Gönderen Konu: YENİ NESİL COROLLA  (Okunma sayısı 5802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
YENİ NESİL COROLLA
« : Mayıs 14, 2008, 11:18:14 »
Arkadaşlar Merhaba,
2007 model corolla elegent vsc mmt (Multımod) bir aracım var, çözemediğim bir sorunum var faklı bir başlıkla açtım ama cevap alamadım
Aracın devir aralıkları düşük yani M modunda 120 km. hızda 5. viteste devir 4000 seviyelerinde ve düşünün 160-180 km hıza ulaştığımda devir ne olacak motorun gürültüsünden durulabilecek mi? Bu durum normal mi? yada bir problem mi ? var. Devreye alınmış herhangi bir fonksiyon mu var acaba. 125 beygir gücünde bir aracın gücünü hissettirmesi nasıl olacak acaba?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar

Toyota Club Türkiye

YENİ NESİL COROLLA
« : Mayıs 14, 2008, 11:18:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ NESİL COROLLA
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2008, 11:32:32 »
Anlamadığım araç sizin altınızda. Neden denemiyorsunuz?
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2008, 13:24:13 »
Hız limitleri şehir dışında 90, otoyollarda 120'dir. Araçlar da bu hızlara göre tasarlanmıştır, tavsiyem bu limitlere uymanızdır.

Aracınızın 1300 kilo civarı olduğunu unutmayın lütfen, anlattıklarınızda hiçbir problem göremiyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2008, 17:03:22 »
Arkadaşlar,
Ben yaşadıklarımı yazdım zaten, 140 km. hızın üzerine çıkmadım ama bu çıkılmayacak anlamına gelmez, 1000 km yol mesafeli bir şehrin otoyolunda 120 km. hızlamı gidersiniz soruyorum. Bazı Forumlarda 140 km. hıza 4. fiteste ulaşıldığıyla ilgili yorumlar var, bu sebeple sordum. Ayrıca daha öncede corolla otomatik kullandım ve 120 km. hızda devir 4000 seviyelerine gelmiyordu. Daha açık söyleyeyim araç 120 km. hızdan itibaren devirli ve uğultulu çalışmaya başlıyor. Bu durum normal mi değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2008, 17:10:06 »
Normal
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2008, 08:23:54 »
  Selam.
 İlk önce şunu belrtiyim ki Alper arkadaşımızın uyarılarına kesinlikle katılıyorum. Keşke araçları trafiğe kapalı ve nispeten daha güvenli ortamlarda deneme fırsatı verilebilse. Ancak bunun için halka sunulabilecek uygunlukta çok sayıda piste ihtiyacımız var.
 Sorunuza gelince; 120 Km/s. hızı 4000 d/d. larda gördüğünüzü söylüyorsunuz ve bu size düşük bir hıza oranla yüksek bir devir gibi geliyor sanırım. Aracınızın 5. viteste ve 1000 d/d. daki hızını bilemiyorum ama tamamen farazi olarak söyliyim ki bu değer 33-36km-s. civarından az değildir sanırım. Zaten söylediğiniz 5. viteste ve 4000 d/d. daki 120Km/s. = 1000 d/d. 30 Km/s. yapar. Buna bir miktar sizin yanılma payınızıda eklersek benim belirttiğim farazi değerlere ulaşırız. Aracınızın maksimum gücünü 6000 d/d. da verdiğinide düşünürsek 120 Km/s. 'in üzerine 6000 d/d. ya kadar her 1000 d/d. için 35 Km/s. eklersek aracınızın 5. viteste 6000 d/d. daki hızı 190 Km/s. eder. Sanırım aracınızın katalog verisi maksimum hızıda 195 Km/s.. Eh bizim bir miktar gözlem hatalarımızı da eklersek :) değerlerin oldukça normal olduğunu görebiliriz.  :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2008, 08:36:35 »
Peki tatmin oldum, ayrıca devir saati 8000 d/d gösterdiği için açıklamanız mantıklı geliyor. Evet hız sınırı da 195 km/s. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2008, 08:46:08 »
  Ben teşekkür ederim.
 Ben başka bir başlık açmıştım 2008 Corolla Performans olarak. Orada araç hakkındaki tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Aklınıza gelebilecek her şekilde.  :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2008, 17:25:20 »
selam herkese.can bendede aynı corolla var tam 11 aydır kullanıyorum.ilk başlarda banada farklı geldi ama problem yok.narlı otobanında tam olarak 230 km.hıza çıktım.biraz daha gaza dokunsam ibre sonu(240)olacaktı.bu aracı kullanırken artık zevk alıyorum.sorunun galiba alışmakta.unutmadan sorayım aracına lpg taktırdınmı.inan bana gün geçtikçe ve aracı öğrendikçe zevk alıyor insan hayırlı olsun
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2008, 12:18:40 »
Hız limitleri dediğiniz gibi 90/120 km de olsa bu araçları bu hızlarda kullanacağız anlamına gelmez sanırım.Ben toyotadan önce bir kaç değişik marka araç kullandım.Vites aralığı en dar olan şu an kullandığım corolla.Multimod vites almayışımın tek sebebi aslında bu vites aralığının darlığıydı.60 km hıza ulaşmadan siz nerdeyse 5.vitesi bulmuş oluyorsunuz.Manuel şanzumanlı araçlarda ise vites değişim göstergesi resmen sürücüyle dalga geçiyor.

Mesela focus 120 km hızda 2600 devri ancak görüyor.Ama fiat marka tüm araçlar 100km hızdan sonra 3500 devirleri vuruyor.Bunun iki türlü olumsuzluğu var.Birincisi yakıt tüketimi artıyor.İkincisi araç içine giren motor sesi ve uğultu sesi rahatsız ediyor.

Ama artıları da var tabi.Nedir derseniz.Vites aralığı az olduğu için hızlanma ve performansı diğer araçlara göre oldukça başarılı.4000 devireden sonra dikkat ettim araç kendini daha bir öne atıyor.sanırım yakıt ve gürültüyü görmezden gelip alışacağız ve performansın tadını çıkartacağız.
2008 Toyota Corolla Comfort.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2008, 18:20:10 »
  Bu durumda motor yüksek devir egzantiriğinin de devreye girmesi rol oynuyor. Her aracın gerek şanzıman oranları, gerek lastik ebatları, gerekse ECU parametreleri birçok koşul incelenerek ve test edilerek hesaplanıyor ve üretiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2008, 00:22:14 »
bnde 2008 corolla kullanıyorum cok memnunum mukemmel bır performansı var  araba cok yuksek torklu we yukse beygırlı o yuzden dusuk hızda yuksek dewırlerde gıdıoo arabada kısa sanzuman var  wıtes aralıkları kısa buda cok daha ıı bır performans sergılıoo onemlı olan arabanın vıteste kac yaptıgı degıl o hıza ne kadar zamanda geldıgıdırr bnd 255 gordum daha gıtmez sanırım gaz kesmeye yakındııı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Haziran 13, 2008, 10:19:51 »
Merhaba,

Alper; Evet sorun gibi görünüyor ama gün geçtikçe alışıyor insan, 5. vitese neredeyse 10 sn'de ulaşıyoruz. LPG taktırmadım bir türlü bu sisteme güvenemiyorum ve taktırmayıda düşünmüyorum çünkü ayda ortalama 800 - 1000 km yol yapıyorum bunada değmez diye düşünüyorum.

Şu 1. ve 2. viteslerde yaptığı vuruntuya ne demeli, ama yokuşta VSC fonksiyonunun devreye girmesi müthiş, araç hiç zorlanmıyor.

Ayrıca araca alıştıkça ve aracı doğru kullandıkça sürüş acayip keyif veriyor, yakıt tüketimi bile düşüyor, bende 9 lt.'den 8,5lt'ye düştü mesela, şuana kadar hiç balat problemi de yaşamadım.
Ama yüksek hızlarda motordan gelecek sesi çok merak ediyorum. Henüz 140 km. hızın üstüne çıkabilecek bir yola giremedim.

Neyse iyisiyle, kötüsüyle alışacağız bu araca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2008, 17:00:58 »
bence mükenmel bir araç dizel motorda biraz daha hp yüksek olsa daha ne isteriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #14 : Haziran 29, 2008, 11:33:04 »
saygılsrr    ama   herhengi  bilgim  yok  kardeşş    iyi  günlerr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 29, 2008, 11:57:22 »
saygılsrr    ama   herhengi  bilgim  yok  kardeşş    iyi  günlerr
enteresan bir ilk mesaj, tanışma bölümüne uğramanız dileğiyle
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Ekim 10, 2008, 18:33:20 »
bendede 2009 corolla var  5000 binde falan alt devirleri oldukça kötü yokuslarda 1.3 corsa daha iyi kalkıyor diye bilirim...