lt yakıt aldı ama bu seferde range 576 gösterdi. ben bu yol bilgisayarındna bişey anlamadım. ben en az 700-750 km yol yapabilirim diye tahmin ediyordum bu araçla ama her fulediğimde range dahada düşük değerler veriyor bunu birisi bana açıklayabilir mi hangi mantıkla çalışıyor bu range. bu arada ortalama yakıt tüketimi de 7,5 gibi bir değer veriyor. benim aracımmı çok yakıyor çok yakıyorsa ne yapmalıyım kime gösterim neresine baktırayım.
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...
Toyota Club Türkiye
«
:
Aralık 05, 2011, 15:41:46 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
Kan Grubu: ---
2 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corollam Ve Yol Bilgisayarı....
«
Yanıtla #1 :
Aralık 05, 2011, 22:02:44 »
range de görülen rakam, sizin son günlerdeki ortalama yakıt tüketiminize göre değişir, fazla takılmayın. 100 km de 6,4 l yakmışsınız , galiba bunun içinde şehir içi dur kalk falan var. Yapacağınız en güzel test , motor sıcakken 5 vites 90 km hızla (sadece şöferle) rampası olmayan düz bir yolda sabit gazla gidin , rüzgar da pek olmadığı bir günü seçin. Anlık yakıt tüketiminiz 4,5-5 l arasında olmalı. Biraz üstündeyse hava filtresini kontrol edin çok kirliyse değiştirip tekrar kontrol edin , 5 l altına inmeniz lazım. Bunun üstündeki değerler bir yerlerde bazı sorunlar olduğunu gösterir , araç km si yazmamışsınız ama km fazlaysa EGR yolunu temizletmeyi düşünün.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Aralık 06, 2011, 13:33:47 »
"Anlık yakıt tüketiminiz 4,5-5 l arasında olmalı. 5 l altına inmeniz lazım."
Etfal bey selamlar ,
Bu değerler bir dizel araç için yüksek değil mi ? Çünkü benim Corolla 1.6 A/T benzinli ve bu bahsettiğiniz koşullarda benim araç 4.6-4.9 arası gösteriyor.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Aralık 06, 2011, 14:43:15 »
çok teşekkrüe derim 6,4 değerini şehir içinde sürekli dur kalk kullandığımda verdi. aracımın km si 155.000 de yani yüksek km Bu Temizlenmesi gereken EGR sistemi nedir bana fiyat olarak ne kadara mal olur?
Yeni Kasa...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Aralık 06, 2011, 16:24:40 »
Bizim araçların 90 km de yakıt değeri katalog olarak 4,3 l. Ben bunu aracı ilk aldığım yılda yakaladım , ama sonradan filtre kirlenmesi v.s. 20.000 km sonra sonunda 4.7 l civarında seyrediyorum . Her halikarda test şartlarında 5 altında olmak lazım. Filtreyi değiştirdiğimde farkı anlayabileceğim.
2007 eski kasamı yeni kasa mı oluyor , değişim bu yılda olmuştu galiba. Bizim araçlarda su suğutmalı EGR var , egzost gazının bir kısmını tekrar hava girişine gönderiliyor ( belli bazı motor devirlerinde ve motor sıcakken). Dışarıda özel bir toyota servisine temizlettirmekte fayda var. 155 bin yeterli bir km bence. Sadece temizlenecek , takıldığında cüzi miktar saf soğutma suyu takviyesi yapılır.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
çıkarım senle her yolaaa.... toyota
Kan Grubu: 0+
«
Yanıtla #5 :
Aralık 06, 2011, 17:12:56 »
bızımde 2007 1.4 d4d class 8.5 8.0 gosterıyor kendımız hesap yaptığımızda 6.0 gecmıyor
corolla'm dan başkasını tanımam
2007 D4D(dizel) 90hp(gri)
2004 1.6 sol 110hp (füme)
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: 0+
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Aralık 06, 2011, 19:29:07 »
4.3 lt yakmak için çok uğraşmak gerekiyormu ? ben genelde biraz devirli kullanırımda
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Model Yılı: '09
3 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Aralık 06, 2011, 20:24:09 »
Arkadaşım bende de 2009 model d4d comfort var. ben de 2,3 kez depoyu doldurdum. doldurur doldurmaz da baktığımda range her seferinde 670 gösterdi. ama ben her ikisinde de 800 km yol yaptım. Bu kronik bir bilgisayar hatası olabilir. Çok da aldırma. Ben de hep 50 TL lik mazot alıyorum. Bir seferinde 230 km yol yapmıştım ve ışık henüz yanmamıştı. Ancak bugün 187 km de ışık yandı. Mazotu Totalden alıyorum. %7 indirim var. 3.65 TL litresi. Bu sefer Shell den alıp kıyaslamak istiyorum. Sorun nerede acaba?
