Selam.
Eğer koyulaştırma Film yardımıyla yapılıyorsa yasak tüm camlar için geçerlidir. Ama orjinalinde koyu cam kullanmak serbest diye biliyorum (belli bir koyuluğa kadar). Birde ruhsata işleme gibi bir olay var sanırım ama malesef detaylı bir bilgim yok bu konuda. Eminim bu konu hakkında daha çok bilgiye sahip arkadaşlar vardır aramızda.
Bu arada bu filmler de kalite kalite diye biliyorum. Kimileri çizilmeye karşı daha dayanıklıdır. Gerçek UV. filtresine sahip olanlar da tercih sebebidir bence. Ama tüm kapı içi döşemelerini sökmek gerekir (hadi bu bir nebze kolaydır) cama camsil tarzı bir sprey sıkmak gerekir (film cama tam yapışmadan önce film ile cam arasında kalan hava kabarcıklarını temizleyebilmek için). Yine de işin bu kısmı bence hiçde kolay değildir, sabır ve kesinlikle yardım gerektirir düşüncesindeyim.
Ayrıca koyu cam (önünüzdeki trafiğin arkadaki araç tarafından gözükmemesine sebep olabilecek kadar) sizin için tehlike oluşturacaktır. Yani bu konuda yasa aslında sizi de korur niteliktedir.