Gönderen Konu: RENAULT MEGANE III HB EXPRESSİON 1,5 105 HP  (Okunma sayısı 16058 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
RENAULT MEGANE III HB EXPRESSİON 1,5 105 HP
« : Aralık 01, 2011, 23:51:00 »
   Hasan Mildan beyin isteği üzerine bugün bir kaç araç testi yaptım.Bunlardan ilki R Megane III HB'in 1,5 105 Hp Expression donanımlı modelinin testini yaptım.Benimle ilgilenen hanımefendinin gelmesini beklerken diğer Renault modellerinede göz gezdirdim.Kullandığım araç megane III modelinin en full donanımlı olanıydı.Test güzergahım özel isteğim doğrultusunda biraz uzatıldı :)
   Test'e başladığımızda Mais'in kampüsü içinde biraz dolandık.Bu esnada araç pek hoşuma gitmedi.Esas merak ettiğim trafiğe çıktığımda karşıma ne çıkacağıydı.Uzun bir aradan sonra ilk defa Renault marka bir araç kullanıyordum.İlk ışıklardan sonra yaptığım gaza abanmak oldu.Seri bir kalkışım sonrası ilk şaşkınlığımı yaşadım.Araç bulunduğu şerit içinde bir o yana bir bu yana gezindi durdu.Test güzergahında ki eski asfalt göre araç içi gürültü fazla değildi.Panik frenlemede ABS sisteminin geç devreye girmesi panik sürücüler için ideal.ABS önce AFU acil fren sistemi devreye giriyor.Sonra iş ABS'ye düşüyor.Fren tepkisi hoşuma gitti.Yalnızzz bu aracın hoşuma gitmeyen diğer bir özelliği ise direksiyondan uzakta duran sinyal ve silecek kolu.Kullandığım sayısız araçlara göre bu iki kol direksiyondan uzakta duruyordu.Bunun yanında Curise Contorl tuşunun konumu (el freni bölgesinde) ilk dönemlerde sürücüsü için kullanımı zor olacak kanısındayım.Hanımefendi anlattı bir şey anlayamadım direksiyondayken.
   Genel süspansiyon sistemi 2011 Corolla ile karşılaştıracak olursam eğer daha başarılı.Özellikle bozuk asfalt ve rögar çukurları geçişlerinde araç içindekileri rahatsız etmeyecek kalitedeydi.Dört elektirkile camın sadece sürücü tarafındaki otomatik.Diğerleri normal komutlu elektrikli sisteme sahip.Veee en önemlisi bu cam düğmelerinin hepsinde ışıklandırma var :D Fransız araçlarında sevmediğim noktalardan biride Stepne'nin konumu.Maalesef Megane'da da bijon anahtarı yardımı ile  açılan aracın dışında bulunan ve hırsızların vazgeçilmezi olan araç dışı stepne  >:( Soğuk ve yağışlı havalarda lastik değişimi eziyetli olacaktır  >:(
   Bagaj kapasitesi hemen hemen Hb rakipleri içinde en iyi değere sahip.Normal pozisyonda 386 LT hacime sahip.Elimde katalog olmadığı için koltuklar yattığındaki hacim hakkında fikir sahibi değilim :(
   Gelelim Megane III dizel motorun kullanıcı maliyetlerine.Renault diğer rakiplerine göre servis bakım aralığı nedeni ile rakiplerini geride bırakıyor.Bakım aralığı 20.000 Km'de bir.
-İlk 20.000servis bakım fiyatı (standart bakım) 278 TL.
- 40.000 km bakım fiyatı 432 TL
- 60.000 km bakım fiyatı 278 TL
- 80.000 km bakım fiyatı 832 TL
  80.000 bakımının pahalı olmasının nedeni Renault'nun motorlarında Triger kayışı kullanması.Ve bu bakımda Triger seti değişmi olduğu için biraz pahalı.Ama bu km ve fiyatları göz önünde bulundurduğumuz zaman Renault,japon rakiplerine göre çok çok avantajlı.
- 3 yıl veya 100.000 km tam garanti
- 6 yıl boya ve 12 yıl paslanmazlık garantisi'ne sahip.
Bu araca sahip olma bedeli ise kasko hariç,bandrol dahil son olur fiyatı 47.950 TL
   Konu dışında olacak ama Coupe Laguna'ya için gitti.Çok güzzel bir tasarıma sahip :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: RENAULT MEGANE III HB EXPRESSİON 1,5 105 HP
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2011, 00:04:45 »
Merak ettiğim araçlardan biriydi, paylaşım için sağol Özcan abi...
eskiden Privilage vardı renoda en full olarak, artık o kalktı mı ki..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2011, 00:30:12 »
   Privilage Renault'un üst donanım versiyonu ve hala satışı devam etmekte Oğuzhan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2011, 07:02:49 »
Özcan, izninle bazı fark ve izlenimlerimi ekleyeyim bende.
Dynamiq de en dolu olanı artık. Sadece iç döşeme Dynamiq de koyu, Privilage de açık. Expression ise daha düşük donanım.
Megane III hb. in ithal versiyonunda stepne bagaj içinde. Gözler ile bagaj hacmi 405 lt.
CC ve hız sınırlama tuşu aslında çok uygun bir yerde bence. El freni arkasından aktif hale geliyor ve yanlışlıkla basılmayacak bir yerde. Zaten sonra iptal, arttırım, azaltma ve hafızaya almayı direksiyon üzerinden yapıyorsun.
Aracın süspansiyonu yol tutuş olarak oldukça iyi, konforuda bence güzel.
Frenler etkili, Afu ise her daim devreye girmiyor, ani basışlarda giriyor.
Direksiyon arkasındaki kollar ile hiç sıkıntı olmadı, bana uzak gelmedi. Zaten yakın olsa bu seferde eller çarpar ama tabi alışkanlıklara göre değişebilir.
İthal versiyonunda bence iç kaplamalar ve bazı detaylar daha iyi ama yerlide kötü değil.
105hp lik versiyonun çekişi ve otoban sürüşlerinde bile sessizliği oldukça iyi.
En dolu versiyonlarda maalesef fiyat acayip artmış.
Bu arada ithal versiyonda bakımlar 15.000 ya da senede bir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2011, 08:49:03 »
Özcan Bey, zaman ayırıpta böyle detaylı bir inceleme için çok çok teşekkür ederim. Bakım periyodunun uzun ve maliyetlerinin diğerlerinden düşük olması büyük bir avantaj. Renault için de 48.000 tl. çok gibi geliyor.  Tekrar teşekkürler.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2011, 09:17:43 »
   Hakan abi donanım isimleri her modelde aynı degil.Latitude'da başka Megane'da başka gibi.
Hasan bey'in istediği araç Expression olduğu için bu araca yoğunlaştık.Goknur hanim periyodik bakımlarının 20.000 km'de/yil (hangisi once dolarsa) olduğunu söyledi.
   Stepne konusunda bu ayrıntıdan bahsetmediler
   Aracın cekisi iyi ama ilk kalkışda yani seri kalkışda şerit icinde gezinmesini cok tuhafti.Yol tutusunu test edebileceğim yol yoktu :(
   Hasan bey bir nebze olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2011, 09:39:28 »
Çobançeşme-Bağdatlılar Renault daki satış elemanı da bana  15.000 km de bir bakım demişti diye hatırlıyorum. Gerçi farketmez ben yılda 15.000 yada 20.000 km yapamayacağım için her yıl götüreceğim. :) Tasarım, iç dizayn ve malzeme kalitesi yönünden Yeni Astra, Megane dan daha iyi. Astranın vergisi daha düşük olduğu için bakım maliyet farkını  telafi edebiliyor.
Tekrar teşekkürler Özcan bey.
Haftasonu gidebilirsem Yeni Astar ve Classic Astarayi tekrar detaylı inceleyeceğim.  :)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2011, 09:53:31 »
   Astra'ya bakmaya gittiğinizde net fiyatta alın.Bende buradan Ferhat Bey'den fiyat alırım size.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2011, 09:58:17 »
Son olur fiyatlarını alıp değerlendirmemi yapacağım Özcan Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2011, 10:16:11 »
   Hakan abi donanım isimleri her modelde aynı degil.Latitude'da başka Megane'da başka gibi.
Hasan bey'in istediği araç Expression olduğu için bu araca yoğunlaştık.Goknur hanim periyodik bakımlarının 20.000 km'de/yil (hangisi once dolarsa) olduğunu söyledi.
   Stepne konusunda bu ayrıntıdan bahsetmediler
   Aracın cekisi iyi ama ilk kalkışda yani seri kalkışda şerit icinde gezinmesini cok tuhafti.Yol tutusunu test edebileceğim yol yoktu :(
   Hasan bey bir nebze olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Megan Hb benimde test etmek istediğim araçlardan biriydi Özcan Bey. Teşekkürler paylaşım için. Bu arada test etmeyi planladınız mı veya test ettiniz mi bilmiyorum ama Cruze ve yeni kasa Aveo Sedan 1.3 Dizel modellerini çok merak ediyorum.. Bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum..
Yeni Aveo Sedan 1.3 Dizel LTE 42.000 Tl fiyatla satılıyor ve ilgi çekici bir araç..

