Gönderen Konu: araba alırken motor testi yaptıran var mı?  (Okunma sayısı 2673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
araba alırken motor testi yaptıran var mı?
« : Kasım 27, 2011, 21:48:16 »
merhaba arkadaşlar bazı ilanlarda görüyorum aracı motor testine sokmuş % 90 %80 motor var deniliyor.. böyle bir işlem yaptıran  varmı aramızda.. biraz google dan araştırayım dedim ama. youtubeda böyle araç bir rampaya giriyor orda aracı çalıştırıp hız denemesi gibi birşey yapılıyor. böyle bir uygulamayı yapan varmı aramızda biraz bilgi almak istiyorumda. bende aracımı sokcam motor testine istanbulda motor testi yapacak yer varmı ? şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

araba alırken motor testi yaptıran var mı?
« : Kasım 27, 2011, 21:48:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: araba alırken motor testi yaptıran var mı?
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2011, 22:27:47 »
   İstanbul'u bilmem ama Ankara'da Erkayalar Bosch servis'i en ünlüsü olmak üzere bir kaç tane ikinci el araç ekspertiz servisleri var.Alacağınız ikinci el aracı götürüp ekspertiz yaptırıyorsunuz.Motor,kaporta ve yürüyen aksam(on arka yürüten ve amortisör kontrolü) kontrolü yapıyorlar ve işlem sonunda biri serviste digeri aracı alan kiside kalan belge veriyorlar.Her testin ücreti 20 TL.Üçü birden yapılınca 50 TL'ye yapıyorlar.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2011, 23:02:13 »
   İstanbul'u bilmem ama Ankara'da Erkayalar Bosch servis'i en ünlüsü olmak üzere bir kaç tane ikinci el araç ekspertiz servisleri var.Alacağınız ikinci el aracı götürüp ekspertiz yaptırıyorsunuz.Motor,kaporta ve yürüyen aksam(on arka yürüten ve amortisör kontrolü) kontrolü yapıyorlar ve işlem sonunda biri serviste digeri aracı alan kiside kalan belge veriyorlar.Her testin ücreti 20 TL.Üçü birden yapılınca 50 TL'ye yapıyorlar.

Şanzıman için bilgi veriliyor mu...?
otomatik şanzıman
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2011, 23:06:48 »
Bahsettiğiniz rampa yani dinamometre yardımıyla aracın gücünü ölçüyorlar...
mesela orjinali 100 beygir olan bir araç dynoda 90 beygir çıkarsa, diyorlar ki motor yüzde doksan...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2011, 02:58:37 »

teşekkür ederım hocam peki istanbulda yapılan yerler varmı ben araç aldım zaten 4-5 ay oldu nerdeyse sadece kendi aracım ıcın yaptırmayı dusunuyorum. ayrıca verdıgınız bilgi için teşekkürler