Gönderen Konu: otomatik 1.6 sol patinaj??  (Okunma sayısı 1243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2006 corolla 1.6 sol Otm.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
otomatik 1.6 sol patinaj??
« : Kasım 26, 2011, 18:59:28 »
Merhabalar,

2006 model 1.6 sol otomatikte anti patinaj sistemi veya kış modu yok sanırım. Aracım buzlanma olmadan bile gaza az biraz fazla veya hızlı yüklenince patinaj çekiyordu, şimdi kış geldi, nasıl bir önlem alabiliriz?

Gaza yavaş basmak ayrı bir zorluk, sanki pedalın ilk hareketinde biraz daha fazla yüklenmek istiyor, yani pedala ilk basışta hareket için yaptığınız baskı olması gerekenden çok gibi, bu yüzden pedalı hareket ettirip sonrada aynen ilerlerseniz patinaj kacınılmaz oluyor.

Acaba pedalın yumusaklığı ayarlanabiliyormu? Benzer sıkıntıyı (tabii sıkıntıysa) yaşayan arkadaşlar varmı?

Toyota Club Türkiye

otomatik 1.6 sol patinaj??
« : Kasım 26, 2011, 18:59:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik 1.6 sol patinaj??
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2011, 17:58:06 »
aslında benim işime yarardı öyle patinaj atan otomatik vites :)) lastiklerin erimiş olabilr bir lastk 70000 km anca dayanıyor. ayrıyetten eğim ve direksiyonu tam kırarak yümleniyorsan gaza normal bence ben sırf patinaj yapsın diye öyle yerlerde gaza fazla yükleniyorum bence normal olabilir.
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik 1.6 sol patinaj??
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2011, 18:02:02 »
  Evet, lastiklerin genel durumu önemlidir. Yıpranmışlıkları, özellikleri, hava basınçları. Ayrıca aracın yürüyen aksam düzen ayarları da önemlidir. Tüm bunların yanında yine belli şartlarda patinaja düşülebilir. Özellikle önden çekişli araçlar rampa yukarı kalkışlarda ve hele ki yer biraz kaygan ise bu daha da çabuk olabilmektedir.