Gönderen Konu: FERDİ KAZA SİGORTASI  (Okunma sayısı 1139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
FERDİ KAZA SİGORTASI
« : Aralık 04, 2011, 22:24:53 »
2010 yılı kasım ayında toyota hisardan auris marka bi araç almıştım.hatırlayan varsa akbank ile anlamalı olarak sıfır araç alanlara kredi imkanı sağlanıyordu. taşıt kredisi adıma afyon akbank şubesinde hazırlanmış,imzayı attım aracı satın aldım.36 ay vadeli bi kredi.neyse daha önceden de akbankın maaş müşterisiydim sonra o banka ile olan sözleşmemiz bitti başka bankaya geçtik.neticede akbank ta eskiden kalma bi mevduat hesabım vardı.bu mevduat hesabının yanına. 2 tane kredili mevduat hesabı açmışlar,birisi kredinin aylık taksidi falan gecikirse diye taksit tutarıma yakın bi limit bi tane ferdi kaza sigortasını oradan direk sövüşlemek için 82 lira limitli bi hesap. geçen sene hesaplarıma bakarken 82 liralık limitli hesaptan 42 lira gibi eksiye düşmüşüm akbank şubesine gittim ben bu krediyi çekerken masrafsız biliyordum bu parayı niye benden kestiniz diye banka görevlisine durumu anlattım yanlışlık olmuş diye hesabımı geri artıya çıkarttı.meğer o para ferdi kaza sigortası için kesilmiş benim ödemem gereken parayı şube ödemiş oldu  :D
  Bu sene kasım ayında gene o hesaptan ferdi kaza sigortası adı altında aynı parayı gene kesmişler kredi bitene kadar da her sene keseceklermiş.şubede uyandı parayı geride ödemiyorum afyon şubeyi aradım bunu yapmak zorundayız işte size bir şey olursa biz de kendimizi güvence altına alıyoruz gibisinden bir şey anlattılar.benim bilgim olmadan bu poliçeyi nasıl hazırlıyorsunuz dedim kredi alırken imza attığınız evraklarda kredi bitene kadar ferdi kaza sigortasını talimatım doğrultusunda her sene yenilenmesini ibraz etmişim.
   Sorum şu ben bu poliçeyi başka bi acenteden hazırlatamam mı ve bu şekilde bi olay yaşayan herhangi biri varsa nasıl bir yol izledi? neticede çok bi para değil ama sanki kendi bünyelerindeki ak sigorta haricinde başka bi yerde yapılamazmış gibi zora koşmalarına kızdığımdan bu işin pek peşini bırakmayı düşünmüyorum.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Toyota Club Türkiye

FERDİ KAZA SİGORTASI
« : Aralık 04, 2011, 22:24:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: FERDİ KAZA SİGORTASI
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2011, 09:48:17 »
Erol Bey, poliçenin iptali için direkt sigorta firması ile temasa geçmeyi denediniz mi?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Ynt: FERDİ KAZA SİGORTASI
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2011, 12:47:26 »
Merhaba Erol bey,

Öncelikle poliçeyi iptal ettirme gibi bir durum söz konusu değil.Eğer kredi çektiyseniz kredi bitene kadar ferdi kaza ve hayat poliçelerini yaptırma zorunluluğu var.Sizinde yazmış olduğunuz gibi Allah korusun başınıza bir şey geldiğinde o poliçeler devreye girip kredinizi ödüyor.Hiç bir poliçeyi bankadan yaptırma zorunluluğu yoktur.hernekadar bankalar bizden yapmanız zorunlu desede :) istediğiniz bir acenteden de teklif alabilirsin.Ama hayat poliçelerinde genelde banka dışında yaptırmak istediğinizde biraz yüksek tutar çıkabiliyor bu durumda banka daha uygun fiyat veriyor:) Am kredi alındı die o poliçeyi o bankadan yaptırma zorunluluğu yoktur hangi krediyi çekerseniz çekin fark etme.Banka sadece poliçe üzerinde daini mürtein ismini görmek ister kredili olduğunun ibaresidir.