0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İstanbul'da Selanik Pasajı 'nı bilir misin Levent? Aradığın şeye orada ulaşabileceğini düşünüyorum.
Mertol'le konusuyorduk ki cizim hatali gibi geldi. Emin misin dogru olduguna?
istediğinizin tam adı DPDT (Double Pole, Double Throw) oluyor. Genelde rölesi bulunur. İki tane SPDT ile de yapılabilir.
http://www.yedekparcayurdu.com/index.asp?page=productdetail&ID=DWA%2045118&BrandID=14&type=car6,5TLgörüntüsü hoşunuza giden bir cam kaldırma düğmesi alın. 6 kontaklıdır.2 kontak + ve - içindiğer 4 kontak motora uygun şekilde bağlanacak. düğme yukarı basılınca motora misal + ve - pozisyonunda elektrik giderse düğme aşağı basılınca motora - ve + pozisyonda elektrik gider. yani ters polarizasyon olarak çalışır. ama aynalar katlanıncaya kadar düğmeye basılı tutmanız gerekir. ayrıca aynanın kendi içinde stop mekanizması olmalı yoksa her seferinde aynayı tam katlandıkdan sonra düğmeyi basılı tutarsanız aynayı zorlayabilir. bunun içinde araya düşük değerli termik atabilirsiniz. kolay gelsin.
levent abi sende teknik servis bilgin var ama bizim teknik servisdeki arkadaş sellektör swic yada komitatörlede işini görebilir dedi... bunlar işini görürse aldırıp kargolatabilirim...
Arkadaşlar, yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkürler.Aldığım aynalardan bir tanesi (sol olan) arızalı çıktı. Geri gönderdim ve gelmesini bekliyorum.Sağ ayna sorunsuz şekilde tüm fonksiyonları yapıyor.6 bacaklı her hangi bir anahtar ile bağlantı terslenebiliyormuş. Bir arkadaşım yardımcı olsun sağ olsun. Siz de sağ olun.
servisdeki arkadaş 6 bacaklı sellektör swic de bu şemayı çizip vermişti... işinizin görülmeine sevindim...
Şimdi de aynaları nasıl otomatik kapatıp açtırırım diye düşünüyorum.Kapıları kilitleyince ve kontak da kapalıysa, aynalar kapansın.Kapılar açıksa ve ya kontak açıksa da aynalar açılsın.Bu amaç için devreler satılıyor, ancak manuel kapanması için düğme iptal edilmiş.Yani, kendiniz istediğinizde, aynaları kapatamayacaksınız.Sağ ol Muhammet bey.
Bu düğme yerine tetiklemeli on/off çok uygun olur. Tetikleme bacağı kontağa bağlanırsa, kontak açıldığında, aynalar otomatik açılacak.Normalde on/off yapabileceğimiz, ancak ON konumundayken, switch içindeki bir bobine voltaj geldiğinde, anahtarı attırarak, OFF konumuna getiren anahtar arıyorum.Bir model televizyonda görmüştüm böyle olay.Var mı bilen....