Gönderen Konu: 2011 Corolla yol tutuş ve abs fren  (Okunma sayısı 5250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla yol tutuş ve abs fren
« Yanıtla #20 : Aralık 06, 2011, 17:21:09 »
Neyse sen yüksek basınçlı kullanmaya devam et kardeşim bu bilgiler in şamrelli lastikler için geçerli olduğunuda yazmayı unutmuşsun ama ;) tubeless lastikler ideal basınçlarını lastik tiplerine göre uygun hızlarda sabit tutabilir . Q dan ZR ye kadar lastik hız sembolleri vardır lastiklerin üzerinde neyse tartışmak istemiyorum bu konuyu sen bildiğini uygulamaya devam et.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 06, 2011, 17:21:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 06, 2011, 17:30:30 »
geçmiş olsun Zafer bey
Bu corollalar böyle işte , ne yaparsın.. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 07, 2011, 12:37:54 »
geçmiş olsun Zafer bey
Bu corollalar böyle işte , ne yaparsın.. :(

Teşekkürler Kemal bey yazdığım gibi eski Hatchback Corollada ve diğer araçlarımda pek yaşamadığım bişey ki ABS olmayan bir çok aracım oldu onlarda da yaşamadım bir kez Tipo ile onda da aşırı süratliydim ve tekerlekler kilitlendi yolda bir kaç kez spin attı ve araç yana kalktı iki tekerlek üstüne takla atmaya ramak kalmışken direksiyonu tesadüf doğru yere kırarak kurtarmıştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 07, 2011, 12:39:04 »
Tüm arkadaşlara çok çok Teşekkürler inşallah kimsenin bu durumu yaşamaması dilekleriyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 07, 2011, 13:16:54 »
Arkadaşlar dün  (Cumartesi)  Foçadan İzmire dönüşte  Aydın- Çeşme otobanın da sol şeritte 100-110 km/h hızla seyrederken arkadan yol isteyen bir araca yol vermek üzere dikkatli bir şekilde orta şeride geçmiştimki en sağdan bir önceki kasa sedan bir Corolla'da benim önüme orta şeride atladı sanırım aynaya bakmadı veya beni göremedi  onun sürati benden azdı bende  frene biraz sert dokunmak zorunda kaldım ABS devreye girmedi oldukça zor bir durumda kaldım benim araç sapıttı arkadan bir kaç kez sağa ve sola kaydı çok zor toparladım allahtan bir kaza bela yaşamadım kurtardım ama bu iş çok canımı sıktı bu kadar savrulması normalmi? ve ya fren sisteminde bir sorun olabilir mi? Aracım 2011 yeni Corolla benzinli ve 6000 km eski aracım 2006 hatchback Corolla'da 4 yıl hiç böyle bir sorun yaşamadım inanın aracıma tutkuyla bağlı birisi olarak bana yaşattığı bu olumsuz olay sonrasında baya bir soğudum açıkçası yol tutuşunun çok kötü olduğunu gördüm bilemiyorum başka etkenlerde etki etmiş olabilir buna ama yol ve hava şartları gayet güzeldi

geçmiş olsun zafer bey;okuduğumdai lk aklıma gelen sizinde hakan beyinde söylediği gibi lastik hava basınçları oldu.:) bende şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadım ama karşılaştığımda da aracımın beni yarı yılda bırakacağını sanmıyorum)))) tekrar geçmiş olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 07, 2011, 13:47:10 »
Bu fren ve yoltutuş meselesi ciddi arkadaşlar, şakaya gelmez, hele ihmale hiç gelmez
artık corollayı sorgulama zamanı gelmiştir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 07, 2011, 15:22:06 »

geçmiş olsun zafer bey;okuduğumdai lk aklıma gelen sizinde hakan beyinde söylediği gibi lastik hava basınçları oldu.:) bende şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadım ama karşılaştığımda da aracımın beni yarı yılda bırakacağını sanmıyorum)))) tekrar geçmiş olsun..

Teşekkürler biraz önce tanıdık bir servis var lastiklerin hava basınçlarını kontrol ettirdim ve olayı konuştuk sonuç lastik basınçları 29 ps ile 30 ps arasında değişik çıktı olması gereken 32 ps yani lastik hava basınçları düşükmüş belki başka etkende etki etmiş olabilir yolda yakıt veya yağ gibi lastik basınçlarını da 33 ps yaptırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 07, 2011, 15:32:06 »
Bu fren ve yoltutuş meselesi ciddi arkadaşlar, şakaya gelmez, hele ihmale hiç gelmez
artık corollayı sorgulama zamanı gelmiştir

