0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geçmiş olsun Zafer beyBu corollalar böyle işte , ne yaparsın..
Arkadaşlar dün (Cumartesi) Foçadan İzmire dönüşte Aydın- Çeşme otobanın da sol şeritte 100-110 km/h hızla seyrederken arkadan yol isteyen bir araca yol vermek üzere dikkatli bir şekilde orta şeride geçmiştimki en sağdan bir önceki kasa sedan bir Corolla'da benim önüme orta şeride atladı sanırım aynaya bakmadı veya beni göremedi onun sürati benden azdı bende frene biraz sert dokunmak zorunda kaldım ABS devreye girmedi oldukça zor bir durumda kaldım benim araç sapıttı arkadan bir kaç kez sağa ve sola kaydı çok zor toparladım allahtan bir kaza bela yaşamadım kurtardım ama bu iş çok canımı sıktı bu kadar savrulması normalmi? ve ya fren sisteminde bir sorun olabilir mi? Aracım 2011 yeni Corolla benzinli ve 6000 km eski aracım 2006 hatchback Corolla'da 4 yıl hiç böyle bir sorun yaşamadım inanın aracıma tutkuyla bağlı birisi olarak bana yaşattığı bu olumsuz olay sonrasında baya bir soğudum açıkçası yol tutuşunun çok kötü olduğunu gördüm bilemiyorum başka etkenlerde etki etmiş olabilir buna ama yol ve hava şartları gayet güzeldi
geçmiş olsun zafer bey;okuduğumdai lk aklıma gelen sizinde hakan beyinde söylediği gibi lastik hava basınçları oldu. bende şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadım ama karşılaştığımda da aracımın beni yarı yılda bırakacağını sanmıyorum)))) tekrar geçmiş olsun..
Bu fren ve yoltutuş meselesi ciddi arkadaşlar, şakaya gelmez, hele ihmale hiç gelmezartık corollayı sorgulama zamanı gelmiştir
Teşekkürler biraz önce tanıdık bir servis var lastiklerin hava basınçlarını kontrol ettirdim ve olayı konuştuk sonuç lastik basınçları 29 ps ile 30 ps arasında değişik çıktı olması gereken 32 ps yani lastik hava basınçları düşükmüş belki başka etkende etki etmiş olabilir yolda yakıt veya yağ gibi lastik basınçlarını da 33 ps yaptırdım
Corollanın yol tutuşu oldum olası zayıftıama süspansiyonu iyi bence, konforlu yanicorolladan civic e geçince "tatlı sert" dedikleri süspansiyonu bana kazık gibi geldi, halada alışamadım