Gönderen Konu: Devir problemleri  (Okunma sayısı 1268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Devir problemleri
« : Mayıs 13, 2008, 08:24:09 »
Selam Arkadaşlar,
Club'e yeni üye oldum 3 yıldır Corolla kullanıcısıyım, 2 ay önce 2007 model Elegant VSC M/M bir araca sahip oldum. Araç henüz 11000 km'de. Bir kaç sorum olacak,
1 - M modunda vites geçişleri bazen vuruntulu oluyor sebebi ne acaba? Kullanım kaynaklı olabilir mi?
2 - M modunda 5. viteste 120 - 140 km. hız aralığında devir 4000'lerde oluyor ve bu seviyelerde araç normal olduğunu düşündüğüm uğultuyu yapmaya başlıyor ama normal gelmeyen, ortalama 130 km. hızda devrin 4000 de olması 180 km. hıza (uzun yolda) ulaştığımda (henüz ulaşamadım) devirin hangi seviyelerde olacağı ve motor sesinin nekadar gürültülü olacağı.

Konuyla ilgili fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar

Can 

Toyota Club Türkiye

Devir problemleri
« : Mayıs 13, 2008, 08:24:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Devir problemleri
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2008, 14:39:53 »
arkadaşım 1. sorunun cevabını elimden geldiği kadarıyla vereyim.sadece onunla ilgili bir tecrübem var çünkü.2007'nin sonuna doğru aldık aracı.ilkten M/M olsa mı dedik ama plazadaki satış temsilcisi dürüst davranarak tavsiye etmedi.daha tam oturmamış bir sistem,o yüzden düz vites alın rahat edin,hem bakımı vs.. daha masrafsız dedi.vites geçişlerinde zaman zaman vuruntu olduğu da doğru,test ettik geçişleri hissettiriyor biraz:(( o yüzden düz vites tercih ettik.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Devir problemleri
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2008, 08:27:43 »
Fakat vuruntu sadece 1. ve 2. vites geçişlerinde hissediliyor.