Gönderen Konu: Toyota BMW ile ‘güç’ birliğine gitti  (Okunma sayısı 7403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Toyota BMW ile ‘güç’ birliğine gitti
« Yanıtla #20 : Aralık 03, 2011, 01:44:20 »
Toyota'dan ilginç bir hamle olmuş. Teknolojilerine çok güvenirdim, böyle birşeye gerek var mıydı bilmiyorum...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 03, 2011, 01:44:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 03, 2011, 05:20:23 »
Kendi motorunu üreten firma mı kaldı be abi... İsim yapan her firma maliyet düşürme derdine düşmüş durumda(nasıl olsa satıyoruz diye) Ondan dolayı 3-5 tanesi birleşip bir motor imal ediyorlar. İnşallah ortaya TDCİdan daha iyi bir proje çıkarda, bizde adam gibi bir dizel araç kullanırız.

Bide edindiğim istihbarata dayalı kurduğum komplo teorilerine göre ben bu işten şöyle bişey çıkarttım;
Toyota bir dahaki C sınıfı modellerinde Subaru ile ortak üretim kararı aldı diye duymuştum. (kaynak sağlam)
E tabi Subaru C sınıfı dizel araç üretmiyor, Demek ki toyota da dizel motorda subaruyla ortaklık yapamadığı için, başka bir firma arayışına girdi... ;)

Ama ortaklık yapılacak olan firmanın BMW olması beni tedirgin etmedi desem yalan olur doğrusu... Yinede kötü birşey söylemeyelim, hayırlısı olsun.

(Nerde o taş gibi 4a-fe lerrr... :-[ :( :-\ :-[ :()

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 03, 2011, 19:39:30 »
intel toyota bmv bu iş birliğinden harika şeyler olacak gibi..
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 04, 2011, 00:03:10 »
intel toyota bmv bu iş birliğinden harika şeyler olacak gibi..

+linux :D :D ... sadece harika mı ? :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 10, 2011, 10:44:21 »
toyota dünya'nın en fazla otomobil satan ve üreten markası ve geçen sene tüm bu tsunami , geri çağırma olaylarına rağmen satışını arttırarak liderliğini sürdürdü.. bu adamlar birşey yapıyorsa hesabını kitabını yapmıştır ki üretim kapasitesi ve ciro olarak bmw'nin kat kat üzerinde bir şirketin üretiminin bir kısmında ortak çalışmaya gitmesi bence normal.. daha büyük ölçekli bir firma daha küçük ölçekli olan bir firmadan daha az kazanç sağlayacağı bir ortaklığa asla girmez.. yani bmw lüks bir marka ancak toyota gibi yılda 13milyon araba satan bir firmanın ucundan bi yerinden tutunmak için bin takla atar arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #25 : Aralık 12, 2011, 13:25:44 »
Bence Toyota dizel teknolojisinde geri kaldı. Yıllardır motor teknolojisini ilerletemedi. Corollaya 110-120 hp ve yüksek torklu motor çıkaramadı. Diğer markaların 1.6 ları Avensisin 2.0 lık motoruna yetişecek kadar güçlendiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DİYARI MEVLANA
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 15, 2011, 23:05:18 »
         bmv de, bize lazım olan 1.6 dizel yok...bmv den alsa alsa 2000 cc ve üzeri dizel motor alır .oda bizzim işmize yaramaz anlaşılan 1.6 dizel hondayı bekleyecegiz yada kazıkçı almanların kucagına düşeceğiz.koskoca toyota nasıl olurda 1.6 dizel motor çıkarmaz anlıyamıyorum.
        90 lı yıllarda fransız ve almanlar karbüratörlü 80 beygir 100 beygir 1.6 motorlarla piyasadayken toyota en otomatik ateşlemeli enjeksiyonlu 105 -114 beygirlik 16valve motorlarla onların bir hayli üzerindeydi piyasanın şimdi ise 1.4 motorlarla almanlar 120 180 hp lik güç200-280 fransızlar 1.6 dizelle 320 tork ve 130 hp  elde ederken toyota 1.6 132 hp 1.4 90 hp 160 -205 lik torklarla tutunmaya calışıyor....bu poitikayla 1.nciliği zor elde tutarlar.ya onlarda turbo benznliye gecekler yada 2000cc d4d motorları 1.6 fiyatına satıcaklar....yada 5 yıl içinde ilk 5 gireceğini sanmıyorum...
      toyotadan başka aracabinmedim binneceğimide sanmıyorum ama!!!   anlaşılan 21.nci toyotadan sonra 22.nci aracım 1.6 dizel honda -mazda yada nissan olacak.(FRANSIZLARA VE ALMANLARA GICIGIM:))))
ısuzuyla ortak geliştirecegiz dedikleri 2012 de piysaya sürecekleri 1.6 dizel yılan hikayesine döndü..gelişmelerden bilgisi olan varmı arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 15, 2011, 23:23:18 »
         bmv de, bize lazım olan 1.6 dizel yok...bmv den alsa alsa 2000 cc ve üzeri dizel motor alır .oda bizzim işmize yaramaz anlaşılan
   Hüseyin bey kimsenin kimseden motor aldığı yok.İki marka birbirinden,uzman oldukları konuda teknoloji alışverişinde bulunacaklar.Hepsi bu.İsterseniz daha önce yazmış olduğum iletiye bir göz gezdirin...
   Niye herkes dizel'e yoğunlaştı ki böyle.Toyota elektrikli araç üretiminde lider konumda.BMW Toyota'nın elektrikli motorda ki gücünden,Toyota'da BMW'nin dizel teknolojisinden yararlanacak.Bu is birliğinin nesini garipsediniz anlayamadım.
   BMW kendi motorunu degil motor teknolojisinin kullanım izinini verecek ;) öyle olsa mesela Corolla ya da Avensis'in fiyatını düşünemiyorum :D
   bunun gibi bir alışveriş olacak Hüseyin bey :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 25, 2011, 21:54:35 »
Toyota Auris, BMW ile Güçleniyor
Toyota, Auris modellerinde BMW'nin dizel motor teknolojisinden yararlanacak

Ingiliz otomobil dergisi AutoCar’ın haberine göre, Toyota, Auris yeni nesil modellerinde BMW modellerinde de kullanılan dizel motor teknolojisinden yararlanacağını belirtti.

