Gönderen Konu: gaz kokusu  (Okunma sayısı 2736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
gaz kokusu
« : Mayıs 15, 2008, 16:00:34 »
arkadaşlar benim araç 1.83 ytl litre fiyatı 30 ytl gaz ile ş. içi 130 km yapıyor buda 23 ykr demek 2 ila 3 krş fazla yaktığını düşünüyorum buji ve buji kabloları yeni araba gidişi çekişi gayet güzel çalışmasında anormallik yok ancak motor kaputunu açınca bir gaz kokosu geliyor kaçak olabileceğini düşünerek montajı yaptırdığım yere gittim daha başka 3 yere götürdüm bilgisayarlı kontrollerde kaçak olmadığını söylediler eksoz dan bilgisayarla yakıt değer ayarlarıda normal çıktı şimdi geriye iki şık kaldı eksozdan yada manifolt contasından eksozu kontrol ettirdiğim eksozcular yamyam gibi başıma üşüşüp hemen değiştirelim diyorlar servise götürüyorum abi daha gider orjinal dediler şaştım kaldım bu koku manifolt contasından da olur dediler acaba bu eksoz manifoltu contasımı acaba emme manifoltu contasımı masrafı ne kadar olur uzun iş mi aracın icine koku gelmiyor rahatsız olmuyorum ancak kötü bir süpriz yaşamak istemiyorum son sorum hava filtresi Tüptede yakıtı etkiler mi bu soruma gülmeyin etki edeceğini düşünüyorum ama yetersiz hava değil fazla hava gelmesi tüpte çok yaktırır mı hava filtresi yırltılmış birde avans tabancası ile tüp ayarı nasıl oluyor acaba yeni taktırdığım kitin ipek diyaframı zarar mı gördü fabrikasyon hatası olabilir mi bilgisi ve fikri olan diğer arkadaşlarda yardım ederse sevinirim sanayide herkes keklemek için sanki sıraya girmiş gibi geliyo bana eğer burda hastalığı teşhis edersek tedavi için doğru doktora gideriz  şimdiden cevap yazanlara teşekkürler

Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

gaz kokusu
« : Mayıs 15, 2008, 16:00:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: gaz kokusu
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2008, 16:04:38 »
nokta virgül kullanılmayınca okurken böyle oluyor insan: :wacko:

ayrıca yakıt bölümüne taşıyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2008, 19:25:50 »
Adem bey. LPG montajı ustalık isteyen bir olay; LPG kurulumunu yaparken eğer hava filtrenizin durumu kötü(kirli) ise beyin ona göre ayarlanıyor ve araba hava yakıt karışımını o oranda yapıyor. Şimdi siz yeni filtre takarsanız muhtemelen ayarı kaçacaktır. Gaz kokusu ise contalardan ziyade tüpün ayarından gibime geliyor... Bu işi iyi yapan birine baktırmanızı tavsiye ederim. Bilgisayara felan bağlamadan kulakla dinleyen tipten ustalar çok güzel ayarlıyorlar. Tüpün ayarını fazla kısmak az yaktırmaz ! kolay gelsin şimdiden...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2008, 08:30:04 »
  Selam.
 Umarım aracınızı hala yırtık hava filtresi ile kullanmıyorsunuz.  :o
 Bende yazıda noktalama olmadığı için, nefesimi tutup tek nefeste okumak zorunda kaldım  :huh:
 Özellikle emme manifolduna emin olmadan kolay kolay dokundurmamanızı tavsiye ederim. Egzoz manifold contası değişimi gerekli ise contanın fiyatının oldukça cüzzi olduğunu düşünüyorum. Ama sanırım Eyüp arkadaşımız LPG konusunda tecrübeli ve bence ilk önce onun söylediklerine kulak verin.