öncelikle yeni konu açtığım için forum kullanıcılarından çok özür dilerim.eminim ki forumu geriye dönük incelesem bu konunun aynısına veya benzerine rastlarım.formu geriye dönük inceledim epeyde dikkatli inceledim ama pek detay göremedim.sorum şu olacak.bir kaç gün önce 1997 model bir toyota corolla gli araç aldım.araç şuan 85 bin km de .araca 82 bin km de iken brc sıralı sistem lpg takılmış.aracı aldıktan sonra bujierine buji kablolarına yağına suyuna filitrelerine komple baktırdım.aracın tüm bakımı 82 bin de lpg takımında yapılmış ve aynı zamanda da tüm filitreler ve motor yağı deyişmiş.şuan için bakım ile ilgili hiç bir sıkıntısı yok.zaten bunu kontrol ettirerekte anladım.gelelim sorularıma.aracım şehir içi 100 km de ne yakmalı veya 1 litre lpg ile şehir içi kaç kilometre gitmeli.uzun yol yakıt değerlerim ne olmalı ? uzun yolda 1 km lpg ile ne kadar gitmeli.aracımın tüp tankı 60 litrelik.tahminimce 52-53 litre civarı gaz alır.uzun yolda 100 - 110 km sabit hızla kaç kilometre gidebilirim.kısmetse yakında mersin urfa arası bir geziye çıkacağım.sizinde tecrübeleriniz ve deneyimlerinizle yolculuk öncesi fikir sahibi olursam çok iyi olur diye düşünüyorum.aracımı şöyle bir denemek için yola çıktım.benzin ile lpg arasında ani hızlanmalarda epey fark olduğunu fark ettim.bide lpg de ilk kalkışlarda ve sabit hızla giderken titreme yaptığını fark ettim.tüpün takıldığı yere gittim.test ettiler aracı kullandılar ve sonra ayarları tekrar düzenleyerek sorunun hallolduğunu söylediler.şimdilik sorun yok gibi görünüyor.aracın hızlanması da gaz yemeside düzeldi.benzin kadar deyil ama benzine yakın bir performans sergiliyor.bakalım sonuçlar ne olacak.fikirlerinizi tecrübelerinizi kısada olsa paylaşırsanız çoktan da çok memnun olurum.saygılarımla.