Gönderen Konu: ARKA KOLTUK ALTTAN SU ALIYOR!!!  (Okunma sayısı 21060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
ARKA KOLTUK ALTTAN SU ALIYOR!!!
« : Aralık 03, 2011, 20:01:50 »
İyi gunler beyler malum karadenşz sahilinde seyir halindeyken  saganak yagmura yakalandım (2 saat kadar) sonrasında arka koltuk emniyet kemer kilidinin boşluğundan elmi içeri soktugumda bir ıslaklık farkettim ve bir ıslaklık kokusu bilirsiniz nem kokusu gibi, daha sonra arka koltuk minder ve arkalığını yani arkakoltugu komple söktüm ve allttan sadece alttan başka aracın heryeri onu kapı içleri cam ve ayna kenarlarının iç (araç içi kısımı) kupkuru sadece arka koltuk alt(yani iç kısımndan) ıslanmış ve bagajı komple döşeme vs boşalttıp söktügümde de stepne boşlugunda su (biraz ) birikmiş.

Toyotamdan (2011 corolla vvti sol special) son derece memnunum, mukemmel bir arac ama bu yalıtım japonlara yakışmamış hemde hiç

Servisi aradım eee tabii getirin bi bakalım dedi, malum servis fiyatları ve korkusu..

Bu neden olabilir acaba
forumda bununla ilgili bayagı yazı okudum ama acaba  benim aracın arka tamponları sokulup komple boyanmıştı buradan kaynaklanan bir usta hatasından mı oluyor... içeri su giriyor stepneye birikiyor, oradan da arka koltuga mı giriyor.
bir bilen aranıyor...
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Toyota Club Türkiye

ARKA KOLTUK ALTTAN SU ALIYOR!!!
« : Aralık 03, 2011, 20:01:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.6 terra kullanıcısıyım
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: ARKA KOLTUK ALTTAN SU ALIYOR!!!
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2011, 21:56:38 »
selam kardeşim bendede1999 corolla terra var malesef aynı soruna benzer bi konuda bende benimde stepme yerine su alıyor ve nereden aldığını bulamadım.
1999 toyota corolla terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2011, 22:00:34 »
...

Toyotamdan (2011 corolla vvti sol special) son derece memnunum, mukemmel bir arac ama bu yalıtım japonlara yakışmamış hemde hiç

...

2011 model araçlarda böyle bir versiyon seçeneği yok ki, 2001 olmasın o?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2011, 22:05:04 »
bagaj halınızın durumu nedir acaba kontrolünü yaptınız mı,üst yüzeyi kuru ama alt yüzeyinde ıslaklık varsa aynı sorunu 2011 corolla da yaşamıştım,arka stopların çevresinden su aldığını söylemişlerdi,bagaj bölümünü komple söküp farların etrafını yeniden izole ettiklerini söylemişlerdi,koltuklardaki ıslanma ise bagaj içinde biriken suyun frenleme anlarında içeri doğru hareket etmesinden kaynaklanıyormuş.benim koltuk ve stepne bölümündeki su sorununun nedeni ve çözümü de bu şekilde olmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2011, 22:24:37 »
 Selamlar,
 Bu durum tampon sökme-takmadan sonra ortaya çıktı ise aklıma ilk gelen arka tamponun içinde kalan havalandırma ızgarası oldu. Acaba tekrar takılmamış, yada takılırken deforme olmuş olabilir mi? Bence öncelikle bunu kontrol etmek gerekir. Fikir oluşturması bakımından parçanın resminini aşağıda veriyorum. Umarım bu kadar basit bir sorundur.

Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2011, 13:25:27 »
Benimde yine ordu şehrinde iken ilk su alma olayı olmuştu, arka koltuk ve bagaj içi idi, ben il önce bagaj ftilini söktüm içine slikon sıktım geri taktım , basit bir uyglama ama yine su aldı, snra stop lambalarını söktüm içindeki lastik contalar sağlamdı ama slikonlayıp taktım yine su aldı,sonra yakıt depo kapağının içideki lastik kısmın kenarlarını slikonladım ama gördümki hotumla tazyikli su vurusan buradan bagaja giriyor ama yine su aldı, tavandaki anteni söktüm slikonladım yine aldı, en son camcıya gittim ve tavan döşemesini adam arkadan biraz kaldırdı sonra hortumla su tutturdu ve gözetledi camın sağ üst köşesinden su griyor ve hiç tavan döşemesini ıslatmadan ince bir yol izleyerek(hayrt verici şekilde) sağ taraftaki  oturunca kafa hizasına gelen yerden bagaj halısını ıslatmadan yedek lastiğin oraya birikoyor, evet bu olay bir üretim hatası çünkü ben 0 km aldımve gördümki camı yapıştırmak için kullanılar siyah yapıştırıcı 1-2 mm önce bırakılmışve aşağı doğru meğil verilmiş,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2011, 14:21:10 »
gelde toyota al şimdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2011, 08:18:04 »
Merhaba Beyler, oncelikle aracım aracım 2001 model corolla vvti sol special, model yılını yanlışlıkla 2011 yazmışım, nerde bizde sıfır araba alacak para :islik:  o  yuzden ozur...  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2011, 08:24:10 »
bagaj halınızın durumu nedir acaba kontrolünü yaptınız mı,üst yüzeyi kuru ama alt yüzeyinde ıslaklık varsa aynı sorunu 2011 corolla da yaşamıştım,arka stopların çevresinden su aldığını söylemişlerdi,bagaj bölümünü komple söküp farların etrafını yeniden izole ettiklerini söylemişlerdi,koltuklardaki ıslanma ise bagaj içinde biriken suyun frenleme anlarında içeri doğru hareket etmesinden kaynaklanıyormuş.benim koltuk ve stepne bölümündeki su sorununun nedeni ve çözümü de bu şekilde olmuştu.

Mehmet Bey, oncelikle aracım 2001 model, yanıl  yazmışım 2011 değil, Bagajı komple söktüm stepne vs. herşey, hatta arka koltuklarıda komple söktüm, bagaj zemininde (halı da değil , zemin halısı kupkuru) halının altı yani, stepne kısmında biraz su vardı, bagaj iç yan halılarıda biraz ıslaktı. Sanki bu "frenleme anında içeri doğru hareket etmesinden kaynaklanıyor "dediğiniz gibi bi durum bakacam malum giresun da servis yok ordu veya trabzon a yolum ileriki haftalarda düşecek ve servise baktırıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2011, 08:25:48 »
2011 model araçlarda böyle bir versiyon seçeneği yok ki, 2001 olmasın o?

Evet Erdem bey aracım 2001 model, bu olay o gün okadar canımı sıkmıştı ki, ne yapsam yeridir, sehven 2011 yazmışım aracım corolla 2001 vvti sol special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2011, 08:29:25 »
Selamlar,
 Bu durum tampon sökme-takmadan sonra ortaya çıktı ise aklıma ilk gelen arka tamponun içinde kalan havalandırma ızgarası oldu. Acaba tekrar takılmamış, yada takılırken deforme olmuş olabilir mi? Bence öncelikle bunu kontrol etmek gerekir. Fikir oluşturması bakımından parçanın resminini aşağıda veriyorum. Umarım bu kadar basit bir sorundur.

Selam Ergün Bey;
cok teşekkür ederim ayrıntılı bilgi verdiğiniz için, en kısa zamanda sanayiye gidip baktıracam... inşallah bu kadar basit bir sorundur... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 06, 2011, 08:32:48 »
gelde toyota al şimdi

Kemal Bey yanlış bir analışmaya sebebiyet vermek istemem, öncelikle aracım 2011 değil 2001 model, yanlış yazmışım, bu yüzden herkesten özür...

İkinci husus Toyota alınacak bir araba, ben son derece menunum sadece bu durum bayağı bi sinir bozucu , bu sorunu çözdüğüm an buraya cevabını yazacağım, umarım ufak bir şeydir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 corolla terra special
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #12 : Ocak 02, 2012, 00:33:36 »
araç tabanında siyah conta türü tıpalar atma yaptıysa kenarında alltan tazzikli su geldiginde içine alır.
2006 corolla terra special