Gönderen Konu: corollanın yol bilgisayarı  (Okunma sayısı 1336 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
corollanın yol bilgisayarı
« : Kasım 26, 2011, 23:12:36 »
arkadaşlar dün eskişehirden dönüyordum kütahyanın girişinde yol bilgisayarım 0 km. gösterdi zaten benzin ışığı yanıyordu, kütahyanın girişinden benim eve 10km.den fazla yol var eve geldim hala 0 gösteriyordu.. sonra sabah işe gidicem hala sıfır km. gösterio dur bi deneyiyim dedim.. çarşıda işlerim falan vardı 15 km.de öle yaptım, etti 25 km.  benzin istasyonuna geldim fullettim arabayı 46 litre aldı.. şimdi sorum şu bizim corollaların yakıt deposunun 55 litre aldığını düşünürsek ve daha aracın içinde 9 litre kaldığınıda düşünürsek ben bu arabayla şehir dışı 100 kmde 5.1 litre yaktığımı hesaba katarsam daha 150 km yol giderdim içinde kalan 9 litreyle.. bu yol bilgisayarında aşırı bi hesap hatasımı vardır yoksa benim servise gidip bilgisayara bi baktırmammı gerekiyor.. bu arada en güzeli manuel göstergeler galiba...

Toyota Club Türkiye

corollanın yol bilgisayarı
« : Kasım 26, 2011, 23:12:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: corollanın yol bilgisayarı
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2011, 23:21:51 »
ali bey aracınızda hiç bir hata yok endişelenmeyin.toyota bunu tedbir için yapıyor bir kısım benzini göstergede belli etmiyor zor durumda kalmamanız için
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2011, 23:26:34 »
ali bey aracınızda hiç bir hata yok endişelenmeyin.toyota bunu tedbir için yapıyor bir kısım benzini göstergede belli etmiyor zor durumda kalmamanız için

ama hasan kardeşim kesin bunda bişey var.. firmalar bu kadar yüksek tutmaz tedbiri yani ortada 175 km.lik bi rakam var bu çok yüksek bi rakam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2011, 23:47:03 »
Ali bu konuda yalnız değilsin,
Gayet normal merak etme :D
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2011, 23:55:55 »
Ali bu konuda yalnız değilsin,
Gayet normal merak etme :D

