Gönderen Konu: Ekstrem Sporlar.  (Okunma sayısı 1596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ekstrem Sporlar.
« : Aralık 05, 2011, 13:40:11 »
  Selam arkadaşlar.
 İnsanı adrenalin bağımlısı yapabilecek ekstrem sporları yapmasak da izlemesi heyecan veriyor. Yoksa yapar mıyız? ;) :)  :parti:

http://www.dailymotion.com/video/x4o34s_flying-men-with-flying-suit-best-vi_news#rel-page-3

Böyle şeyler de olabiliyor tabi.
that must HURT !!!

Toyota Club Türkiye

Ekstrem Sporlar.
« : Aralık 05, 2011, 13:40:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Ekstrem Sporlar.
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2011, 15:14:33 »
Hayalim banci camping Hakan abi çok istiyorum yıllardır ve acaip merak ediyorum :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2011, 15:42:36 »
Hayalim banci camping Hakan abi çok istiyorum yıllardır ve acaip merak ediyorum :)
Onuda doğada yapmak güzel olur. Heleki Afrikalıların yaptığı gibi sarmaşıkla. :) Bu arada halatın doğru uzunlukta olduğundan emin olmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2011, 16:03:27 »
Şimdiye kadar yapyığım en ekstrem şey bungee jumpingdi heralde. 2001 senesi, üniversitede (Ege) öğrenciyken şenliklerde yapmıştım. O serbest düşüşü yaşamak inanılmaz bir şey. Şu anki aklımla bungee yapmam, o zaman gençliğin verdiği gözü karalıkla yapmışım sanırım. Zaten sürekli yapılacak bir şey değil, ömürde bir defa denenecek tarzda bir şey. Vakit akşam üzeriydi, vincin yüksekliği 60 m. civarıydı sanırım. O yükseklikten tüm İzmir körfezi, yollardaki arabaların ışıkları görünüyordu. Aşağıda bir sürü insan, bangır bangır müziğin ve kalabalığın uğultusu geliyordu sadece yukarıya. O kalabalığa doğru kendini serbest düşüşe bırakıyorsun, 1-1,5 saniye kadar bir serbest düşüş yaşanıyor, o serbest düşüş inanılmaz bir duygu. Sonrasındaki salınımlar çok zevkli değil ama ilk kendini bırakma ve sonrasındaki serbest düşüş bence olayın özü.

Sonrasında bu serbest düşüşü yeniden yaşamak için 2005 yazında Eskişehir İnönü'deki THK'nın paraşüt başlangıç kursuna katılmıştım. Oradaki deneyimimi de bir yazıya dökmüştüm, kısa sayılmaz, okumak isteyen olursa http://emreaslan.blogspot.com/2011/05/iki-saniyelik-zevk-icin.html buradan okuyabilir.

Üniversitede yine 4 yıl mağaracılık yapmıştım, yine blogumda mağaracılığa ilişkin iki yazı bulabilirsiniz.

Son 3 yıldır da (bu sezon 4 olacak) snowboard yapıyorum.

Bungee dışında diğerlerini ekstrem sınıfına koyamam aslında, işin heyecan kısmı hepsinde var (paraşüt ve bungeede biraz daha fazla) ama bungee de biraz az olmakla birlikte, diğerlerinde can güvenliğine dair çok fazla tedbir alınıyor. Yani işin güvenlik kısmının çok fazla düşünüldüğü bir şey bence ekstremlikten uzaklaşıyor. Bungeeyi de zaten şu an yeterince güvenli bulmadığım için yapmam. Paraşütte (havacılıkta) güvenliğe çok fazla önem veriliyor (verilmesi de gerekir), mağaracılıkta da öyle, dikey mağaralara inerken üzerinizdeki her malzemenin yedeği oluyor neredeyse. Snowboardda da o kadar çok koruyucu ekipman kullanılıyor ki, kask, bilek koruma, kalça koruma, sırt koruma. Sakatlanmamak için bunlar gerekli tabiki, güvenlik işin heyecanını da azaltmıyor aslında ama yine de bence ekstrem olmaktan çıkarıyor. Bunların hiçbirisini yapmamış birisine hepsi ekstrem gelebilir tabi. Bir de neyi yaptığınızdan çok nasıl yaptığınız aslında o işin ekstrem olup olmamasını belirliyor biraz. Örneğin paraşütle atlayış bence ekstrem değilken wingsuitle base jumping ekstremdir. Ya da snowboardla pistte ya da pist dışında normal kayma ekstrem değilken dev rampalardan atlama ya da zirvelerden yardırarak iniş ekstremdir.

