Gönderen Konu: Toyota'dan Türkiye'ye yatırım müjdesi  (Okunma sayısı 1633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Toyota'dan Türkiye'ye yatırım müjdesi
« : Kasım 24, 2011, 13:42:47 »
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya;da bulunan üretim tesislerinde C segment sedan üretimine başlanacak. Yeni modelin Toyota Türkiye üretim hattından çıkışı, iki yıl içinde gerçekleşecek.Konuyla ilgili olarak, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdür ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, şunları kaydetti:

“C segment sedan üretiminin şirketimiz tarafından yapılacağını duyuruyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 1994-2006 yılları arasında ürettiğimiz Corolla modeli dolayısıyla sedan otomobil üretimi konusunda önemli bir tecrübemiz var. Bu karar, kaliteli üretimimize ve çalışanlarımızın, yan sanayimizin, tüm iş ortaklarımızın özverili çalışmalarına duyulan güvenin bir sonucu olarak verilmiştir. Türkiye ekonomisine ve topluma katkılarımız artarak devam edecektir.”

C segment sedan projesi için planlanan ek yatırım tutarının 150 milyon avro olduğu, Sakarya fabrikasında istihdam edilmek üzere mevcut işgücüne ilave olarak 400 kişilik yeni eleman alımı gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, Verso modelinin yanı sıra üretimi gerçekleşecek olan yeni proje ile birlikte Toyota Türkiye;nin toplam üretim miktarı ve yerlileştirmenin de artacağı duyuruldu.

Açıklamada, “Toyota'nın Avrupa üretiminde optimizasyon ve C segment üretiminde yerlileştirme stratejisi ile paralel olarak, ilgili segmentte sedan üretimi Toyota Türkiye tarafından yapılacak olup, C segment hatchback üretimleri de Toyota İngiltere Fabrikası tarafından gerçekleştirilecektir” denildi

Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Toyota Club Türkiye

Toyota'dan Türkiye'ye yatırım müjdesi
« : Kasım 24, 2011, 13:42:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan Türkiye'ye yatırım müjdesi
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2011, 20:12:35 »
Toyota, 1994-2006 yılları arasında Adapazarı fabrikasında ürettiği Corolla modelini yeniden Türkiye’de üretme kararı aldı. Şirket, 150 milyon euro yatırımla 2013’ten itibaren 11’inci jenerasyon Corolla’yı Adapazarı’nda üretecek. Auris modelinin üretimi ise İngiltere’ye verilecek. Fabrikaya 400 yeni eleman alacak olan şirketin üretimi de 200 bin adede dayanacak.

Türk otomotiv sektörü, küresel ekonomik durgunluğa rağmen bir yeni yatırım daha kapmayı başardı. Toyota’nın Türkiye distribütörü ALJ Grubu’nun yoğun baskıları meyvelerini verdi ve Toyota 7 yıl aradan sonra dünyada en fazla satan modeli olan Corolla’nın üretimine yeniden Adapazarı fabrikasında başlama kararı aldı. 1994-2006 yılları arasında 300 bin adetten fazla Corolla üreten Toyota Türkiye, 2013’ten itibaren yenilenecek Corolla’nın üretimine start verecek. Bugüne kadar Adapazarı’na 1.2 milyar euro harcayan şirket, 11’inci jenerasyon Corolla için ise 150 milyon euro yatırım yapacak. 2013’ten itibaren Corolla’nın Türkiye’deki bantlardan inmeye başlamasıyla Auris modelinin üretimi de İngiltere fabrikasına kaydırılacak. Şirket, üretime Corolla ve Verso modelleriyle devam edecek. Toyota Türkiye, yeni yatırımla istihdam sayısını da artıracak. Şirket, fabrikaya 400 yeni eleman alacak. Böylece fabrikada çalışan sayısı 3 bin 400 kişiye ulaşacak. Adapazarı tesisinin 150 bin adet olan üretim kapasitesi 200 bin adedi zorlayacak.

Ekonomiye büyük katkı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye CEO’su Orhan Özer, “1994-2006 yılları arasında ürettiğimiz Corolla modeli dolayısıyla sedan otomobil üretimi konusunda önemli bir tecrübemiz var. Bu karar, kaliteli üretimimize ve çalışanlarımızın, yan sanayimizin, tüm iş ortaklarımızın özverili çalışmalarına duyulan güvenin bir sonucu olarak verildi. Türkiye ekonomisine ve topluma katkılarımız artarak devam edecek” dedi. Proje için planlanan ek yatırım tutarının 150 milyon euro olduğunu ifade eden Özer, Verso modelinin yanı sıra üretimi gerçekleşecek araçla Toyota Türkiye’nin toplam üretim miktarının ve yerlileştirmenin artacağını kaydetti. Özer, şöyle devam etti: “Toyota’nın Avrupa üretiminde optimizasyon ve C segment üretiminde yerlileştirme stratejisi ile paralel olarak, ilgili segmentte sedan üretimi Toyota Türkiye tarafından yapılacak olup, C segment hatchback üretimleri de Toyota’nın İngiltere fabrikası tarafından gerçekleştirilecek.”

