Gönderen Konu: süspansiyon yumuşatma  (Okunma sayısı 7929 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
süspansiyon yumuşatma
« : Aralık 04, 2011, 12:08:12 »
selam arkadaşlar. benim 2003 model daihatsu yrv turbo aracım var. araç donanım olarak çok güzel. güçlü bir motora da sahip. fabrika çıkışlı spor süspansiyonları kule gergileri viraj kolları var. ama bu spor süspansiyonlar adanamın taşlı yollarında faydadan çok zarara (rahatsızlığa ) neden oluyor. acaba spor süspansiyon ve yayları iptal edip daha yumuşak süspansiyonlara geçiş yapsam ne gibi olumlu ya da olumsuz yönleri olur? kule gergileri , viraj kollarını da iptal etmem gerekirmi? araç aerodinamiğini kayberdermi? bu konuyla ilgili deneyimleri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. daihatsu markasının toyota ile ortak üretim birçok aracı var. toyotaya ve daihatsuya uyan süspansiyonlar varmıdır? benim aracımda KYB marka varmış. acaba corolla yada yarisin süspansiyonları aracıma uyarmı? cevaplarınız için teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

süspansiyon yumuşatma
« : Aralık 04, 2011, 12:08:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: süspansiyon yumuşatma
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2011, 13:40:56 »
Sizin araçlarda orjinalinden spor amortisörmü var? :S Bunu bilmiyordum...

1.3CX lerin falan amortisörünü takabilirsiniz. Yumuşacık olur.

Ama yol tutuşunuz çok bozulur, araç yüksek süratlerde güven vermemeye başlar. Bide yerden baya yükselmiş olacak, 130 hplik leylek görünümlü bir araç olacak yani.. :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2011, 00:05:14 »
aracın orjinal hali bu şekilse bence hiç ellemeyin. sertleştirmek neyse ama orjinalden daha yumuşağa geçmek pek hoş sonuçlar doğurmaz bence, hele ki başka bir marka aracın süspansiyonunu takmak!! aman deyim!
şunu yapabilirsiniz, internetten aracınıza uygun coilover setleri araştırın. hem yükseklik hem de sertlik ayarlı olanları tercih ederseniz istediğiniz gibi ayar yaparsınız, tabi biraz tuzluya gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2011, 01:04:44 »
aracınızın orjınal yanı spor olmayan versıyonu varsa onun amortısorlerı rahatlıkla uyacaktır..... ama sole bı durumda var o guctekı bı aracın yol tutmamasıda kotu.... bu arada coıl over olayında suandakınden yumusaga cevırebılecegınızı sanmıyorum.... en yumusak halınde orjınal amortısorun %30 kadar sertı oluyorrr;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2015, 23:06:31 »
Horttt....
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2015, 23:49:14 »
bu konuyu daha önce görmemiştim. 2 yıl önce benim de daihatsu yrv turbo aracım vardı. süspansiyon yumuşatılır fakat güçlü bir araç olduğundan çok çabuk savrulur. riskli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 28, 2015, 00:25:43 »
 Ben aşırı konfora düşkün bir insanım. Camry model aracımı sattım satalı hiç bir araç beni tatmin etmiyor. Şu an Passat kullanıyorum ve o bile bana sert geliyor. Camry o kadar yumuşak olmasına rağmen bir o kadar da yol tutuşu sağlamdı bu ikisini nasıl yapabilmişler anlayamadım. Bana süspansiyonu pamuk gibi olan bir araç lazım ya da öyle bir araç bulamazsak onu pamuk haline getirebilecek bir sistem lazım. Alçaltma yükseltme istemiyorum sadece sertlik ve yumuşaklık.
 Geçen land cruiser da gördüm bir tuş vardı sport ve comfort yazıyor tuşun ortasında da amortisör resmi. Baktım ve aradığım şey budur herhalde dedim ama kullanma ve deneme fırsatım olmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 28, 2015, 01:01:24 »
Oğuz bey size E39 kasa BMW ile W123 kasa mercedes tavsiye ediyorum o zaman. Süspansiyon konusunda bindiğim en yumuşak süspansiyona sahip binek araçlar bunlardır bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 28, 2015, 15:19:07 »
Oğuz bey size E39 kasa BMW ile W123 kasa mercedes tavsiye ediyorum o zaman. Süspansiyon konusunda bindiğim en yumuşak süspansiyona sahip binek araçlar bunlardır bence.
Aynen o araçlar da çok güzel ama arızasından korkarım onun da neyse bakacaz artık :) Teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 28, 2015, 16:20:35 »
Ben aşırı konfora düşkün bir insanım. Camry model aracımı sattım satalı hiç bir araç beni tatmin etmiyor. Şu an Passat kullanıyorum ve o bile bana sert geliyor. Camry o kadar yumuşak olmasına rağmen bir o kadar da yol tutuşu sağlamdı bu ikisini nasıl yapabilmişler anlayamadım. Bana süspansiyonu pamuk gibi olan bir araç lazım ya da öyle bir araç bulamazsak onu pamuk haline getirebilecek bir sistem lazım. Alçaltma yükseltme istemiyorum sadece sertlik ve yumuşaklık.
 Geçen land cruiser da gördüm bir tuş vardı sport ve comfort yazıyor tuşun ortasında da amortisör resmi. Baktım ve aradığım şey budur herhalde dedim ama kullanma ve deneme fırsatım olmadı...

sizin camry kaç model di acaba?
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 01, 2015, 19:36:52 »
sizin camry kaç model di acaba?
98 model 3.0 V6