o zaman 0 km. yi gördükten sonra rahatlıkla 150 km. yapabilirmiyim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2011, 23:58:27 »
9 litre kalınca benzin ışığı yanıyor.(avensiste) corolloda 8 litre diye biliyorum
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2011, 00:12:26 »
9 litre kalınca benzin ışığı yanıyor.(avensiste) corolloda 8 litre diye biliyorum
10 litre diyelim biz ona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 27, 2011, 00:32:47 »
valla hocam kullanma klavuzunda yazan değerleri söyledim çokta riske atmaya gelmez .Araba  bayır aşağı giderken 11 12 litre civarındaykende yanıyor o ışık bu durumuda göz önünde bulundurun derim.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 27, 2011, 01:03:59 »
sıkıntı yok bazen ışık benzin uyarısı verdiğinde 1-2 km ötedeki benzinliğe gidiyorum.pompacı ne kadar da zorladıysa 47 lt gibi benzin almıştı araç.ben şehirler arasında 6 lt falan yakıyorum ışık yandığında 130 km falan daha giderim benzin bittiğinde  bi benzinlik denk getirebilir miyim onu bilmem. tamamen tedbir amaçlı toyotanın yol bilgisayarı gerçekten kesin ölçüyor(benzin uyarısı vermeden önce ama:))5oo kmlik bi yol yaptım şehirler arası 126 tllik benzin tükettim yol bilgisayarına baktım o da 6 lt yazıyordu ölçüm gayet iyi yani.1 haftadır şehir içinde kullanıyorum benzin aldığımda ort yakıt tüketimini sıfırladım bakalım kışın ne tüketecek şehir içinde diye araç 9.8 lt yaktı 100 km de. bu da 42.5 krş gibi rakam yapıyor.auris yada coralla dizeller şehir içi ne tüketiyor acaba lpg takacağıma dizele mi geçsem diyorum. aracımdan da çok memnunum dizellerde yok turbo arızası gibi sıkıntılarını paylaşanlar var,lpg taksam araca yazık,takmasam bana yazık:)
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 27, 2011, 01:51:37 »
Bizzat gözümü karartıp arabayı bayiiden aldığım hafta denedim. Şehir içi Low Fuel yazdıktan  sonra 115 Km yaptı ,sonra bagajdan yedek benzin doldurdum......Şamandıra yüksek olduğu için Toyotanın hemen hemen bütün modellerinde böyle bu. 1995 Corolla XE aracımda 90 - 100 km arası yol yapıyordu.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 27, 2011, 10:32:08 »
Bu konuda tedbirli olunması kadar güzel bir şey yok ya benzin tam biteceğine yakın gösterse ve bazen 15-20 km benzinci olmuyor yani şehirde heryerde benzinci olabilir ama şehirlerarası bazen olmayabiliyor ve benzinin bitmesi anında yaşanacak sıkıntıları hayal bile etmek istemiyorum açıkcası. Varsın 100 km önce söylesin nasılsa bineceğiz bu merete yakıt pahalıda olsa ucuzda olsa kapıda bekleticek halimiz yok çeyrek depo dolu dursun ne olacakki akmaz kokmaz neticede.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Kasım 27, 2011, 21:39:27 »
eski model arabalarda benzin ışığı yandıktan sonra 30 km. gidilirdi ondan garibimi çekti 150 km. mükemmel bi rakam.. acaba bende yedek mazot alıp bi denesemmi mazot tamamen bittiğinde hava yaparmıki araba zor mu çalışır acaba??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Kasım 27, 2011, 21:41:42 »
sıkıntı yok bazen ışık benzin uyarısı verdiğinde 1-2 km ötedeki benzinliğe gidiyorum.pompacı ne kadar da zorladıysa 47 lt gibi benzin almıştı araç.ben şehirler arasında 6 lt falan yakıyorum ışık yandığında 130 km falan daha giderim benzin bittiğinde  bi benzinlik denk getirebilir miyim onu bilmem. tamamen tedbir amaçlı toyotanın yol bilgisayarı gerçekten kesin ölçüyor(benzin uyarısı vermeden önce ama:))5oo kmlik bi yol yaptım şehirler arası 126 tllik benzin tükettim yol bilgisayarına baktım o da 6 lt yazıyordu ölçüm gayet iyi yani.1 haftadır şehir içinde kullanıyorum benzin aldığımda ort yakıt tüketimini sıfırladım bakalım kışın ne tüketecek şehir içinde diye araç 9.8 lt yaktı 100 km de. bu da 42.5 krş gibi rakam yapıyor.auris yada coralla dizeller şehir içi ne tüketiyor acaba lpg takacağıma dizele mi geçsem diyorum. aracımdan da çok memnunum dizellerde yok turbo arızası gibi sıkıntılarını paylaşanlar var,lpg taksam araca yazık,takmasam bana yazık:)

benim araç mazotlu yazları şehir içi 6.0 falan yakıyor kışları bu rakam 7.2 ye kadar çıkıyor.. bence corollaların dizelleri lpg li araçlardan daha iyi gibi duruyo.. tabii arabayı kullandığımız şehirde önemli bu rakamları elde etmek için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 28, 2011, 19:01:01 »
Ali kardeşim aracın diesel ise kesinlikle böyle bişeyi deneme....hava yapma sorunu bazen büyük sıkıntılara yol açıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Kasım 28, 2011, 21:25:43 »
Ali kardeşim aracın diesel ise kesinlikle böyle bişeyi deneme....hava yapma sorunu bazen büyük sıkıntılara yol açıyor

hmm doğru söylüyosun İbrahim abi riske atılmaz böyle bişey denicez diye.. Gerçi babamın volkwagende bikere mazotu bitirmiştim ben hava yapar diye çok korkmuştuk yapmamıştı nedense...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 29, 2011, 09:27:43 »
hmm doğru söylüyosun İbrahim abi riske atılmaz böyle bişey denicez diye.. Gerçi babamın volkwagende bikere mazotu bitirmiştim ben hava yapar diye çok korkmuştuk yapmamıştı nedense...
Ali selam . Vw genin havayı alan pompası daha hızlı. Benımde basıma geldi o. Kontagi10 saniye kdar acık tutman yetıyor. Ama toyotada bu sure biraz daha ileride.