Gönderen Konu: aracımdaki titremenin sebebi sizce nereden yardımlarınızı bekliyorum  (Okunma sayısı 1243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
merhabalar değerli forumcular.yakşalık 20 gün kadar önce 97 model toyota corolla gli bir araç aldım.aracım 85 bin km de.araca ilk defa 82 bin km de iken brc sıralı sistem tüp takılmış.hemde tamı tamına 1700 tl ödenerek.yani araç 3 bin km dir lpg de.gelelim sorunuma.aracı lpg ye aldıığım zaman araçta bazı sorunlar oluyor.bunlar başlıca şöyle.
*araçla ışıklardan veya durup kalkarken araçta her zaman olmasada arada bir titreme oluyor.özelliklede düşük gaz verdiğim zamanlarda.
*bir ikinci yolda diyelim 3 vites ile 50-60 km hız ile giderken gazı aynı devirde tutmama rağmen araçta çok çok azda olsa bi titreme ve devirde iniş çıkışlar oluyor.
*üçüncüsü ; diyelim 4 . vites ile 80 ile gidiyorum gaz pedalından ayağımı çektiğimde aracın devri düşerken araç silkeleye silkeleye devir düşüyor.
*son olarakta mesala 2. vites ile gidiyorum önüme bir tümsek çıktı debriyaja bastım birazda frenledim tabi hali ile aracın hızıda düşüyor daha sonra ayağımı debriyajdan kaldırdığımda yine 2 ile araçta bayağı bir titreme oluyor.buda her defasında olmasada çoğu kez oluyor.
tüm bunların hepsi araçta lpg de iken oluyor.sonra lpg de aracın performansı hiç istediğim düzeyde deyil.gaz yemesi atılması hiç brc ve sıralı lpg li bir araba gibi deyil.benzinde nasıl derseniz.benzinde ap ayrı bir araba.yukarda saydığım kusurların hiç biri yok.arabanın gitmesi de gaz yemeside yer uçağı gibi.sesi bile deyişiyor.
gelelim kendimce aradığım çözümlere.hemen tüpçüye gittim.aracı bilgisayara bağladılar.2 tane usta bindi gezdi geldi ve aracın düzeldiğini sonrada biraz gazı açınca aracın gidişininde düzeldiği söylediler geldiler.ama 1 haftadır hala aynı.sonra aracın ustasına gittim.acaba buji veya buji kablolarındanmı diye.usta ikisinide kontrol etti ve sorun olmadığını söyledi.açıkcası sadece bujileri kontrol etti bujilerde de sorun olmayınca kendince buji kablolarında da bişey yok dedi.eğer buji kablolarında bişey olursa bunu bujiye yansıtırmış.yani bujiler sağlam olunca kablolara bakmadı bile.sonra bogaz kelebeği denen bir yer var.orayıda temizledi.ama işin üzücü yanı  sorun hala devam ediyor.işin açıksa aklım almıyor 85 bin km de brc sıralı lpg li bir araç ve sorun.hiç kabüllenemiyorum.tabi bir kızgınlık la tekrar gittim tüpçüye.adam buji ve buji kablolarını deyiştir sorun 100 de 99 bitecek dedi.hiç el değdirmedi bile.ustada arabada bişey yok diyor çıkıyor.kaldık ortada napacağız bilmiyorum.2 yıl önce bi gli daha almıştım.oda 60 bin km deydi.onada kendim ilk defa atiker sıralı taktırdım.inanın tüp sonrası arabam benzinde nasılsa tüptede aynı oldu.yakıta gelince de emsallerinden en az yakan benim arabamdı.inşallah sizlerinde fikri ile bu sorunu çözerim.şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.....
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
bu arada lütfen yanlış anlaşılmasın.ben atiker brc den iyidir demiyorum.zaten kalite olarak iyi olmadığı her ikisininde görüntüsünden bile bariz belli.atiker ile rolantide araç çalışırken ön yandan şıkır şıkır tüpün enjöktörlerinin sesini duyardım ama  inanın brc de tık ses yok.ama  işte işin üzücü yanı ya ben ustamı bulamadım yada çok küçük bi aksaklık bizi böyle yoruyor.ya tüpü başka tüpçüye gösteriyorum adam tüpün montajı çok güzel adamlar aldıkları paranın hakkını vermiş diyor ki bir usta bir ustaya bunu kolay kolay demez.ustamı araştırıyorum mersinin en iyi ustasıdır diyorlar.zaten adam toyotadan başka arabayı eline almıyor.hayırlısı bakalım.olmadı tüpçününde dediği gibi buji ve buji kablolarını bir deyiştirecez.
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.