Gönderen Konu: 96 XLİ Corolla Xenon  (Okunma sayısı 1571 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
96 XLİ Corolla Xenon
« : Kasım 21, 2011, 23:47:05 »
96 XLİ Corolla'ya 8000K Xenon taktırmak istiyorum. Ancak bildiğiniz gibi far camları düz değil pürüzlü. Düz camlar gibi yolu aydınlatabilir mi, yoksa ışığı dağıtır mı? Ayrıca yakışır mı? :)

Toyota Club Türkiye

96 XLİ Corolla Xenon
« : Kasım 21, 2011, 23:47:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 XLİ Corolla Xenon
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2011, 13:14:34 »
96 XLİ Corolla'ya 8000K Xenon taktırmak istiyorum. Ancak bildiğiniz gibi far camları düz değil pürüzlü. Düz camlar gibi yolu aydınlatabilir mi, yoksa ışığı dağıtır mı? Ayrıca yakışır mı? :)
Uğur bey,xenon konusunda geçen gün çevre yolunda karşılaştığım bir olayı anlatayım,şahin marka bir araçtan söktürdü polis ve ceza yazdı göz göre göre,gündüz hemde.Sebebi ise ışığı çok dağıtması sebebiyle sürücünün dikkatini dağıtması.Ayrıca bildiğim kadarı ile merceksiz zenon sadece normal havada yeterli aydınlatmayı sağlar yağışlı havada ve ıslak zeminde negatif etki yaratır.O açıdan tavsiye etmem,eğer aydınlatma sorununuz var ise kaliteli (Philips,Osram vb) ampul kullanmanızı tavsiye ederim.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2011, 13:18:41 »
Gereksiz harcama olur .Arkadaşın dedigi gibi yagmurlu havada tam bir fiyasko.En güzeli farın kendi ile birlikte komple degiştirmek .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2011, 13:53:53 »
bırak öle kalsın bence ama farlara taktıysan komple değiştirmeden birşeye benzemez
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2011, 17:50:31 »
Philips ampül var ama ışık çok zayıf, yolu aydınlatmıyor. Ucu kapalı olan xenonlardan düşünüyorum göz almaması için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 27, 2011, 18:15:56 »
  Arkadaşların söylediği gibi Philips ve Osram 'da daha uzun mesafe ve kaliteli aydınlatma için (nispeten ve etrafa zarar vermeden) üretilmiş ampuller var. Xenon tabir dilen ampuller ile daha yi aydınlatma sağlayamazsınız. Ayrıca xenon kit taktırsanız dahil (camı ile beraber komple far) bu seferde far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı gerekecek yasa gereği.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2011, 08:34:25 »
Hakan bey,bunu ilk kez duydum.Zenon kit bulunan araçlarda far yükseklik ayarı ve Far yıkama şartı mı getirildi? Şaşırdım bir anda,daha fazla bilgi sahibi olmam lazım,polisler ceza yazarkende şaşırmıştım.
Ayrıca konu ile alakası yok ama birde şu farların üstüne altına vs çekilen şerit ledler çok komik duruyor aslında.Hadi yeni araçlarda var da e be güzel kardeşim 94 model arabada çok hoş durduğunu mu düşünürsün bilmem ki.Birde dışardan silikonla,504'le vs yapıştırıp iyice beter durmasını sağlıyorlar. :olmamış:
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013