Gönderen Konu: Honda 1.6 dizeli çıkarıyor.ya Toyota ?  (Okunma sayısı 2845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Honda 1.6 dizeli çıkarıyor.ya Toyota ?
« : Aralık 01, 2011, 20:47:32 »
Üst düzey bir Toyota yetkilisi ile yaptığım telefon konuşmasında özetle Honda'nın 1.6 dizeli çıkaracağını, dizel araba almak isteyen alıcıların 1.6 dizel motor arabalara kaydğını, özellikle forum sitelerinde Toyota'nın bu motoru neden çıkarmadığını ve bu yüzden Türkiye'de çok şey kaybettiğini üretici olarak bunu Japonya'dan talep edip edilmediğini sordum.Sayın yetkili aynen şu cevabı verdi;Düşüncelerime katıldığını,piyasada oluşan bu talebi bildiklerini, hatta ve hatta Honda'nın 1.6 dizelinin kendi satışlarını etkileyeceklerini.1.6 motor konusunda sayısız girişimlerde bulunulduğunu ve böyle
bir şeyin şu aşamada mümkün olmadığını söyledi.
Toyota'nın 1.6 dizel versiyonu bekleyenler maalesef Toyota 1.4 de üretime devam edecekmiş.Bilgilerinize..

Toyota Club Türkiye

Honda 1.6 dizeli çıkarıyor.ya Toyota ?
« : Aralık 01, 2011, 20:47:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Honda 1.6 dizeli çıkarıyor.ya Toyota ?
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2011, 20:55:34 »
bile bile lades.,.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2011, 22:31:14 »
Üst düzey bir Toyota yetkilisi ile yaptığım telefon konuşmasında özetle Honda'nın 1.6 dizeli çıkaracağını, dizel araba almak isteyen alıcıların 1.6 dizel motor arabalara kaydğını, özellikle forum sitelerinde Toyota'nın bu motoru neden çıkarmadığını ve bu yüzden Türkiye'de çok şey kaybettiğini üretici olarak bunu Japonya'dan talep edip edilmediğini sordum.Sayın yetkili aynen şu cevabı verdi;Düşüncelerime katıldığını,piyasada oluşan bu talebi bildiklerini, hatta ve hatta Honda'nın 1.6 dizelinin kendi satışlarını etkileyeceklerini.1.6 motor konusunda sayısız girişimlerde bulunulduğunu ve böyle
bir şeyin şu aşamada mümkün olmadığını söyledi.
Toyota'nın 1.6 dizel versiyonu bekleyenler maalesef Toyota 1.4 de üretime devam edecekmiş.Bilgilerinize..

Öncelikle paylaşım için teşekkürler.Size ve tüm merak edenlere önemli bir haber paylaşmak istiyorum bu haber birazcık sorunuza cevap olacaktır :)

Toyota ya BMW den dizel motor desek ne dersiniz?

BMW Grup ve Toyota, orta ve uzun vadeli işbirliği için anlaşmaya vardı.

Toyota'nın yazılı açıklamasına göre, Toyota ve BMW Grup (BMW), imzaladıkları işbirliği anlaşması ile yeni nesil çevreci teknolojiler konusunda orta ve uzun vadeli araştırmalar için güçlerini birleştirecek.
İşbirliği kapsamında yeni nesil lityum-iyon pil teknolojileri alanında ortak araştırma yapacak olan iki grup, gelecekte oluşabilecek işbirliklerini tanımlamak ve fikir alışverişi yapmak konularında da anlaşmaya vardı. Bu işbirlikleriyle her iki markanın güçlü yönleri ile birbirlerine katkıda bulunması öngörülüyor.
Avrupa'da sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen ve müşterileri beklentilerine uygun modeller üretmeyi hedefleyen iki marka arasındaki anlaşma kapsamında, 2014 yılında başlamak üzere BMW'nin Toyota'ya yakıt verimliliği yüksek dizel motor tedarik etmesine ilişkin bir sözleşme de imzalandı.
BMW tarafından tedarik edilecek olan motorlar, Avrupa pazarında satışı ve üretilmesi planlanan bazı Toyota modellerinde kullanılacak. Bu anlaşma ile Toyota, Avrupa'daki ürün gamını ve satışlarını yakıt tasarrufu ve düşük CO2 emisyonu sunan dizel motorlu araçlarla genişletmeyi hedefliyor.
Kaynak: AA

