Gönderen Konu: şanzıman bitti sanırım. Ustalarım bakarmısınız  (Okunma sayısı 6740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
şanzıman bitti sanırım. Ustalarım bakarmısınız
« : Kasım 23, 2011, 19:40:59 »
Toyota dostlarım merhaba,

Geçen sene  bu zamanlar  2001 model bi toyota corolla terra araç almıştım. 1 ay kadar her şey çok güzeldi yakıtından falan çok memnundum arabandan sonra arabanın motorundan bir ses gelmeye başladı şimdi anlıyorumki aracı bana satan şahıs bu sesi bir şekilde kesmiş ve aracın temiz olduğunu belirterek satmış.  bunun üzerine bende tamir için etrafıma sordum soruşturdum bir usta önerdiler Antalyada emek oto diye bir yer. Neyse arabayı götürdük sorununun şanzıman bilyelerinde olduğu ve değiştirilmesi gerektiği söylendi bununla beraber bir çok bakım işiyle beraber ustaya verdik toplamda 700 lira kadar para karşılığı anlaştık. araba tamirden çıktıktan sonra ses kesilmişti ama bu sefer vites düşürürken vitesler çok zorlanıyordu. tekrar incelendi ve şanzumanın tekrar inmesi gerektiği söylendi araç tekrar yapıldığında iyi gibiydi ama tam olmamıştı. 3 ten 2 yeçerken yine sorun yapıyordu ve 1 kaç kere 4. vitesten araç atmıştı. sorduğumda önemli bir şey olmadığı ve zamanla düzeleceğini söyledi. 3 ay sonra korktuğum başıma geldi araç artık 4. vitesde durmuyordu. vitese taktıktan sonra gaza bastığımda vites atmaya başladı. şu anda araca 4. vites olmadan biniyorum. bir kaç yere gösterdim ustaların ortak kanısı şanzıman bir kere açıldıktan sonra eskisi gibi çalışmayacağı ve randıman tutmayacağı yönünde. bu yüzden çıkma bir şanzıman bulup takmanın daha iyi olacağı yönünde fakat ben artık usandım ve uğraşmak istemiyorum bu yüzden aracı satılığa çıkardım ama doğal olarak kimse böyle almak istemiyor. şimdi ben ne yapmalıyım ve bu konuda ne yapabilirim konusunda uzman arkadaşlardan ve daha önce benzer tecrübeleri yaşamış arkadaşlarımın görüş ve  önerileri benim için çok önemli.  çocukça bir saflıkla insanlara güvenmenin sonuçlarını yaşıyorum o yüzden hatanın kendimde olduğunu biliyorum ama Allahın adaleti var ve onları O'na havale ediyorum.

biraz uzun oldu ama içimi dökmek gibi oldu benim için :) cevaplar için şimdiden herkese teşekkürler

Toyota Club Türkiye

şanzıman bitti sanırım. Ustalarım bakarmısınız
« : Kasım 23, 2011, 19:40:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: şanzıman bitti sanırım. Ustalarım bakarmısınız
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2011, 19:52:57 »
valla kardeş o senın ustanın beceriksizliği.Antepte iyi bir şanzumancı var yetkili servislerden buadama  getiriyorlar...2005 avensisin 5 vitesteyken vınlama gtarzı bir ses geliyordu.Geçişlerde bir sıkıntı yoktu ama ugultu tarzı bir vınlama sesiydi..Sanzuman bilyaları depğişti.150 tl ye halledildi...1 senedir kullanılıyor tık ses yok...Buarada yüzbini deviren avensislerden bu seslerin gelmeye başladıgını usta ve bikaç takım elinde bulundurdugunu söyledi.Yavaş yavaş düşüyorlar dedi :)
Sİzin ustanız becerememiş...para vermeden tekrar yaptırtmaya çalısın..Debrıyaj baskı balatanızda sıkıntı varmöı acaba ?
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2011, 20:10:16 »
bahsettiklerimin üzerine 3 kere daha indirdi şanzumanı. ücret vermedim tabiki ama boş yere uğraştı tabi araba hoşaf olduğuyla kaldı. bir daha vermem aracı.  oraya. baskı balata iyi durumda onda bi problem yok çok şükür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2011, 20:23:26 »
baskı balatanız bitmek üzereyse vites geçişleri biraz sıkıntılı olur..şanzıman inmişken baskkı balata değişebilir kötü durumdaysa..HOcam siz iyi birini bulup sanzumanı toplatmak bu haliyle ne siz binersiniz nede başkası sizden alıp biner.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2011, 20:41:36 »
Hocam geçmiş olsun
Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin.....
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2011, 22:03:12 »
pert bi arabadan çıkma şanzumanı almak ne  kadar mantıklı. tabi pert arabanın durumum önemli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2011, 22:20:06 »
Çok geçmiş olsun hocam...Çıkma parçalar genelde pert araçlardan olur ki bu nekadar sağlam olur?  şanzıman indikten sonra adam gibi toplanırsa hiçbir sorun olmaz o şanzıman fabrikadan bütün çıkmıyor zaten sonradan toplanıyor herneyse aracı o şekilde satmanız çok zarara sokacak gibi sizi...Vitesin kendini geri atmasının sebebi tam geçmeyişinden kaynaklanıyor buna emin gibiyim ancak neden tam geçmiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2011, 23:46:39 »
sanırım haklısınız dişliler tam geçmiyor olabilir çünkü araba 4. viteste giderken vites koluna hafif bir dokunuş vitesin atmasına yetiyordu ama sonradan hiç yerinde durmamaya başladı. bir tane çıkma parçacı pert bir 2004 model hb corolla gösterdi arabanın motor bölümü sağlam duruyordu 1000 tl istedi bende fazla geldiği için almadım tabi. bu haliyle binsem ilerde nasıl sorunlar açabilir başıma sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2011, 12:38:37 »
Sizin aracınız sorunu senkromeç yayında muhtemelen kırılmış veya zarar görmüştür.Ustanızın günahını almayım fakat belkide başkasına lazımdı size arızalı olanı taktı başkasınada sizin aracınızdakini taktı .İnsan oglu bu çig süt emmiş.Benim size tavsiyem şu yönde olur.Ankaraya gelebilirseniz burada çok kıral ustalar var .Hem şanzıman tamir edilir istersenizde  çıkma şanzıman kıyamet gibi bulursunuz.Hemde aracınızın herşeyini en ince ayrıntısına kadar hallederler.Klüp arkadaşlarının da gittigi çok kıral ustalar var .Hem yedek parça hemde ustalık olarak sıkıntı yaşamazsınız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2011, 17:31:03 »
keşke gelip halledebilsem ama ne zamanım nede maddiyatım bunu karşılayamaz. Isparta, burdur veya Antalya civarında bildiğiniz tanıdığınız bi usta varmı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2011, 19:36:13 »
Abim ıspartaya kadar gidiyorsan bence ankaraya gidip en temizinden içiniz rahat edecek şekilde yaptırıp içinizi rahat ettirin güle güle binin aracınıza...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2011, 20:26:04 »
arkadan kazalı bir araba bulursanız sorun olmaz .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 25, 2011, 21:00:44 »
çıkma parçacıya haber verip arkadan kazalı uygun bir araç gelmesini beklicez artık yada istanbul ankaraya yolumuz düşerse orada yaptırmak manatıklısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 25, 2011, 22:31:06 »
 şanzıman deyince aklıma geldi:aracımı alırken yetkili servise gösterdik. servis araba orijinal dedi.ama enson çıkarken şanzumanda ses var dediler. bizde bu nedir neden geliyor diye üsteleyince önemsiz bir ses artarsa getirir bakarız dediler. aradan 1 ay geçti check up vardı  servise gittik.teknik kişi aracın şu an şanzumanı dağıtmak üzere olduğunu 50 km yi geçmememi tavsiye etti. tamir ettirdik 2 yıl garantisi var şimdilik bir sorun yok ama yetkili servisin(aksoy) yaptığı bu davranış hiç hoş değildi
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 25, 2011, 23:52:35 »
arkadaşlar şanzıman yağını çoğu tamirci değiştirmiyor kullanıcılarda bilmediğinden öyle eski yağla kullanıyorlar ve sonuçta şanzımanlar dökülüyor. benim rav4 ü 220 binde aldım kastamonudaki yağ aldığım yere 6 kilo mobilube1 SHC 75w90 ful sentetik sipariş ettim. 215 yağ 20 işçilik param gitti ama şanzıman ve diferan siyel  allah bir arıza vermezse korumaya alındı. şanzıman ve diferansiyel arızalarında sırf bunları tamir eden uzmanlarına söktürmek lazım , normal tamirciler bu işin üstesinden gelemez.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 26, 2011, 00:32:44 »
Atilla abi haklısın bunu mühendislik harikası şanzımanın içini gördükten sonra daha iyi anladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 26, 2011, 10:19:14 »
arkadaşlar şanzıman yağını çoğu tamirci değiştirmiyor kullanıcılarda bilmediğinden öyle eski yağla kullanıyorlar ve sonuçta şanzımanlar dökülüyor. benim rav4 ü 220 binde aldım kastamonudaki yağ aldığım yere 6 kilo mobilube1 SHC 75w90 ful sentetik sipariş ettim. 215 yağ 20 işçilik param gitti ama şanzıman ve diferan siyel  allah bir arıza vermezse korumaya alındı. şanzıman ve diferansiyel arızalarında sırf bunları tamir eden uzmanlarına söktürmek lazım , normal tamirciler bu işin üstesinden gelemez.
Atilla Amca, saygılar sunuyorum :)

Rav4 ü yeni mi aldınız?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 27, 2011, 09:59:48 »
Atilla Amca, saygılar sunuyorum :)

Rav4 ü yeni mi aldınız?
   evet Vedatım haziranda aldım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 27, 2011, 12:01:36 »
Allah kaza bela vermesin Atilla amca :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 27, 2011, 23:14:35 »