Gönderen Konu: mavi duman sorunu  (Okunma sayısı 6748 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • akkaya1919@windowslive.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
mavi duman sorunu
« : Kasım 22, 2011, 23:52:01 »
Öncelikle herkese selamın aleyküm
Aracım 1993 model 1.6 gl corolla 233bin kmde. aracı aldıgımızda motorcu motoru 100de 70 dedi ?
aracımızı aldıktan 3 gün sonra eksozdan acık mavi gibi beyaz gibi ağır kokulu duman gelmeye basladı. tamirciye götürdük üst kapak söküldü sibapların yanık oldugu ortaya cıktı sibaplar değişti takım olarak , takım contaları değişti , karbürötöre bakım yapıldı. ustaya sordugumda eksozdan cıkan duman kesilir pistonların yatagında fazka diş yok rektefiye süresi gelmemiş dedi. AMA aracı montalayıp calıştırdığında yine mavimsi dumanı atmaya devam etti. Buraya kadarki maliyet 800 lira. Ustayla yeniden konustugumuzda sekmanları değiştirmek gerekiyor ve alt tarafa inerek biyel kollarınıda bakacağım dedi. bunun maliyetide 1.500 liraya cıkarmış ?

Şimdi sibaplar değiştikten sonra arac baya hantallastı , rölantide tekleyerek calısıyo , traktör gibi ses cıkarıyo ve yag yakmasıda arttı !!!!

Sizce simdi sekman attırmalımıyım arac yapıldıkca kötü olmaya basladı ????

herkese kazasız belasız ve bakımdan bakıma sananyiye gitmeli bi hayat diliyorum  :)

Toyota Club Türkiye

mavi duman sorunu
« : Kasım 22, 2011, 23:52:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: mavi duman sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2011, 00:09:45 »
iyi bir toyota motor ustasına göstermeniz lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2011, 07:18:02 »
öncelikle geçmiş olsun yekta beyin dediği gibi iyi bi toyota ustasına götürün özel servisler var ama nasıl bilmiyorum yedek parça satanlar  sizi yönlendirir daha fazla motoru riske etmeyin bence motorun düzeni kaçtımı çok zor tutturulur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2011, 09:40:31 »
Bulundugunuz ilde iyi bir usta var mı bilmiyorum ama ANKARA ya gelirseniz çok kıral ustalar var hatasız sıfır ayarında motor yaparlar.Bence arbaya binme niyetiniz varsa alın gelin ANKaRA da verecegimiz adreslere gidin hangisi işinize geliyorsa oraya yaptırırsınız.Motor siboplarını degiştirmişler fakat alıştırma yaptırmamışlar dır üst kapak tornası felan gerekiyor yanlış bilmiyorsam birde toyotra motoru çok uzun ömürlü motordur fakat ustasına düşmeniz gerekiyor.233 bin de felan da sekman felan isteyeceginiz sanmıyorum.Kuş serisi arabalar o kadar yapıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2011, 20:49:57 »
teşekür ederim başka ustalarada bi danışayım eger aynı derlerse yapacak işey yok komple motor yaptıracam serviste  :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2011, 21:21:01 »
Mavı duman yag yakması sorununu gosterır. Yagın yanabılmesı ıcın yanma odasına gırebılmesı gereklıdır. Yanma odasına yagın gırebılecegı ılk yer sıboplardır. Sıboplar tam olarak kapanmıyorsa ya da sıbop lastıklerı asınmıssa yag yanma odasına gırer. Ikıncı ıhtımalde ıse yag segmanının gomlek yuzeyınde olusan yag fılmını yeterı kadar sıyıramamasıdır. Bu gomlegın oversıze olması, segmanların asınması ya da yag segmanının ters takılmasından(ıslem gormusse) meydana gelebılır.
Sıze masrafı cıkarılan ıs rektefıye ısı, sayet yaptırırsanız, motorunuz rektefıyecıye gıttıgınde basında durun ve olculer alınırken gorun. Olması gerekn olcu aralıgını ogrenıp olculen degerlerı sorgulayınkı luzumsuz yere segman gomlek degıstırmesınler. Sıbop degıstıkten sonra sorununuz arttıysa kapak sokuldugunde vakum testıne sokturun. Boylelıkle sıboplarda sorun varmı? Alıstırma ıslemını yapmıslarmı anlasılır.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2011, 01:20:46 »
tesekürler selcuk abi. bugun servise götürdüm  sibop contalarını yan sanayi kullanmıslar. bide kapakcı eksantirik millerini ters takmıs sorun ondan kaynaklanıyomus.

sekmanlarını degiştirsem tahmini olarak bana maliyeti ne olur bir fikriniz varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2011, 05:37:22 »
burda şu usta hatalarını okudukça sanayici olduğum için rahatsız olmaya başladım okadar çok gereksiz usta varki adam 2 ay ustanın yanında duruyor sonra ayrılıyor işten  güzel tabelalı caf caflı bir dükkan açıyo özel servis yazıyor ,bizde birşey zannediyoruz sanayide yaşını başını almış eski parçacılara danışın usta konusunu özellikle ne bileyim gidin traktör parçası satan bir parçacıya sorun eminim ki biliyordur ve güzel bir biçimde yönlendirilirsiniz , ama toyota parçacısına sormayın anlaşmalı olduğu usta varsa iyi olmasa bile ona yönlendirir.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2011, 00:33:10 »
bide bu usta bundan önceki arabalarımızda gidip geldiğimiz aramızda samimiyetin oldugu biri. Allah can saglıgı versın ben parayı her zaman kazanırım ama boyle adamlar benim gibi devamlı musteriyi kazanamazlar zamanla söner giderler. dilerim allahtan baska birilerinin canını yakmasın  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2011, 01:08:46 »
maalesef öyle adam dükkan açmış her telden çalıyor alakasız olacak ama sen pınarbaşılımısın bide 51 plakamıydı araba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #10 : Kasım 28, 2011, 01:13:32 »
233 bınde yag yakan motor mu olur. Aracın km'sı orjınal mı emın mısınız ?

Bence ugrasmayın satın..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 28, 2011, 07:31:03 »
toyota hakkında fazla bilgim yok ama benim araçtada var 1.3 xl 93 1000 kmde 1 litreye yakın yağ yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 28, 2011, 09:14:28 »
eğerki yaptırmayı düşünürseniz setman attırmayın arabadan hiç zevk alamazsanız eger binecekseniz motor yaptırın derim...
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 30, 2011, 20:24:21 »
Yok talaslıyım ben. arac 38 plaka orjinal kayseri arabası. arac hararet yaptırmıslar sekmanlar büzmüş dediklerine göre.
kayseride bildiğiniz saglam bi toyotacı varmı ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 30, 2011, 21:35:24 »
 bizim burdan biri yeni aldıydı aynı renkte ondan sordum yeni sanayide fedakar otomotiv var japon yedek parça satıyor ona uğra seni yönlendirirler bende bizim ilçedeki cem ustaya sorim kayseride baya bi zaman japon araçları tamir etti o bilir ben ona götürüyom 6 ay önce aldım bende benimkindede conta yanık büyük ihtimal suyun içine baktım yağlanmış ustaları soruştur bende burdan yardımcı olurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 30, 2011, 21:42:24 »
iyi bir toyota motor ustasına göstermeniz lazım bence.
Aynı fikirdeyim.