2009 Corolla D-4D
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Aralık 07, 2011, 09:58:35 »
verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim. Hemen Bir Özel Servisle Görüşüp EGR yi temzileticem. Bu arada Aracım yeni kasa..
Temizlettiğimde yeni değerleri size yazarım şehir içinde ben ortalamayı 7,4 ten aşağı düşüremedim çok dur kalk yapıyorum fakat yokuş yok yolda henelde düz yol günlük ortalama 25 km yapıyorum şehir içinde...
Yeni Kasa...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #9 :
Aralık 07, 2011, 10:10:01 »
Şimdi bir özel servisle görüştüm EGR sisteminin temizliği için yarın için randevu aldım bakalım yakıta etkisi olacak mı bu temizliğin...
Yeni Kasa...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Verso
10 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Aralık 07, 2011, 10:34:05 »
ben corollamı daha yeni sattım ,sizin dediğiniz değerlerin aynısını aracı sıfır aldığımdada, aracı 66 binde sattığımdada, hemen hemen aynısını görüyordum ,milletin abarttığı kadar dizel arabadan mucize beklemeyin ,resmen benzinle, dizelin litre fiyatı birbirine yanaştı ,bendeki dizel corolla şehir içinde 6,5litre ile 8 litre arasında geziyordu ,havalar birde çok soğuk olup gideceğim yerde kısaysa resmen 8 litreden aşşağı düşmüyordu . yol bilgisayarı ,depo fullenince gideceğim yolu herzaman 650 km gösteriyordu ,şimdi verso dizele biniyorum ,ondaki yol bilgisayarı ve yakıt göstegesi daha beter , insanı komaya sokuyor ,ben daha kullanmıyorum ,volkswagenin yol bilgisayarı gerçekten çok harika çalışıyor ,depo fullenince 900-1000 km range değerleri gözüküyor ve yakıtın son damlasına kadar bu değerler hiç sapıtmıyor .
bir sefer corolllanın deposunu fulleyip range 650 km gösterirken ,90 km yi hiç geçmeden 920 km gitmiştim ,
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #11 :
Aralık 07, 2011, 11:22:16 »
Demekki range değerine bakıp moralimizi bozmaya gerek yok...
Yeni Kasa...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #12 :
Aralık 07, 2011, 11:25:52 »
Benim Aracım MMT şanzıman bir araç en iyi vites değiştirme değeri kaç devir. ben genelde manuel kullanıp 2000 devir gibi vites değiştiriyorum, sizcede uygunmudur...
Yeni Kasa...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Aralık 07, 2011, 12:10:54 »
2000 d/dak da değiştirdikten sonra yeni viteste biraz düşük devirde kalırsınız. Özellikle 1-2-3 geçişlerinde 2500 devir civarında yapmaya çalışsanız daha iyi olur. Düşük viteslerde daha yüksekte geçmek daha iyi olur, motoru yormazsınız.
EGR temizlik için fazla para vermeyin derim , çıkardıkları parçayı yerine takarken flanş yerlerine orjinal yeni contalar koysunlar , servisten de alınabilir, fazla bir para olduğunu sanmıyorum.
Şehir içinde soğuk motor sadece 25 km toplamda yapmak biraz sarfiyatı arttırıyordur , rakam vermek zor.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #14 :
Aralık 07, 2011, 22:26:08 »
öğleden sonra il çorumdan samsuna gittim geldim ilk uzun yol deneyimim oldu. 5 kişi vardı arabada ve kilo ortalaması 80 filandı yol bilgisayarını sıfırladım döndüğümde ortalama yakıt tüketimi 4.3 gösteriyordu ortalama 100 km hızla gittim. bu değeri görmek çok mutlu etti şehir çinde her nekadar fazla olsada şehirlerarası yolculukta inanılmaz güzel bir rakam 4.3.
Yeni Kasa...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kilometre: 160000
Model Yılı: '07
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #15 :
Aralık 08, 2011, 20:06:44 »
2007 modelin yakıt tüketimi biraz fazla 6,5 litreden aşagı düşüremiyorum sakin kullanmama rağmen normal gibi.
Toyota Corolla D-4D 2007 comfort
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)