0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracı olduğu yerde ve rölantide uzun süre ısıtmak hem ısınmayı geciktiri, hemde tüketimi ve zararlı emisyonları arttırır. Ama aracı çalıştırıp ondan sonra kemeri takıp ve 1 dakikanın altında bekledikten sonra deviri yükseltmeden hareket ederseniz motor daha kolay ısınır. Burada önemli olan 20 dakika kadar düşük devirde gitmektir.
Merhaba, Krs erzurum gibi gece eksi 20, eksi 30 gibi sıcaklıkları gören şehirlerde dizel totyota kullanırken alınacak önlemler ne olmalı. Yaşadığım birkaç sıkıntıyı anlatayım size 1-Sabah çalıştırırken araç zor çalışıyor ve üç-beş dk ısıtıp yola çıkıyorum ancak 1500 deviri geçince turbonun ötüş sesini duyuyorum acaba turbo zarar görüyormu, aracın motoru zarar görüyormu 2- Yağ seçimi ne olmalı, yağ katkılarının soğukta akışkanlığı arttırmakta bi yararı olurmu. 3- Uzaktan kumanda ile arabaya inmeden evden arabayı çalıştıracak sistemler varmıdır.
uzaktan kumandayla çalıştırma sistemi kazakistanda çok yaygın 150 liraya filan takıyorlardı.uzaktan kumandanın zamanlayıcısı var ve istenilen saatte araba otomatik çalıştırılıyor.hatta sabah araç donmasın diye aracını geceleri 4-5 kez çalıştıranlar var.
ben herkese çok teşekkür ederim. Aslında esas sorunturbo. yani ssabah eksi 18de 2-3dk ısıtıp yola çıkınca 1500d/dk da turbonun ıslık şeklinde öttüğünü duyuyoru, bu durum turbonun ömrünü kısaltırmı?. Uzaktan kumanda ie çalıştırmanın şu faydası var siz arabaya bindiğinizde arabanın içi sıcak oluyor ve çocuk varsa üşümüyor ancak ben sabah ilk çalıştırmamda hem ısıtma lambasının sönmesini bekliyorum hemde zor çalışıyor, acaba takılan sistem tuşa basınca ısınmayı beklermi ve çalışmayınca tekraR marş basarmı.