:) gibi geliyor bana
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2011, 17:15:49 »
Ekstrem değilde benimde yaptığım bi kaç şey oldu.Su sporları diyelim :D Paraşüt gerçekten güzel bi deneyim.(tehlikelide) Paraşüt derken motorlu paraşüt deneyimim olmuştu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2011, 18:20:01 »
Eskişehir T.H.K. Türk kuşu kampüsünde uçaktan paraşütlü atlayış,
Tekirdağ'da Ganoz dağından yamaç paraşütü
Fethiye Babadağdan yamaç paraşütü (en iyisi buydu sanırım ;) )
Tüplü dalış
Tüpsüz serbest dalış
bangi jumpingide yaparsam listeyi tamamlamış olacağım sanırım :D
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2011, 19:25:11 »
bence sadece bu sporları izleyin, ben 2008 yılında yamaç paraşütüyle uçarken yere sert bir iniş yaptım ,ayak bileğim geriye döndü ve 4 yerden kırıldı .bir sürü platin ve vida takıldı .6 ay  üzerine basamadım ,üzerinden 4 yıl geçti hala topallıyorum .bende adrenalin manyağı bir adamdım ama insanın başına böyle bir kaza gelince ilk önce çocukların ve eşin aklına geliyor ,onlara bu acıyı çektirmeye hakkımız yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2011, 19:50:55 »
200 saate yakin yamac parasutu ucusu olan birisi olarak 'Ucmak Candir' diyorum baska birsey demiyorum.  :D
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2011, 22:50:46 »
200 saate yakin yamac parasutu ucusu olan birisi olarak 'Ucmak Candir' diyorum baska birsey demiyorum.  :D

cevdet bey bizim buralarda başladı bu spor yeni.. zevkli duruyor. ekipmanları neler ve kaça mal olur acaba?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2011, 15:20:30 »
cevdet bey bizim buralarda başladı bu spor yeni.. zevkli duruyor. ekipmanları neler ve kaça mal olur acaba?

Temel olan 3 malzeme var.

1- Kanat
2- Harness
3- Kask

bu 3 malzeme olmazsa olmazlardan. bunlarin yaninda yardimci malzeme olarak

1- Yukselik Olcer
2- Telsiz

olmasi tavsiye edilmektedir. suan ki fiyatlarini bilmiyorum ama ben 99 yilinda tum malzemelerimi yaklasik 3500 mark a almistim.

Yeriniz izmir oldugu icin soyluyorum. Guzelbahce tarafinda Ege universitesinin ve 9 Eylul universitesinin egitim ucuslarini yaptiklari, ayni zamanda benim gibilerin zamaninda ucus yaptigi bir yamac vardi. ayni yer kullaniliyormu bilmiyorum ama. hava guzel oldugu zamanlarda ucus yapanlar direk goruluyordu.

2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2011, 21:20:27 »
Temel olan 3 malzeme var.

1- Kanat
2- Harness
3- Kask

bu 3 malzeme olmazsa olmazlardan. bunlarin yaninda yardimci malzeme olarak

1- Yukselik Olcer
2- Telsiz

olmasi tavsiye edilmektedir. suan ki fiyatlarini bilmiyorum ama ben 99 yilinda tum malzemelerimi yaklasik 3500 mark a almistim.

Yeriniz izmir oldugu icin soyluyorum. Guzelbahce tarafinda Ege universitesinin ve 9 Eylul universitesinin egitim ucuslarini yaptiklari, ayni zamanda benim gibilerin zamaninda ucus yaptigi bir yamac vardi. ayni yer kullaniliyormu bilmiyorum ama. hava guzel oldugu zamanlarda ucus yapanlar direk goruluyordu.

ilginize teşekkür ederim cevdet bey söylediğiniz yer güzel bilirim az çok..
spil ve tire de başladı bu ara bu taraf daha yakın face de bir grupla görüşüyorum bu ara bakalım nasip bütce meselesi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 06, 2011, 22:35:16 »
yamaç praşütüyle ilgi engüzel bilgi paylaşımı aşşağıdaki linkte var , eğitimini işin uzmanlarından parayla almaya çalış ,yada thk krumunun ücretsiz kurslarına katıl, bu sporda malzeme ve eğitim ,hayati önem taşıyor .memleketimde bu spor yayılsın ,bende hafta sonları yanlız uçmayayım mantığında olan insanların ,alel acele eğitimlerinden uzak dur ,bedelini canınla yada ömürboyu belden aşşağısı tutmayan biri olarak geçire bilirsin ,benim bir doktor arkadaşım yere sert inişi yüzünden belini kırdı ,4 yıldır belden aşşağısı tutmuyor, çoook dikkatli ol

http://www.ypforum.com/

http://www.ucusvideo.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2011, 18:31:59 »
yamaç praşütüyle ilgi engüzel bilgi paylaşımı aşşağıdaki linkte var , eğitimini işin uzmanlarından parayla almaya çalış ,yada thk krumunun ücretsiz kurslarına katıl, bu sporda malzeme ve eğitim ,hayati önem taşıyor .memleketimde bu spor yayılsın ,bende hafta sonları yanlız uçmayayım mantığında olan insanların ,alel acele eğitimlerinden uzak dur ,bedelini canınla yada ömürboyu belden aşşağısı tutmayan biri olarak geçire bilirsin ,benim bir doktor arkadaşım yere sert inişi yüzünden belini kırdı ,4 yıldır belden aşşağısı tutmuyor, çoook dikkatli ol

http://www.ypforum.com/

http://www.ucusvideo.com/

söylediğim gibi Ahmet bey faceden gördüğüm kişilerde sizin söylediğiniz forum ve adresleri veriyor ve aynı şeyler konuşuluyor..
zaten şu an için bütçem elvermiyor tehlikenin farkındayım .. ilginize ve yorumlarınza teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 08, 2011, 21:32:55 »
ben her tülrüsünü yaparım yeterki spoor adrenalin olsun
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey