Gönderen Konu: xl fazla yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 3924 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
xl fazla yakıt tüketimi
« : Kasım 27, 2011, 19:03:17 »
  :huh: arkadaşlar ben aracı ilk aldığım zaman baya ekonomikti fakat 3 aydır fazla yakıyor lpg zamlandı onuda katıyorum hesaba 1.3 xl  93 model 217000 kmdeydi  şimdi 225000 oldu uzun yolda 25 kuruş yakıyor şehir içi hesaplamadım bujiler yeni uyumlu olanı aldım kablolar yeni hava filtresi yeni bilgisayarda ayarlandı lpg bir yıl önce takılmış ama nafile ilk aldığım zaman 110 km sabit hızla 32 litre lpg ile 430 km yol yaptım bide benzinde çalışırken acayip benzin kokusu geliyor ekzosttan yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

xl fazla yakıt tüketimi
« : Kasım 27, 2011, 19:03:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: xl fazla yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2011, 19:17:21 »
kullandığınız devir aralğı nedir acaba  !!!
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2011, 23:54:35 »
tam düz yolda 110 km ile giderken 5.viteste 110 diyor ama bana km saati yanlış gibi geliyor  fazla gösteriyor arkadaş senin km yanlış dedi bide geçen bi hız ölçümü yapan yerden geçtim km 75 gösteriyor orda 65 yazdı rampalarda baygın vites kullanmıyom  aracı bağırttırmadan vites değiştiriyorum mesela 2 ile çıktığı yokuşu 3 le çıkıyor diye yüklenmiyom ama yinede yakıt fazla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2011, 23:58:44 »
yalnış yazmışım 110 ile giderken 3000 gösteriyor orjinalini bilen varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2011, 09:44:36 »
Normalde 3000 devirde 1.6 motorlar 105 -110 km aralıgını yakalar sizin aracınız 1,3 en fazla 95-100 km aralıgında gitmesi lazım.Yakıt olayından bu aralar bende muzdaripim fakat ben şehir içi Ankara trafiginde kullanıyorum.0,250 ila 0,280 arası yakıyor lpg 2,15 -2,19 civarı burada ortalama 11,5 -12 litre yakıyorum.Ama uzun yolda yakıtım baya baya düşüyor.Şu kadarını söyleyim.Uzun yolda sabit 90-110 civarı gidersem 0,170 felan yakıyorum.Tabi benim aracım birde 1.6 .Senin aracında farklı sorun olabilir.Çig benzin kokusu diyorsun.Kış aylarında ilk çalıştırmada motor sogukken gelebilir.ısınınca keser.onun dışında motor sıcakkende geliyorsa ateşleme sistemini kontrol ettirmeni tavsiye ederim.Bobin felan arızalı olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2011, 17:37:43 »
bizim burda lpg iki lira kırk kuruş km saati gösterge ışıklarının bir kısmı yanmıyordu değiştirim diye söktüm değiştim taktım kontağı açınca kendiliğinden çalışmdan ve yürümeden 60 km gösteriyordu baya uğraştım ayarlamak için en son bu düzene geldi yakıtta triyger kayışı koptu çalıştığı yerde stop etti hemen aklıma geldi baktım kayış meftah köyden ilçeye ustaya götürdüm kayışı taktı bi sıkıntı yok dedi marşa basmadığım için ondan sonra çoğaldı senteyi kaçırdı diyecem yıllardan beri japon arabalarıyla uğraşan biri bide çözemediğim konu araba bi güzel çalışıyor iki yakıttada bi oluyor baya zor alıyor bujiler kablo disribütör kapağı yeni anlamadım gitti böyle devam edelim bakalım teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2011, 14:45:51 »
valla arkadaşım benim araç da 1.3 xl 98 model, 3000 devirde 90 km gösteriyo. 2007 yılından bu tarafa bizde, bide yazın sakin kullanımda 100 km. 6,3 litre yakıyodu. 25 lt. lpg ile 380 km civarı gidiyordu. inat ettim almadım. 410 km. gördum. yaklaşık 27. lt. civarı. regülatör lovato. 2007 yılında kendim takdırdım. şu an bile sabahları -8 -10 derece civarlarında bile tek marşda çalışıyor hiç üzmedi bu zamana kadar yalnız ben her 5000 km. de bir (yaklaşık olarak) güvendiğim bir ustaya yaptırırım. Son yaptığı ayarda sordum. neye göre yapıyorsun diye. Benzin değerlerine göre ayarlıyorum diyo. bide ben Kırıkkale, Beypazarı arası kullanıyorum. yani aylık 2000 km. civarı yol yapıyorum aylık masrafımda hafta sonlarıda dahil 250 lira civarlarında tutuyor. Bilgine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2011, 17:29:29 »
benim araçtaki atiker erzurumda kalıyordum o soğuk havalarda bile tek marşta hiç zorlanmadan alıyordu şimdi gene esti zor çalışıyor araç tekliyor bazen stop ediyor galiba bizim silindir kapak contası yanık çünkü radyatör kapağında yağlı çamur gibi bişeyler birikmiş onu bi halledelim bakacaz onada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2011, 18:58:53 »
valla arkadaşım benim araç da 1.3 xl 98 model, 3000 devirde 90 km gösteriyo. 2007 yılından bu tarafa bizde, bide yazın sakin kullanımda 100 km. 6,3 litre yakıyodu. 25 lt. lpg ile 380 km civarı gidiyordu. inat ettim almadım. 410 km. gördum. yaklaşık 27. lt. civarı. regülatör lovato. 2007 yılında kendim takdırdım. şu an bile sabahları -8 -10 derece civarlarında bile tek marşda çalışıyor hiç üzmedi bu zamana kadar yalnız ben her 5000 km. de bir (yaklaşık olarak) güvendiğim bir ustaya yaptırırım. Son yaptığı ayarda sordum. neye göre yapıyorsun diye. Benzin değerlerine göre ayarlıyorum diyo. bide ben Kırıkkale, Beypazarı arası kullanıyorum. yani aylık 2000 km. civarı yol yapıyorum aylık masrafımda hafta sonlarıda dahil 250 lira civarlarında tutuyor. Bilgine
Yani senin aracın kmde 0.125 krş. yakıyor. Doğru mu bu ?? :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2011, 21:45:58 »
 ben 170 kuruş hesapladım erzincanın mercan ilçesinde fulledim denemek için sivas şarkışla ilçesine 10 15 km kala bitti benzine aldım şarkışlada fulledim 75 tl aldı 75000 /440=17045455 çıkıyor lpg tankı 40 lt diyor ama tam bitse bile 32 litreden fazla almıyor  ama forumda yazdım km saati fazla gösteriyor gibi ben 110 sabit hızla geldim belki 90 veya 100 km dir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2011, 10:04:55 »
Valla hasan ali kardeşim yazdıklarım harfi harfine doğrudur. Arabam benzini unutmuştur. en son nezaman benzinde kullanıldı onuda bilmiyorum. yazın kırıkkaleden gaziantepe gittim. 600 km. araba dolu. bagaj dolu. litre olarak tam 42 litre yaktı. ama ben dediğim gibi her beşbinde bir gaz ayarı yaptırırım. 10.000 de yağı, filtreyi, buji ve hava filtresini değiştiririm. kilometresi fazla olmasına rağmen bakımlıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 01, 2011, 10:30:28 »
Bakım işi çok önemlidir yakıt sarfiyatında.Ama eger tiriger kayışı kopardıysa aracınız.Bence sibop ayarınıza baktırmanızı tavsiye ederim bir motor kompresör ölçümü yaptırmanızı tavsiye ederim .Gaz fazla tüketimi diger bir sebebi lpg beyninin yani buharlaştırıcı ünitenin arızalı olmasıdır .Zamanla özelligini yitirdiginden dolayı yakıt sarfiyatınız baya baya artacaktır.Bu da altarnatifler arasında bir de bir ustadan duyuştum eger ki beyin de bir arıza varsa yani conta diye tabir edilen vakum pompasında yırtık oluştu ise araç çok yakıyormuş ayrıca sabahları ilk çalışmada marş süresi uzuyormuş veya ikinci marşta çalışıyormuş bunun sebebide yırtık veya deli olan lastik conta araç stok ettikten sonra kendi bünyasinde kalan gazı karbiratöre vermesiymiş
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2011, 10:41:24 »
sibop ayarları yapıldı 15 gün falan oldu şimdi silindir kapak contasından şüpheleniyom su eksiltiyor sağlam  kalorifer sıcak su girişnden su atmış suya kompresyon vermese ordan imkansız su atması kelepçeler hortum sağlam çalışırken gazı bırakınca araç acayip sarsılıyor devir saati normalde 1000 devire ayarlı fakat 0.3e kadar düşüyor arkasındanda stop ediyor büyük ihtimal yağ ve su karışınca ateşleme sistemi anormalleşiyor radyatör kapağında yağ birikiyor önümüzdeki günlerde kapağı sökülecek burdan sizlerle paylaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 98 Corolla SW 1.3 XL - TOYOTA Varsa Sorun Yok.
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2011, 08:05:30 »
merhaba arkadaşlar benim aracım 1.3 sw 98 model ankara da 2.10 dan lpg ile km de 210-230 krş arası yakıyor. daha önceden 250 civarı yakıyordu fakat bujileri değiştirdim ve tırnak aralıklarını 0.8 mm yaptım. lpg yi tam olarak yakıyor şimdi.
Today Tomorrow TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2011, 17:09:23 »
teşekkürler dün kendi üzerinde gelen bujileri taktım ngk tırnak aralıkları ayarlandı daha önce bide onunla deneyecem silindir kapak contası değişti su eksiltiyordu meğer silindir kapağının saplamaları gevşekmiş ondan kaynaklanmış sorun halloldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 11, 2011, 18:01:32 »
Aslında hepsi faza yakıyo gibi görünüyor, ama asıl mesele bizde benzin dünyanın en pahalı benzini
ümmetçiler yüzünden, kul olmaya alışkın bir toplum olmamızdan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2011, 21:26:01 »
çok haklısınız arkadaşlardan birinin yazdığı gibi bu araçta dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 07, 2012, 13:07:46 »
1.3 efsanelerde yakıtı arabanın yükü ve yoldaki rampa durumu çok etkiliyor. motor kasayı kaldırmakta zorlanınca yakıta yükleniyor oda yetmeyince yağ yakıyor. bu nedenle bu durum normaldir. bendeki 98 1.3 xe daha sonra aldığım 97 xei den ve şimdi kullandığım 99 luna specialden daha çok yakıyordu. ne yaptımsa çare bulamadım. Şuan şehir içinde 10.8 km ye bir litre lpg yakıyorum tabii ki yaşadığım şehrin trafik durumu da bunda etkili. km saati ise 1.3 lerde 5. vites 3000 devir 91-92 km-h denk gelmesi lazım. lastik ve jant boyutlarınıza bakın 13 inç olması gerek. eğer lastik ve janttan değilse halatla ilgili bir problem olabilir.
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2012, 17:57:39 »
teşekkürler 1000 kmde 0.8 litre yağ yakıyor km devir saat orantısına hiç dikkat etmedim ilk aldığım aman gösterge ışıklarının bir kısmı yanmıyordu değiştireyim diye komple paneli söktüm ampulleri değiştm geri yerine taktım kontağı açınca km 60 gösteriyordu bayğı bi uğraştım ayarlamak için düzeldi bunlarda elektronik halatlı değil geçen söküp 3000 devirde şimdi 100 km gösterecek şekilde ayarladım 1.3 aynı arabadan bulursam bkacam emin olmak için jantlar çelik alaşımlı 13 inçh