Toyota Auris ürün yelpazesine daha güçlü dizel motor ekleyerek savaş verdiği rakipleri Ford Focus, Volkswagen Golf  ile mücadele etmeyi hedefliyor. Eğer otomobil sektöründe dolaşan söylentiler doğru ise kasa değiştirmeye hazırlanan Yeni nesil Auris’ler sadece kasasında değil isminde de değişikliğe gidileceği konuşulmakta.

Bu anlaşmanın karşılığında BMW ise Toyota’nın batarya teknolojisinden yararlanacağı belirtilmiş.

Auris Spy Fotoğrafları

Kaynak: http://www.worldcarfans.com/111122139185/next-gen-toyota-auris-first-to-get-bmw-diesel-engine
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 25, 2011, 22:12:40 »
işte bu haber on numara oldu.. böyle olursa corollaya da koyar bu güçlenecek motoru.. ayrıca hondanın 1.6 lt lik dizel çıkarmaya hazırlandığı şu günlerde toyotadan bu hamleyi bekliyordum :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 25, 2011, 22:14:09 »
işte bu haber on numara oldu.. böyle olursa corollaya da koyar bu güçlenecek motoru.. ayrıca hondanın 1.6 lt lik dizel çıkarmaya hazırlandığı şu günlerde toyotadan bu hamleyi bekliyordum :)

yuppiii :)) :D gelişme var gelişme
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 26, 2011, 12:32:01 »
İsmi değişmez bence çünkü Aurisler 2007 yılında çıkarken Toyota bu aracın uzun soluklu bır araç olacağını söylüyordu,sadece 1 nesili çıkıp 2.nesili çıkmayan bir araba olacağını düşünmüyorum zaten resmi bir açıklamada yok.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 30, 2012, 16:13:53 »

Japon devi Toyota, Alman lüks otomotiv üreticisi BMW ile elektrikli araç sistemleri ve dizel motorlar konusunda işbirliği anlaşması imzaladı
Toyota ve BMW arasında bu işbirliği karşılığında hisse değişimi yapılıp yapılmadığı belirtilmezken, ilerleyen zamanlarda bunun da gündeme gelebileceği kaydediliyor.

Toyota ivme kazanacak
Başkan Akio Toyoda, ilk göreve geldiğinde Toyota’nın Avrupa’da dizel motorlar yerine hibrid teknolojili modeller üzerine yoğunlaşacağını söylemişti. Ancak satılan araçların yüzde 55’inin dizel motorlu olduğu Avrupa’da Toyota, pazar kaybetti. Avrupa modellerinde kendi geliştirdiği 1.4 lt, 2.0 lt ve 2.2 lt dizel motorlar kullanan Toyota, Isuzu ile 1.6 lt dizel motor geliştireceğini açıklamıştı.
Tüm dünyada yeni kirlilik ve yakıt tüketimi kurallarının katı şekilde uygulanacağına yönelik işaretler, otomotiv üreticilerini pahalı sistemler geliştirmeye ve başka firmalarla işbirliklerine itiyor.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/toyota-bmw-ile-guc-birligine-gitti/ekonomi/ekonomidetay/02.12.2011/1470054/default.htm[/url]

Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 31, 2012, 02:27:35 »
 :alkis: +1
güzel ve faydalı paylaşım
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 31, 2012, 03:43:09 »
Paylaşım için teşekkürler Dear Serdar.
Bu haberide duymuştum daha önceden forumda.
Takeshi bizim diyorsaq doğrudur. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 31, 2012, 09:09:23 »
Paylaşım için teşekkürler Dear Serdar.
Bu haberide duymuştum daha önceden forumda.
Takeshi bizim diyorsaq doğrudur. :)

seviyorum ya Takeshi 'yi :) güler yüzlü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 31, 2012, 09:10:15 »
birde mercedesle anlaşma yapsak yav :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • herkese selam 93 model 1,6 gl corolla kullanıcısıyım
« Yanıtla #37 : Mart 31, 2012, 13:18:31 »
ben hala toyota gibi büyük ve yenilikçi bir firmanın nasıl oluyorda verimli dizel motorlar yapamadığını anlamıyorum.. ama bu anlaşma toyota açısından ii olmuş bakalım bekleyip görücez.. anlaşmanın toyota üzerindeki etkilerini..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 31, 2012, 18:17:58 »
ben hala toyota gibi büyük ve yenilikçi bir firmanın nasıl oluyorda verimli dizel motorlar yapamadığını anlamıyorum.. ama bu anlaşma toyota açısından ii olmuş bakalım bekleyip görücez.. anlaşmanın toyota üzerindeki etkilerini..
bende hala bmw gibi büyük, yenilikçi ve  premium bir marka nasıl oluyorda verimli elektrikli (hibrit) motorlar yapamıyor anlamıyorum. ama bu anlaşma bmw açısından iyi olmuş bakalım bekleyip göreceğiz .. anlaşmanın bmw üzerindeki etkilerini  :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
« Yanıtla #39 : Mart 31, 2012, 22:11:10 »
bu birliktelik ne zaman meyve verecek :hoş: :hoş:
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com