Bence de yol tutuş çok önemli gerçekten Corolla bu konuda biraz diğer rakiplerine göre zayıf kalabilir ama bu çok bariz bir fark değil arka süspansiyonları en azından konfor için bile burulma kirişi yerine bağımsız süspansiyon olabilir bu yol tutuşa da katkı sağlar  belki düştüğüm pozisyonda bir çok araçla aynı durumda kalınabilinirdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 07, 2011, 15:43:35 »
Corollanın yol tutuşu  oldum olası zayıftı
ama süspansiyonu iyi bence, konforlu yani
corolladan civic e geçince "tatlı sert" dedikleri süspansiyonu bana kazık gibi geldi, halada alışamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 07, 2011, 15:49:47 »
Teşekkürler biraz önce tanıdık bir servis var lastiklerin hava basınçlarını kontrol ettirdim ve olayı konuştuk sonuç lastik basınçları 29 ps ile 30 ps arasında değişik çıktı olması gereken 32 ps yani lastik hava basınçları düşükmüş belki başka etkende etki etmiş olabilir yolda yakıt veya yağ gibi lastik basınçlarını da 33 ps yaptırdım
Eski aracım (Corolla) ile bir yerden geniş ama keskin bir dönüş yapıyordum. Lastiklerim, amortisörler falan çok iyi durumda idi. Her zaman en kalitelileri bulundururdum araç üzerinde. Önümde su yüklü bir tanker döndü aynı yerden ve dönerken suyu biraz yol aktı. O anda suyun değişik parladığını farkettim. Muhtemelen yağlı idi. Sağ iki lastiğim o sıvıya geldi ve araç bir anda kendini bıraktı. Tek avantajım 1 saniye öncesinde o yağı farkettiğimde bunun olabileceğine kendimi hazırlamamdı. Neyse, yanımda da başka araç yoktu ve aracı kuru zemine gelince topladım. Yani olay dediğiniz gibi sadece sizin araçtan da kaynaklanmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 07, 2011, 16:39:04 »
Corollanın yol tutuşu  oldum olası zayıftı
ama süspansiyonu iyi bence, konforlu yani
corolladan civic e geçince "tatlı sert" dedikleri süspansiyonu bana kazık gibi geldi, halada alışamadım

Bir kaç kez test ve bir arkadaşımın Civic'i hariç uzun süre kullanma imkanım olmadı Corolla nın süspansiyonu konforlu ve biraz yumuşak ama bu yol tutuşa olumsuz yönde etki ediyor ve arkalarda bağımsız süspansiyon yok buda yol tutuşu düşürüyor tek aks üstünde burulma kirişi her iki tekerlek beraber hareket ediyorlar  bağımsız süspansiyon üretimi biraz daha pahalı kimbilir belki bu yüzdende maliyetten kaçmak için tercih ediyordur Toyota bunu ama Avensis de arkalar bağımsız bildiğim kadarı ile yanlış biliyorsam düzeltin arkada bağımsız süspansiyon konforu arttırır ve yol tutuşu arttırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 08, 2011, 13:23:51 »
Zafer abi yüksek olmasından çok kaynaklanıyor boşuna millet spor yay takıp araç alçaltma kitleri bulundurmuyor ya..biz bursadan dönerken içinde 4 kişi full bagaj dolu conti sport II lastiklerim vardı o kadar ağırlıga ragmen rüzgar vurdugu gibi fırlatıyordu arabayı..fazla zorlamak lazım benimkinde esp de yok virajlarda sakat bir hal alabiliyor..Konfor düşünülüyorsa lastik tabanı 205 ten 215 ya da 225 e çıkartılırsa yakıttan ödün verilerek yol tutuşu azda olsa düzeltilebilir..
Civiclerdede arka taraf çok fazla zıplıyor vuruntu yapıyor havaya kalkıp zemıne oturdugunda eğer ki hafif biraz sağa ya da sola meyilli olarak dönüyorsanız arka lastikler sanki yerinden fırlamış  gibi yanağın üstüne düşüp arka tarafı fırlatıyor gibi oluyor..Yay şart bu konuda bana göre..Frenleme birşey diyemem bizim mmt lerde frene sert basınca devir saati sapıtıp frenlemeyi azaltıyor gibime gelmiştir hep..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Aralık 10, 2011, 11:22:05 »
geçen hafta izmir alsancakta yürürken gördüğüm bir olay:
bir ticari taksi ve yaklaşık 15-20 metre arkasından da 2009-2010 model bir corolla geliyordu taksi aniden durdu corolladan çoook acı bir frensesi geldi ve yaklaşık 10 metre kadar kaydı ve araba yaklaşık bi 50-60 derece kadar dönük durdu zar zor.. bu görüntü açıkçası beni de biraz ürküttü.. olayın olduğu yerden geçerken yerde uzunca lastik izi oluştuğunu gördüm.. hatta yanımdaki arkadaş oha ya bu arabada abs diye bişey yokmu deyince sessizce olay yerinden uzaklaştırdım onu bir toyotacı olarak ve utanarak :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 11, 2011, 06:37:21 »
N'apçaz bu toyotalarla yahu