Bu aracın beyazını alıp aşağıdaki gibi modifiye edebiliriz belki :) 

|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2011, 10:21:02 »
  Astra'da hangi motor Hasan?
 1.6lt. ye kadar dizellerde Dci 105Hp. gerçekten çok performanslı. 1.3 Dti sadece iş görür eğer kıyaslarsak. Zaten Özcan'ın o seri kalkışlarda söylediği önden gezinme (önden çekişli ve güçlü araçlarda bu normaldir) sebebi de yüksek tork. Gerçi Asr varsa bunu hissetmezsin bile ama Expression da muhtemelen Esp ve buna bağlı Asr yok.
 İç kalitede Astra gerçekten çok hoş, bence hemen ardından Megane III hb. İthal versiyon gelir.
 Dolu bir Astra'nın fiyatı ne acaba? Özellikleride karşılaştırmak lazım aslında.

Özcan, harbiden çok güzel bir iş çıkarmışsın, ellerine sağlık. Kullandığın araç 5 mi, 6 ileri miydi, hatırlıyor musun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2011, 10:59:12 »
  Astra'da hangi motor Hasan?
 1.6lt. ye kadar dizellerde Dci 105Hp. gerçekten çok performanslı. 1.3 Dti sadece iş görür eğer kıyaslarsak. Zaten Özcan'ın o seri kalkışlarda söylediği önden gezinme (önden çekişli ve güçlü araçlarda bu normaldir) sebebi de yüksek tork. Gerçi Asr varsa bunu hissetmezsin bile ama Expression da muhtemelen Esp ve buna bağlı Asr yok.
 İç kalitede Astra gerçekten çok hoş, bence hemen ardından Megane III hb. İthal versiyon gelir.
 Dolu bir Astra'nın fiyatı ne acaba? Özellikleride karşılaştırmak lazım aslında.

Özcan, harbiden çok güzel bir iş çıkarmışsın, ellerine sağlık. Kullandığın araç 5 mi, 6 ileri miydi, hatırlıyor musun?

Hakan, Astra Classiclerde 1.3 CDTI 90 bg olan motor var. Başka dizel motor seçeneği yok. Yeni Astrada da 1.3 CDTI motor var sadece 5 bg lik bir fakla 95 bglik motor kullanılmış. Başka dizel olarak seçenek bunda da yok. Yüksek torklu 1.5 yada 1.6 motorlu dizeller tabi ki çok daha iyi performans sunuyor.  Ben 45.000 TL civarlarında bir şeyler baktığım için Astranın en dolusu olan Cosmonun fiyatına ve Meganenın Privilege fiyatına hiç bakmadım bile. Bu arada yeni astra düz vitesliler 5 ileri vitesli. Classic astra 6 ileri vitesli.
Benim baktığım megane da yerliydi sanırım. İç malzeme kalitesi çok da iyi değildi. Bozuk zeminli yollarda tıkırtı yapmaya çok müsait. 1.5 Dci  - 105 bg.motor güzel.
Hatırlısı olsun bakalım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Aralık 02, 2011, 11:03:14 »
  Hayırlısı olsun Hasan, keyifli günlerde kullan inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 02, 2011, 11:06:08 »
   Emre bey Cruze'u ilk çıktığında test etmistim.Bu test ile ilgili görüşlerimi aktardığım konu yine bu Testler başlığı altında görebilirsiniz.Ama yenilen motora sahip olan Cruze'u test etmedim.
   Hakan abi Expression'da ESP Standart değilmiş.Asr'de yoktu haliyle.Test ettigim araç 6 ileri sanziman'a sahipti.Sunuda özellikle belirtmekte fayda var Hakan abi.Herhangi bir güç,performans istegi olmayanlar için tasarruf anlamında 1.3 dizel motor yeterli olabiliyor.Ornek vermek gerekirse babam için 1.4 D4D yeterliyken A4'teki 2.0 fazlası ile gereksiz :)
   Dün baktığım araçlar icinde en iyi iç malzemeye Astra sahipti.Ayrıca Megane'nın on direkleri bana fazla büyük geldi.Kor nokta kısa boylu insanlar için sıkıntı yaratabilir...