Gönderen Konu: uzun ince bir yoldayım  (Okunma sayısı 1531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
uzun ince bir yoldayım
« : Aralık 04, 2011, 02:36:31 »
 >:(sürekli sizi aramaktan inanınki bende bıktım.ama süremediğim bir toyota avensisim var en son arızayı size bildirdiğimde mühendislerin araçla ilgileneceklerini söylediniz.ilgilerini  aracı incelemeden telefonla bilgi almak yoluyla yaptıklarını biliyorum.sil baştan yapmak istemiyorum her şeyi yeniden anlatarakson 10 000 km de başıma gelenleri tam tarihini bilmiyorum kısaca özetlemek istiyorum.90 000 de bakıma girdim sadece 250km sonra yağ lambam yandı derindere de teşhis kondu eksantrik kırdı denildi rektifiye sonucu 0 olur dendi olmadı 7000 km sonra tekrar yağ lambası yandı hiç bir şey yok zincire giden yağ kanalı tıkanmış temizledik tertemiz dendi.garip sesler gelmeye devam etti 10 gün sonra tekrar götürdüm ustada sesleri teyit etti motor tekrar rektifiye ciye gitti .v kayış gergisi değişmiş manifort değişmiş sesle hala devam ediyor en son bu akşam  sarı motor lambası ,trc, vsc gibi anlamını bilmediğim lambalar yandı acil yardım önemli değil dedi aracımı olduğu yere kitledim sabah olduğunda kasko çekicisi ile tekrar derindereye götüreceğim???koskoca bir toyota bu kadar acizmiki bir aracın arızasını gideremiyor.psikolojik olarak etkilendim her saniye lambalar ne zaman yanacak diye bekliyorumve yandığı zaman hoşuma gidiyo ve gülüyorum.sizemi kendimemi belli değil.bana yapılan işler garantili dendi her götürdüğümde farklı yerlerden sesler geliyor benden ücret alınmıyor ama yapılan işlemlerde kullanılan parçalar randıman vermiyor orjinal olmadığı içinmi yoksa kullanılmış olduğu içinmi .artık siz yerinizden kalkmadan telefonla öğrenirsiniz??

Toyota Club Türkiye

uzun ince bir yoldayım
« : Aralık 04, 2011, 02:36:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: uzun ince bir yoldayım
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2011, 09:30:15 »
1 yıl ıcınde 4 ya da daha fazla sayıda garantı kapsamında ıslem gordumu aracınız?
Cok sınır bozucuymus yasadıklarınız. En kısa surede cozume kavusabılmesı umıdıyle,
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2011, 20:31:37 »
aldığım araç 2007 garanti dışı.yapılan rektifiye işlemine ve kullanilan parçalara garanti verildi.ikinci üçüncü ve dördüncü gidişlerim oldu fakat kayıt altına almadan tamir ettikleride oldu,ara gidişleri saymıyorum.sanada bir tulum alalımda burda dur dedikleride oldu?sonraki tamir işlemlerini motorla alakası yok diyerek geçiştiriyorlar
 !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2012, 17:24:10 »
Arabalarda az da olsa bu tür sıkıntılar yaşanabiliyor maalesef .Benim bir arkadaşım vardı sizin servisle yaşadığınız türden problem yaşamıştı.Aracıda corolla idi yanlış hatırlamıyorsam.Servis çok üzmüştü adamı.En sonunda arkadaş direk Japon ya ile iletişime geçti.İngilizcesi de vardı.Bir kaç yazışma ve telefon trafiğinden sonra Toyota servise iki tane mühendisini gönderdi.Adamlar bir gün içinde problemi çözüp ülkelerine geri döndüler.Ve arkadaşın aracı garanti dahilinde olmamasına rağmen araca 2 yıl ful garanti verdiler.Teknik olarak ne yapıldı ne edildi bunu bilmiyoruz.Ama adamlar gelip aracı yapıp arkadaşın gönlünü alıp gittiler.Bu gerçekten hoş bir davranış.Neticede hepimizin aracı fabrika yapımı mutlaka insan hataları çıkabiliyor önemli olan bu problemleri çözmek.Toyota nın bu yaklaşımı bence takdir edilecek bir davranıştı....Paylaşmak istedim...
20006 Toyota Avensis 2000 cc Elegant