Gönderen Konu: arıza çozümünde bilgili arkadaşlar lütfen iceri dalın  (Okunma sayısı 2567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
 merhabalar aracım toyota corolla altis 1.6 singapur çıkışlı sürekli olarak aracın motor arıza lambası yanıyor ve aşırı benzin tüketiyor (bilgisayar arıza okuyucuda problemin bank1 sensör 1 zengin karışım p 0172 arıza kodunu veriyor biz de bunun üzerine sorunun sensör 1 bozuk olduğunu tahmin ederek sensörü toyota servisine sipariş vererek japonya dan getirtik ve taktık malesef arıza lambası yine yandı arıza kodu yine aynı bu defa maf sensörü (hava akış metresini ) yenisi ile değiştirdik sorun yine çözülmedi gaz kelebeği denildi onu da yenisi ile değiştirdik yine olmadı katalizör ve susturucular sökülüp kontrol edili ondan da değil sorun yine aynı enjektör temizleyici ilaclar kulandık sorun yine aynı artık kafayı yemek üzereyim :( sadece sensore 460 ytl  para verdim katalizör ve susturucunun sökülüp takılmasına 120 ytl verdim maf sensörü ve kelebegi deneme amaclı aldık bir türlü sorun çözülmedi ançak kendi çabamla 1 hafta önce maf sensörünün yanında buluna iki hortum la baglı olan rolenin arac çalışırken kapalı olduğunu fark etim onu da değiştirdim bu defada role yeni olmasınısa rağmen açılmadıgını gördüm yani roleye gelen kablo da sadec +elektrik var - şase yok bende - aküden alarak rolenin açılmasını sağladım bilgisayarla arızayı sildim ve aracı teste soktum 5 -6 km de motor arıza lambası yine yandı bu defa role ye bağlı olan iki hortumu araya benzin filitresi takarak test sürüşü yaptım bu defa lamba yanmadı ve 1 haftadır yanmıyor ancak arac benzini yine fazla yakıyor 2.5 litre benzinle 17 km gidebildik bu konuda daha ne yapmam gerekir geriye birtek beyin kaldı değişmediğim tercübesi olan arkadaşlardan fikirlerini paylaşmasını bekliyorum arac bilgileri: toyota corolla altis
model:2005
motor gücü:1598cc
motor:3zz-fe
model:zze 121 r-gepnktb
şase no:mr053zec107061414
şimdiden teşekkürler
değişen ve arızalı parca aşağıdaki resimde mevcut

Uploaded with ImageShack.us

:asikadam:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • www.toyotaclubtr.com
Ynt: toyota corolla altis motor arıza lambası yanıyor?
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2011, 20:30:15 »
kimse birşey yazmayacakmı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: arıza çozümünde bilgili arkadaşlar lütfen iceri dalın
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2011, 01:31:03 »
arkadaşım ingilizcen var ise bundan faydalanabilirsin. yoksada az çok resimlerden anlarsın.ölçümleri tek tek yap bence. kolay gelsin geçmiş olsun.
http://www.dosya.tc/server6/34CSlO/m_05_0106.pdf.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • www.toyotaclubtr.com
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2011, 20:55:42 »
arkadaşım ingilizcen var ise bundan faydalanabilirsin. yoksada az çok resimlerden anlarsın.ölçümleri tek tek yap bence. kolay gelsin geçmiş olsun.
http://www.dosya.tc/server6/34CSlO/m_05_0106.pdf.html

selçuk kardeşim bu verdiğin bilgiler çok işime yarayacak en azından arızayı çözmemde bana yol gösterecek çok çok teşekkür ederim hafta sonu çalışmama başlaya bilirim İNŞALLAH beyin çıkmaz eğer çıkarsa acaba tamiri olurmu çok sağol desteğin için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2011, 18:58:53 »
Bu konuya pek bakmamışım, Murat kardeşimiz ne yaptı acaba sonuç nedir? Umarım ECu yu falan değiştirmeye kadar gitmemiştir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2011, 22:19:51 »
Benim de bilgim yok Eftal abi. Özelden felan da görüşmedik. Bende merak ediyorum sonucu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • www.toyotaclubtr.com
« Yanıtla #6 : Şubat 28, 2012, 13:33:01 »
malesef ecu da sorun varmış değişmesi gerekiyordu 2900 tl istediler bende bunu üzerine sinirlenip aracı sattım yerine e46 kasa 325 bmw aldım inanın benim eski toyotadan daha az benzin yakıyor:)neyse arkadaşlar inginizden dolayı teşekkür ederim bu arada sakın ola singapur çıkışlı arac almayın parcalarını bulamıyorsunuz toyota dedik birşey farketmez zanetim meğer çok şeyi farklı saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 29, 2012, 15:52:24 »
 Çözümün kralı bende

Sat Kurtul :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 29, 2012, 15:57:57 »
sorun  vuruntu  müşürüymüş . bende de takılı değil  1 senedir  öyle  biniyorum sorun sıkıntı yok.  parça  250 TL  olunca  ve  sadece  orda  ışık  yakınca  harca yapmak istemedim.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !