Gönderen Konu: ön ve arka disk balata değişi hakkında  (Okunma sayısı 1516 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '17
ön ve arka disk balata değişi hakkında
« : Kasım 23, 2011, 09:12:37 »
merhaba arkadaşlar.ben 1.6 hatchback otomatik vites corolla kullanıyorum.ön balatalarda ses vardı.servis ön ve arkada balataların bittiğini değiştirmem gerektiğini,hatta disklerinde aşındığını onlarında değişmesi gerektiğini söyledi.bende tanıdık bir ustaya gittim.kendiside benim aracın aynısından kullanıyor.o da servisin söylediklerini söyledi.ön disk ve balatalar sıfır takıldı.arka diskler sıfır takıldı.arka balatalar ise daha yıpranmadığı için usta gerekmez değiştirmeyelim dedi.fakat şuan bir sıkıntım var.arka disklerden sesler geliyor.metalin sürtme sesi.özellikle dönüşlerde daha fazla geliyor.acaba zamanla geçermi veya bir problem mi var?bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.....

Toyota Club Türkiye

ön ve arka disk balata değişi hakkında
« : Kasım 23, 2011, 09:12:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: ön ve arka disk balata değişi hakkında
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2011, 12:32:04 »
Şimdi arka fren balataları eski arka fren diskinin şeklini almıştı yeni disk takınca illaki ses olur benim opel vardı balataları değiştirdim ön diskleride tornadan güzelce düzlettirdik,arka kampanaya da yapsak iyi olur dedi usta boşver 5-6 ay sonra satacağım diye öyle kullandım.2-3 ay ses geldi herhalde. balatan yeni ise değiştirme geçer o ses.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.