Toyota yetkilisine selamlar :D
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2011, 22:42:53 »
Mazotla benzin neredeyse aynı fiyat.Çok mühim değil artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2011, 23:11:46 »
Mazotla benzin neredeyse aynı fiyat.Çok mühim değil artık.

Kesinlikle katılıyorum... Dizelin avantajları yok olmaya başladı... BMW'den düşük hacimli turbo benzinli motor alsalar daha iyi olur... Şahsen ben hemen almayı düşünürüm...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2011, 09:01:06 »
Sözleşme  2014 yılında başlayacakmış.Müşteri beklentilerine göre modeller üretecekmiş.Türkiye'de 2015 yılının sonlarını bulur böyle bir üretim modeli.Sür eşeğini Niğde'ye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2011, 19:52:36 »
Sözleşme  2014 yılında başlayacakmış.Müşteri beklentilerine göre modeller üretecekmiş.Türkiye'de 2015 yılının sonlarını bulur böyle bir üretim modeli.Sür eşeğini Niğde'ye

ozamana kadar hiybrid araclar yada elektrikli araçlar zaten çıkar 2. ele düşer. hondanın ki düştü de .. elektrikliler daha düşmedi sayılır.

Kesinlikle katılıyorum... Dizelin avantajları yok olmaya başladı... BMW'den düşük hacimli turbo benzinli motor alsalar daha iyi olur... Şahsen ben hemen almayı düşünürüm...

BMW olsun çamurdan olsun der gibi.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2011, 22:10:41 »

+1 :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2011, 23:55:59 »
Honda nın 1,6 dizel motoru için internette ki bilgiler 1600cc 118 hp ve 300 Nm tork. Benim kendi görüşüm japonların dizel teknolojisinde pek başarılı olamadıkları yönünde, Hondanın 2,2 lik dizel motoru accord  da baya bir sıkıntı çıkarmıştı. Toyota da eğer ortak bir girişim yapmak istiyorsa bence doğru seçim Fransızlar dır,sonrasın italyan ve kore li üreticiler.(honda da dizel motorda ortak bir üretim yapsa o zaman süper bir araç olur kesin)Gene internetteki bilgilere göre bmw nin yeni nesil dizelleride Fransız altyapısına sahipmiş,bunun dışında benzinli atmosferik ve turbo beslemeli motorlarda zaten psa grubu ile ortak çalışıyor bunu biliyoruz.

ayrıca hondanın bu dizel konusunda çok geç kaldığını da düşünüyorum, 1.6 piyasası çok kızışıyor güçler sürekli artıyor ve bu durum benim gelecek motorların daha kısa ömürlü olacağını düşünmemi sağlıyor,Renonun 1.6 130 hp lik 320 Nm tork üreten motoru avrupa da piyasada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 04, 2011, 19:20:29 »
Ben mi bilmiyorum acaba; bu bmw'nin motorları çok mu iyi arkadaşlar. Diğer konuda da bu mevzuya çok sevinen arkadaşlar vardı. Benim diğer kaynaklardan okuduğum kadarıyla motor konusundaki işbirliği sadece hibrid ve elektrikli motorlardaki pil vs. konuları kapsıyor (ya da ben öyle anladım) Açıkcası ben Toyotanın hatta Japon'ların en son işbirliği ihtiyacı duyacağı konunun "motor" olacağı kanısındayım. Gerçi önemli olan işbirliğinin kapsamıdır; neyse bakıcaz görecez.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona