0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bugun toyan ile görüştüm buji ve kabloları için 300tl istiyorlar sizce nasıl fiyatlar.
Sizin aracınızda eski sistem buji kablolarından yok ki, Ateşleme bobinlerine giden ince kablolar var sadece, 2006 model araçtada o kablolar kolay kolay bozulmaz. Sizin sorununuz Lpgnin montajından kaynaklanıyor. Lpgnin enjektörlerine oradan elektrik aldıkları için o kabloları bozmuşlardır. Yada lpgcinin çektiği kablolarda hasar vardır. Siz iyi bir Lpgciye gidin, kablolarınızı yenilesinler, muhtemelen sorununuz düzelir. Ayrıca bunu ihmal etmeyin, çünkü muhtemelen aracınızın şu anda silindirlerinden birisi çalışmıyor. Yani anlattığınıza göre şu anda muhtemelen motorunuz 4 silindirden 2 yada 3 tanesine ateşleme yapıyordur. Buda motorunuzda büyük hasarlara yol açabilir.Ayrıca Serviste Bobin kablolarını değiştirdiğinizdede zaten lpg sisteminiz iptal olacak ve benim dediğim işlemi yaptıracaksınız. Çünkü servisin yapacağı şey cihazı araca bağlayıp, nerede sorun olduğunu görüp, sadece cihazın sorun belirttiği kısımdaki parçayı fişlerinden söküp yerine yenisini takmak olacaktır. Tahmin ettiğim gibi aynende bunu söylemişler;''Ateşlemede sorun varsa ateşleme ekipmanını değiştirelim'' demişler. Ateşleme ekipmanını vidalarından ve fişlerinden söküp yerine yenisini takmak kadar kolay birşey yok zaten.Gelin 15 - 20 lira verip eli yatkın birine şu kablo bağlantılarını yeniden yaptıralım, düzelmezse bujileri falanda uygun bir fiyata değiştiririz(orjinal parça ile), oda olmazsa başka bir aracın buji ve bobinlerini takıp sorunun orada olduğundan emin olarak bobinlerede yeni kablo çekeriz, eğer içinize sinmezse, gider yıldız sanayiden orjinal ve oynanmamış bobin kablosu alırız, Bobinlerde sorun varsa açıp temizleriz. Çok basit bir sorununuz var aslında yani, ama dediğim gibi dikkat edin, mümkün olduğunca aracı LPGde kullanmayın.Yardım isterseniz; 0553 227 33 68 Numaralı telefondan konuşabiliriz.