0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ali bey aracınızda hiç bir hata yok endişelenmeyin.toyota bunu tedbir için yapıyor bir kısım benzini göstergede belli etmiyor zor durumda kalmamanız için
Ali bu konuda yalnız değilsin,Gayet normal merak etme
9 litre kalınca benzin ışığı yanıyor.(avensiste) corolloda 8 litre diye biliyorum
sıkıntı yok bazen ışık benzin uyarısı verdiğinde 1-2 km ötedeki benzinliğe gidiyorum.pompacı ne kadar da zorladıysa 47 lt gibi benzin almıştı araç.ben şehirler arasında 6 lt falan yakıyorum ışık yandığında 130 km falan daha giderim benzin bittiğinde bi benzinlik denk getirebilir miyim onu bilmem. tamamen tedbir amaçlı toyotanın yol bilgisayarı gerçekten kesin ölçüyor(benzin uyarısı vermeden önce ama:))5oo kmlik bi yol yaptım şehirler arası 126 tllik benzin tükettim yol bilgisayarına baktım o da 6 lt yazıyordu ölçüm gayet iyi yani.1 haftadır şehir içinde kullanıyorum benzin aldığımda ort yakıt tüketimini sıfırladım bakalım kışın ne tüketecek şehir içinde diye araç 9.8 lt yaktı 100 km de. bu da 42.5 krş gibi rakam yapıyor.auris yada coralla dizeller şehir içi ne tüketiyor acaba lpg takacağıma dizele mi geçsem diyorum. aracımdan da çok memnunum dizellerde yok turbo arızası gibi sıkıntılarını paylaşanlar var,lpg taksam araca yazık,takmasam bana yazık:)
Ali kardeşim aracın diesel ise kesinlikle böyle bişeyi deneme....hava yapma sorunu bazen büyük sıkıntılara yol açıyor
hmm doğru söylüyosun İbrahim abi riske atılmaz böyle bişey denicez diye.. Gerçi babamın volkwagende bikere mazotu bitirmiştim ben hava yapar diye çok korkmuştuk yapmamıştı nedense...