Üretim 1994 yılında başladı, banttan 300 bin Corolla indi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 1994’ten itibaren 7’nci nesil Corolla’yı Adapazarı fabrikasında üretmeye başladı. 8’inci nesil Corolla üretimi 1998’de, 9’uncu nesil ise 2002’de gerçekleşti. Toyota’nın Türkiye pazarında da en çok sattığı modeli olan Corolla, 2006’da Adapazarı’ndan alındı ve Güney Afrika’ya verildi. Daha sonra da tamamen Japonya’da üretilmeye başlandı. Adapazarı’na Corolla’nın yerine 2007’de hatchback model Auris geldi. Toyota Türkiye, 1994-2006 yılları arasında 300 bin adetten fazla Corolla üretti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2011, 11:04:33 »
Toyota Türkiye'de 150 milyon Euro ek yatırımla Sakarya tesislerinde C segment sedan üretecek

Toyota Otomotiv'in Türkiye birimi Toyota Otomotiv Türkiye, Sakarya'da bulunan üretim tesislerinde, 150 milyon Euro ek yatırım ve 400 kişilik ek istihdamla, C segment sedan üretimine başlayacak.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, yeni modelin Toyota Türkiye üretim hattından çıkışının, iki yıl içinde gerçekleşeceği ifade edildi.

Açıklamada, C segment Sedan projesi için planlanan ek yatırım tutarının 150 milyon Euro olduğu belirtilerek, "Sakarya fabrikasında istihdam edilmek üzere mevcut işgücüne ilave olarak 400 kişilik yeni eleman alımı gerçekleştirecektir. Verso modelinin yanısıra üretimi gerçekleşecek olan yeni proje ile birlikte Toyota Türkiye'nin toplam üretim miktarı ve yerlileştirme de artacaktır" denildi.

Toyota'nın Avrupa üretiminde optimizasyon ve C segment üretiminde yerlileştirme stratejisi ile paralel olarak, ilgili segmentte Sedan üretimi Toyota Türkiye tarafından yapılacak, C segment hatchback üretimleri de Toyota İngiltere Fabrikası tarafından gerçekleştirilecek.

TEZER: GELECEK İÇİN OLUMLU İŞARET

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Ercan Tezer, Toyota'nın Türkiye'de üretimini genişletmesinin Türkiye ve sanayinin geleceği açısından olumlu bir işaret olduğunu belirtti.

Tezer, ''Tıpkı Doblo'da, Connect'te olduğu gibi. Toyota'nın bir süredir bekleyip, böyle yeni bir projeye girmesi, kapasitesini büyüteceği anlamı da taşıyor'' dedi.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2011, 15:16:37 »
serkan ben de bu koonuyu açıcaktım benden önce davranmışsın bence iyi haber istihdamm artacaak
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2011, 15:39:08 »
İstihdam artacak birde toyotanın cidden doblo tarzı bir araca ihtiyacı var. Versoyu o şekilde modifiye edecekler filan deniliyordu ama yeni bir araçla piyasaya girse çok iyi iş yapar gibi geliyor bana.

Tezer, ''Tıpkı Doblo'da, Connect'te olduğu gibi. Toyota'nın bir süredir bekleyip, böyle yeni bir projeye girmesi, kapasitesini büyüteceği anlamı da taşıyor'' dedi.

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2011, 15:51:04 »
İstihdam artacak birde toyotanın cidden doblo tarzı bir araca ihtiyacı var. Versoyu o şekilde modifiye edecekler filan deniliyordu ama yeni bir araçla piyasaya girse çok iyi iş yapar gibi geliyor bana.

bencee versoyu yapsalar iyi olur hem değişik hemde diğerlerinden farkı olur
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2011, 08:39:14 »

2007 yılında ani bir kararla üretimini Japonya’ya kaydırdığı başarılı modeli Corolla’yı 2013’ten itibaren 150 milyon Euro yatırımla yeniden Adapazarı’nda üretmeye başlayacağını resmen açıkladı.
Corolla üretimiyle birlikte Adapazarı fabrikasına 400 yeni eleman alınacak. Auris üretimi ise Corolla'nın devreye girmesiyle İngiltere'ye kayacak.BUGÜNE kadar 1.2 milyar Euro'luk yatırım yaptığı Adapazarı fabrikasına 2008'den bu yana yaşanan küresel kriz, dünya çapında geri çağrılma ve Japonya'daki deprem-tsunami felaketi yüzünden hedeflediği kadar odaklanamayan Japon otomotiv devi Toyota, Türkiye'nin gücünü bölgede daha iyi kullanmak için düğmeye bastı. Toyota, 2007 yılında ani bir kararla üretimini Japonya'ya kaydırdığı başarılı modeli Corolla'yı 2013 yılından itibaren 150 milyon Euro yatırımla yeniden Adapazarı'nda üretmeye başlayacağını resmen açıkladı. Corolla'nın geri dönmesiyle birlikte Toyota'nın Adapazarı fabrikasında Verso'yla birlikte ürettiği Auris'in üretimi ise İngiltere'ye kayacak.

Corolla tecrübemiz var

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, "C Segment Sedan (Corolla) üretiminin şirketimiz tarafından yapılacağını duyuruyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi. 1994-2006 yılları arasında ürettikleri Corolla modeli dolayısıyla sedan otomobil üretimi konusunda önemli bir tecrübeleri olduğunu kaydeden Özer, şunları söyledi: "Bu karar, kaliteli üretimimize ve çalışanlarımızın, yan sanayimizin, tüm iş ortaklarımızın özverili çalışmalarına duyulan güvenin bir sonucu olarak verilmiştir. Türkiye ekonomisine ve topluma katkılarımız artarak devam edecektir."

400 yeni eleman alınacak

C segment Sedan (Corolla) projesi için planlanan ek yatırım tutarının 150 milyon Euro olduğunu kaydeden Özer, Sakarya fabrikasında istihdam edilmek üzere mevcut işgücüne ilave olarak 400 kişilik yeni eleman alımı gerçekleştireceklerini bildirdi. Özer, "Verso modelinin yanı sıra üretimi gerçekleşecek olan yeni proje ile birlikte Toyota Türkiye'nin toplam üretim miktarı ve yerlileştirme oranı da artacak" diye konuştu.

Auris İngiltere'ye gidiyor

Özer, şunları dile getirdi: "Toyota'nın Avrupa üretiminde optimizasyon ve C segment üretiminde yerlileştirme stratejisi ile paralel olarak, ilgili segmentte sedan üretimi Toyota Türkiye tarafından yapılacak olup, C segment hatchback (Auris) üretimleri de Toyota İngiltere Fabrikası tarafından gerçekleştirilecektir."

Tezer: Corolla'nın dönüşü sektörümüze olumlu işaret

OTOMOTİV Sanayii Derneği (Osd) Genel Sekreteri Ercan Tezer, Toyota'nın Türkiye'de üretimini genişletmesinin Türkiye ve sanayinin geleceği açısından olumlu bir işaret olduğunu belirtti. Tezer, şöyle konuştu: "O bakımdan biz yeni projelerin üretim sisteminde devreye girmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu yeni proje mutlaka tasarım alanında ve aksam parça üretiminde de yeni boyutlar yaratacaktır. Tıpkı Doblo'da, Connect'te olduğu gibi. Toyota'nın bir süredir bekleyip, böyle yeni bir projeye girmesi, kapasitesini büyüteceği anlamı da taşıyor. O bakımdan bundan ancak mutluluk duyulur."

Toyota Türkiye'nin ihracatı 38 ülkeden 50'ye uzanacak

Toyota, Corolla üretimiyle birlikte bugüne kadar sadece Avrupa pazarları için üretim yaptığı Türkiye fabrikasından Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere de ihracata başlayacak. Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, daha önce bu konuda şunları söylemişti: "Bugüne kadar üretimimizin yüzde 91'ini Avrupa'ya ihraç edip yüzde 9'unu iç pazara verdik. Bundan böyle çok önemli bir gelişme kaydedederek sadece Avrupa'ya otomobil ihraç etmeyeceğiz. Türkiye'nin ufkunu pazar çeşitliliğiyle açmak istiyoruz. Toyota'nın büyümeyi öngördüğü 3T ülkeleri (Türkiye, Tayland, Tayvan) arasındayız. Kapasiteyi daha iyi kullanmak için Avrupa dışında Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere'de ihracata başlıyoruz. İhracat yaptığımız 38 ülke 3 yıl içinde 50'nın üstüne çıkacak. Bu dönemde üretimi ise yeni modellerle önce 177 bin adede, sonra ise benim en büyük hayalim olan 200 bin adede çıkartmayı hedefledik."

Kaynak...
Otomobil gazetesi...
http://www.haberler.com/corolla-adapazari-na-150-milyon-euro-ya-donuyor-3150909-haberi/
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2011, 09:33:07 »
  Arkadaşlar, lütfen konu açarken biraz daha araştırmacı olalım. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2011, 09:37:30 »
bencee versoyu yapsalar iyi olur hem değişik hemde diğerlerinden farkı olur
   Verso Combi'yi zaten ürettiler.Yurt disinda ekmek peynir gibi satılıyor.Ama Türkiye'de "ticari araca benzemiyor" bahanesi ile satışına izin verilmedi...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR