Akü konusunda başıma gelenleri yazmıştım, ama gene kısaca özetliyeyim,
3 yıl normal garanti'min bitmesine 2-3 hafta kala akü göz kırpmaya başladı
zaten koskoca arabaya ; ki her şeyi elektronik, 45 amper ufacık akü koymuşlar,
ve öyle garip bir yuvası varki daha büyük akü koyamıyorsunuz,
Serviste ilk önce ölçüp biçtiler "aküde bir şey yok şarj edelim" dediler, bir kaç saat (tam olarak 5 saat)
bekledim aküyü şarj ettiler ama bir kaç gün sonra yine gitti, bu sefer servis bana masallar anlatmaya başladı
oradaki çok bilmiş yeni yetme bana tavsiyelerde bulundu " dörtlüleri bile açık bırakmamalıymışım"

ve ben bir kez daha yolda kalıp hiç tanımadığım insanlardan yardım dilenmek zorunda kaldım
allahtan insanımız vicdanlı, yardım sever, bir kaç tanesi yan çizssede sonuçta birisi gelip yardım ediyor
tabi takviye kablosu bağajımdan hiç eksik olmuyor bu arada...
derken 3 yıllık garantim doldu ve servis bu sefer akü bitmiş yenisini almalısın dedi
ama ne hikmetse, her şey 6 yıl akü ise 3 yıl garanti altındaymış, ve tabiki neden 6 yıl olmadığını açıklayan yok
ayrıca dışarda 110 tl olan akü serviste 2 katı, almadım tabi; Honda türkiyeye mail attım, onlarda servisi aramış ne demişlerse
servis beni aradı, h tamam yola geldiler dedim, ancak oraya kadar boşa gitmişim , yine paranla alacaksın dediler
bende servisle bütün bağlarımı kopardığımı , mademki garanti böyle işliyor, bende tüküreyim garantisine
neden bakımları serviste yaptırıp kazıklanayım, artık sanayide yarı fiyatına yaptıracağım dedim ve orayı terk ettim
Niyetim kesinlikle bir daha servisin semtinden bile geçmemek hatta Honda markasından ebediyen vazgeçmek idi
ancak bir kaç gün sonra bakım zamanınınz geldi diyerek beni aradılar
Neler söylediğimi az çok tahmin edersiniz

Kibar bir bey 460 Tl olan 40 bin bakımını 200 Tl ye yapacağını söyleyince yelkenleri indirdim
gerçektende adam gibi bakım yapıp sadece 175 Tl aldılar, ve servisle ilişkilerimiz düzeldi
Aküyü 110 Tl ye aldığıma göre kara bile geçmiştim
Arkadaşlar biliyorsunuz ben titiz bir biniciyim, 4. yılın içinde olmasına rağmen arabam gerçekten ilk günki gibi temiz
aklıma estikçe zevk için cilalıyorum, içi dışı cillop gibi, koltuklar bej ama bir tek leke veya kir yok, tabiki ap. altındaki kapalı garajında katkısı çok
geçen hafta yine temizlik faaliyetindeyken bir baktım sol ön kapıyı açınca, kapının gövdeye temas ettiği yerdeki fitil yaklaşık 20 cm kadar yırtılmış
buna benzer bir olay önceki corollamda olmuştu, servis sırasında bir yetkili farkedip garantiden değiştirmişti
üstelik yırtık falan değil az bir şey deformasyon vardı, yinede kendi insifiyatifiye değiştirmiş ve kalbimi fethetmişti
Ama durum honda olunca , helede akü olayını hatırlayınca pak te ihtimal veremedim, yine kıvırırlar garanti kapsamında değil derler diye düşündüm
ama bun servis aradı Honda_Tr. onayalmaş ve o lastiği (fitili) göndermiş, sanırım aküden iki kat daha pahalı bir parça... şaşırdım kaldım valla
Yarın servise gitmeden önce yırtık halinin, ve takıldıktan sonrada yenilenmiş halinin fotosunu koyarım..ki her kes arabasının görünmeyen noktalarınıda kontrol etsin
Biraz uzun oldu ama yaralı, eğitici, uyarıcı, bilgilendirici bir konu olduğu için okumayı bitirdikten sonra bana kızmazsınız umarım
Her şey siz değerli üyelerimiz için, (bu kıyağımıda unutmayın haa)