Gönderen Konu: Sevr Antlaşması!.  (Okunma sayısı 4839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: Sevr Antlaşması!.
« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2011, 20:53:44 »
Yazi yazmaya cekinsem bu forumu kurmazdim. Saka mi diye sormam, Sevr anlasmasini destekler bicimdeki yaziyi bu forumda kimseden beklememedir.
Yazdiklariniz tarihi gercekleri muhtemelen bilerek göz ardi ediyor:

1. Bu saydiginiz isimler TÜRKIYE CUMHURIYETI nazirlari degildir. Osmanli Devleti adli devletin nazirlari idi.
2. Sevr Antlasmasi Vahdettin'in emri ile Osmanli Devleti ve Müttefik Gücler, ki halen ayakta olan devletlerdir (Ingiltere, Fransa, Italya vs) arasinda imzalanmistir.
3. Daha sonra Osmanli Devleti TBMM'nin saltanati kaldirmasi ile yikilmistir.
4. 1923'de TBMM ile Lozan Antlasmasini imzalamistir. Bu antlasma ile Müttefik Devlet'ler TBMM'yi resmi olarak tanimis ve dolayisi ile Sevr Antlasmasi fes edilmistir.

Atalarimiz, dedelerimiz bu ülkeyi kurmak icin ugruna kan dökmüs. Lozan Antlasmasi ile bu ülke bagimsizligini garantilemistir. Bu fedakarliklari hice sayip zaten biz bunu imzaladik lafi yenir yutulur bir laf degildir.

Bu da Wikipedia'da Sevr Anlasmasi konusundaki aciklama.

Lozan antlasmasinin tam metni:
http://wwi.lib.byu.edu/index.php/Treaty_of_Lausanne

Lozan antlasmasi Wikipedia aciklamasi:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Lozan_antlaşması#.C4.B0lgili_maddeler
:alkis: :alkis: :alkis:
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2011, 20:53:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 22, 2011, 21:02:18 »
  ''3. Daha sonra Osmanli Devleti TBMM'nin saltanati kaldirmasi ile yikilmistir.''

Bence bundan daha önce Osmanlı Devleti yıkılmıştı Murat. Başkenti işgal edilmiş, dönemin başbakanı, işgal güçlerinin orta düzey bir subayı tarafından, İstanbul'un göbeğinde göz altına alınabilmiş, sokakta işgal güçlerinin askerleri inzibat görevini üstlenmiştir. !!!
 Diğer tüm paylaştıklarında, tamamen aynı fikirdeyim Murat. Zaten Osman Gazi, Orhan Gazi, 4. Murat, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Yıldırım Bayazıt gibileri, torunlarını (bir kaç istisna dışında) görselerdi kahırlarından ölürlerdi, ölmeden önce de torunlarına neler yaparlardı herkes tahmin edebilir sanırım. ;)

Ha, günümüzde kimileri o dönemin baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gibi anılmak istiyor, onların yalakaları da onlara içi boş ünvanlar veriyorlar. ;) Nedir bu haset, kıskançlık, anlamak zor diyeceğim ama değil, Kurtuluş Savaşı'nı kaybedenlerin hasetlenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ne mutlu bana ki; Dini hür, Vicdanı hür, tüm dünyaya örnek olacak ilkelere sahip bir Vatan bırakmıştır sevgili Atatürk'üm ve zamanının gerçek ileri görüşlüleri.
 Elbet bir gün canım milletim de uyanıp, gerçekleri görecektir. Tek endişem, bu olduğunda hala yaşayacak bir vatanımızın olmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 22, 2011, 21:13:53 »
Bu forumun sizin olduğunu biliyoruz. Sevr antlaşmasını ben de kabul etmiyorum.

Aynı topraklar üzerinde, aynı insanlar ile yeni bir devlet kurunca, önceden imzalanan antlaşmalar fes mi oluyor?
Bu antlaşmadan nimetlenen devletlerin bunu hiçe sayacağını mı düşünüyoruz?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 22, 2011, 21:15:48 »
Ben yıllardan beri derim. Bunlar ne emellerin vazgeçer ne de paradan. Bu istekleri yıllar boyunca bitmedi. Sadece üstüne örtü çektiler. Sağolsunlar yıllar sonra birini bulup Onu ad Büyük Orta Doğu Projesi Başkanı yaptılar. Oaln kime oldu Şehitlerimize oldu pardon kellelere !!!!!!. Yazıktır günahtır.
Sadece suç onda mı hayır tabiki. Suçu biraz da kendimizde arayalım. Herşeyi unutur olduk hissisleştik, ya da hissisleştirildik. Çok değil bundan 3 ay önce İnternet Sansürü gelecekti milleti 3 ay beklettiler o 3 ay önceki isyancılar birden unuttu bu sansürü. Vallahi acıyorum milletimin böyle insanlarına.
Ben tarihimi biliyorum ve bilmediğim şeyleri hala araştırırken; insanlar dün ne yediğini hatırlamaz oldu.
Geçmişine sahip çıkamayan gelecekten de birşey beklemesin. Geçmişi en iyi bilen geleceği en iyi yönlendirir bunu da unutmamak lazım. Baştakiler tarih'i çok iyi bildikleri için insanları nasıl uyutacaklarını da bizden daha iyi biliyorlar...

EDIT: Elestiri yaparken saygili olmasi gerektigini unutmayalim. M.Küden
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 22, 2011, 21:16:48 »

Aynı topraklar üzerinde, aynı insanlar ile yeni bir devlet kurunca, önceden imzalanan antlaşmalar fes mi oluyor?

Gerekirse 2. Kurtuluş Savaşı yapar, bir 500.000 şehit daha veririz. Bu kadar basit...
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 22, 2011, 21:20:57 »

Sayın Gülen uyalım o zaman anlaşmaya madem maarif vekilide imzalamış ...lütfen Sayın Gülen yapmayınız etmeyiniz...
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 22, 2011, 21:25:09 »
Uyun o zaman Sayın Denkel. Sizi tutan yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 22, 2011, 21:35:24 »

Daha önce yazdiklarinizdan nerede durdugunuzu ben acikcasi anlamadim. O yüzden saka mi diye sordum.

Ve sorunuza cevap olarak "EVET" diyorum. Simdi isgal altindaki topraklarda kurulmus bir meclisin fonksiyonlairni düzgün yerine getiremeyecegi asikardir. Günlük hayatta bile zorla imzalatilan belgelerin, borclarin gecerli olmadigini biliyoruz. Adamin biri gelse silah cekse imzala su senedi dese, ne yapacaksiniz? Tabiki can tatli, imzalayacaksiniz. Sonra firsatini buldugunuzda mahkemeye basvuracak ve sikayetci olup, baski altinda imzaladiginizi söyleceksiniz.

Tabiki antlasmayi bize zorla imzalatan devletler hice saymayacak. Ama bizim elimizin de armut toplamamasi lazim. Gerekli adimlari, tedbirleri almamiz gerekiyor. Kendi cikarimizi kendimiz göz etmemiz lazim. Yarin öbür gün Nato'dan tutun, Avrupa Birligi, Arap Birligi vs yere düstügünüz anda üstünüze cullanir.

Bence konusurken diplomasi sanatini hicbir zaman göz ardi etmemek gerekir. Biz bu antlasmayi imzalamadik ve Türkiye Cumhuriyeti olarak da tanimiyoruz. Sevr Antlasmasini bize silah zoru ile gelip imzalatamazlar. Türk insani yapisi geregi böyle bir durumda seferber olur, canini verir. Adamlar bunu bildikleri icin icimize tohumlar ekiyorlar. Psikolojik savas yapip siz zaten bunu imzaladiginiz vs demeye getiriyorlar.

Simdi biz Osmanli degil miyiz demeye getirmissiniz. Evet biz Osmanli'nin bir parcasiydik. Ama Osmanli Devleti öldü; yikildi. Biz yeni bir devletiz. Osmanli'nin kültür mirasinina ve tarihcesine sahibiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'yiz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 22, 2011, 21:44:27 »
  ''3. Daha sonra Osmanli Devleti TBMM'nin saltanati kaldirmasi ile yikilmistir.''

Bence bundan daha önce Osmanlı Devleti yıkılmıştı Murat. Başkenti işgal edilmiş, dönemin başbakanı, işgal güçlerinin orta düzey bir subayı tarafından, İstanbul'un göbeğinde göz altına alınabilmiş, sokakta işgal güçlerinin askerleri inzibat görevini üstlenmiştir. !!!
 Diğer tüm paylaştıklarında, tamamen aynı fikirdeyim Murat. Zaten Osman Gazi, Orhan Gazi, 4. Murat, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Yıldırım Bayazıt gibileri, torunlarını (bir kaç istisna dışında) görselerdi kahırlarından ölürlerdi, ölmeden önce de torunlarına neler yaparlardı herkes tahmin edebilir sanırım. ;)

Ha, günümüzde kimileri o dönemin baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gibi anılmak istiyor, onların yalakaları da onlara içi boş ünvanlar veriyorlar. ;) Nedir bu haset, kıskançlık, anlamak zor diyeceğim ama değil, Kurtuluş Savaşı'nı kaybedenlerin hasetlenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ne mutlu bana ki; Dini hür, Vicdanı hür, tüm dünyaya örnek olacak ilkelere sahip bir Vatan bırakmıştır sevgili Atatürk'üm ve zamanının gerçek ileri görüşlüleri.
 Elbet bir gün canım milletim de uyanıp, gerçekleri görecektir. Tek endişem, bu olduğunda hala yaşayacak bir vatanımızın olmasıdır.

Hakan'cim, Osmanli önceden yikilmistir desek de sonuc farketmiyor. Lozan Antlasmasini TBMM imzalamistir. Sevr Antlasmasini sözde Istanbul Hükümeti, Osmanli Devleti adina imzalamistir.

Osmanli bizim tarihimizin, kültürümüzün cok cok önemli bir parcasi. Ama Türk'ler önceden de bircok devlet kurmus ve yasamis. Osmanli en yakin zamanda oldugu icin yazili tarih cok daha fazla. Kafamizi cevirdigimizde baktigimiz bircok yerde Osmanli'ya ait seyler görüyoruz. Kendimizi yakin hissetmemiz gayet normal. Ama nerede bize zarar vermeye basladigini iyi tahlil etmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Disislerinde delikanlilik yoktur. Her ülke kendi cikarini korumak zorundadir. Bakmayin bu günlerde Avrupa cok medeni görünüyor. 3 gün sonra ne olacagi hic belli olmaz. O yüzden her ülke ordu besliyor.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Kasım 22, 2011, 21:51:29 »
  Biz sadece Osmanlı değiliz, hatta en az Osmanlıyız, biz Selçuklu'yuz, Hun'uz.
 Hatta bana kalırsa hepimiz Adem ve Havva 'danız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 22, 2011, 22:41:14 »

Disislerinde delikanlilik yoktur. Her ülke kendi cikarini korumak zorundadir. Bakmayin bu günlerde Avrupa cok medeni görünüyor. 3 gün sonra ne olacagi hic belli olmaz. O yüzden her ülke ordu besliyor.

bizde ordumuzu tasfiye ediyoruz. bizim sonumuz için Sevr anlaşmasına gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 22, 2011, 23:20:32 »
bizde ordumuzu tasfiye ediyoruz. bizim sonumuz için Sevr anlaşmasına gerek yok.

yok oktay hiçbirşey dışarıdan gözüktüğü gibi değil... şu durumdaki tasfiye işlemleri ile doğru yapılan bazı işler yanlış gibi algılanmasın,hepsimi doğru? tabiki değil... bunu sen değil ama başka arkadaşlar tskmıza yapılanları destekliyor imasıda çıkarmasın lütfen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 22, 2011, 23:41:27 »
yok oktay hiçbirşey dışarıdan gözüktüğü gibi değil... şu durumdaki tasfiye işlemleri ile doğru yapılan bazı işler yanlış gibi algılanmasın,hepsimi doğru? tabiki değil... bunu sen değil ama başka arkadaşlar tskmıza yapılanları destekliyor imasıda çıkarmasın lütfen...
,

Abi benim şahsi düşüncem arap baharında yönetimi ele geçirilen ülkelerin ardından geldiğimiz şeklinde. karşılaştırırsan aynı olayları oluşturacak zemin bizde de var. yalnız bizdeki fark gerekirse darbe yapabilen bir ordumuz olması, diğerlerinde tam tersi örneğin Saddamın cumhuriyet muhafızları vb. ha bu yazdıklarımdan da cundacı damgası yemeyelim şimdi. ayrıca ben Vedat Abi'nin de sevr anlaşmasını destekleyecek zihniyette birisi olmadığının farkındayım. yalnız unutmayalım sevr anlaşmasını imzalayan İstanbul hükümetinin de karşısında vatansever askerlerin başı çektiği kuvay-ı milliye ruhu durdu. peki şimdi farzı misal bir sevr anlaşması daha imzalansa nasıl karşı duracağız? kendimden başlayarak, birey olarak napabilirim? Türkiye'de hemen her yerde bozulmalar var orduda, yargıda, mecliste ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 23, 2011, 00:08:07 »
ahmet yada mehmet imzalamış farketmez sonuç itibariyle bunu kullanarak Türkiyenin geleceğini değiştirmeye çalışılan ve  belini bağlayan iki antlaşma lozan ve sevrdir... şunu unutmamak gerekirki istediğimizin müttefikide olsak doğru bir gerçek varki avrupada sevilmeyen ülke durumundayız, yüze güllen ülkeler kendi çıkar şartları doğrultusunda, siyasi görüntünün görünmeyen kısmında ülkemiz için  tilki oyunları çevirdikleri  bir gerçektir, şuanki görüntüsü itibariyle bu antlaşmaları daha iyi konuma getirerek ülkeyi bir 100 seneye daha mahkum etmek için ellerinden gelenide yapacaklardır, bu duiruma oyuna gelmemek gerek...

tarih kısmından bakacak olursak lozan konferansının asıl amaçının yeni oluşan hükümete sevri kabul ettirmek istenmesiydi devamında verilen red cevabları karşısında yaşanan mücedelerin sonucunda zorda bırakılmış devlete bu antlaşmaları bir bir imzalatmak kaldı...  zamanında her türlü dayatmalarla zorla imzalanan bu antlaşmaların varlığı her ne kadar şaibelerle doluda olunsa günümüzde sözde geçerliliği kahrolası kabullenmişlik yüzünden halen devam  etmekte... bunların hepsi bir dayatma...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 23, 2011, 00:16:56 »
,

Abi benim şahsi düşüncem arap baharında yönetimi ele geçirilen ülkelerin ardından geldiğimiz şeklinde. karşılaştırırsan aynı olayları oluşturacak zemin bizde de var. yalnız bizdeki fark gerekirse darbe yapabilen bir ordumuz olması, diğerlerinde tam tersi örneğin Saddamın cumhuriyet muhafızları vb. ha bu yazdıklarımdan da cundacı damgası yemeyelim şimdi. ayrıca ben Vedat Abi'nin de sevr anlaşmasını destekleyecek zihniyette birisi olmadığının farkındayım. yalnız unutmayalım sevr anlaşmasını imzalayan İstanbul hükümetinin de karşısında vatansever askerlerin başı çektiği kuvay-ı milliye ruhu durdu. peki şimdi farzı misal bir sevr anlaşması daha imzalansa nasıl karşı duracağız? kendimden başlayarak, birey olarak napabilirim? Türkiye'de hemen her yerde bozulmalar var orduda, yargıda, mecliste ...

bir takım yazılar yazabilirim fakat resmi anlamda forumu sıkıntıya sokacak diye çekiniyorum... bir hafta sonu enine boyuna konuşuruz...

sevr konusunda vedatın sevri desteklemesi diye bir şey yok zaten, yanlış yazım ve devamında yanlış anlaşılma olmuş hepsi bu.. vedat tek başına bir kuvvayi milliye zaten :))) neyse konu kaynamasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 23, 2011, 00:22:22 »
ahmet yada mehmet imzalamış farketmez sonuç itibariyle bunu kullanarak Türkiyenin geleceğini değiştirmeye çalışılan ve  belini bağlayan iki antlaşma lozan ve sevrdir... şunu unutmamak gerekirki istediğimizin müttefikide olsak doğru bir gerçek varki avrupada sevilmeyen ülke durumundayız, yüze güllen ülkeler kendi çıkar şartları doğrultusunda, siyasi görüntünün görünmeyen kısmında ülkemiz için  tilki oyunları çevirdikleri  bir gerçektir, şuanki görüntüsü itibariyle bu antlaşmaları daha iyi konuma getirerek ülkeyi bir 100 seneye daha mahkum etmek için ellerinden gelenide yapacaklardır, bu duiruma oyuna gelmemek gerek...

tarih kısmından bakacak olursak lozan konferansının asıl amaçının yeni oluşan hükümete sevri kabul ettirmek istenmesiydi devamında verilen red cevabları karşısında yaşanan mücedelerin sonucunda zorda bırakılmış devlete bu antlaşmaları bir bir imzalatmak kaldı...  zamanında her türlü dayatmalarla zorla imzalanan bu antlaşmaların varlığı her ne kadar şaibelerle doluda olunsa günümüzde sözde geçerliliği kahrolası kabullenmişlik yüzünden halen devam  etmekte... bunların hepsi bir dayatma...

peki Abi sen kendince analiz etmişsin senin üzerinden örnek vereyim; sen kimsin? bildiğim kadarıyla tarih profesörü değilsin, siyasal bilimler uzmanı falan da değilsin. bende değilim hatta bildiğim kadarıyla bu konuya yorum yazanların hiç biri değil. Ancak analiz sonucunda belli konuları idrak edebilmişsin. yahu bu memleketin başına hiç değilse bu konulara senin benim kadar da olsa hakim olan bi insan evladı gelmeyecek mi? daha hala yok avrupa birliği yok bilmem ne aynı dayatmaları imzalayıp duruyoruz. keşke Atatürk'ün açtığı uçak fabrikası kapatılmasaydı, inkılapları, devrimleri yaşatılabilseydi de biz o avrupayı bünyemize dahil etme karşılığında dayatmalarımızı uygulasaydık.

bir takım yazılar yazabilirim fakat resmi anlamda forumu sıkıntıya sokacak diye çekiniyorum... bir hafta sonu enine boyuna konuşuruz...

sevr konusunda vedatın sevri desteklemesi diye bir şey yok zaten, yanlış yazım ve devamında yanlış anlaşılma olmuş hepsi bu.. vedat tek başına bir kuvvayi milliye zaten :))) neyse konu kaynamasın...

Abi az önce maille tekirdağ otobüs biletim geldi :D yazdıklarımın böyle bir duruma sebep olma ihtimali varsa mesajlarım yöneticiler tarafından silinebilir.
birkez de sevr artıları eksileri konulu buluşma düzenleyelim abi araba araba nereye kadar? :D memnuniyet duyarım dalga geçmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 23, 2011, 00:25:48 »

Gelismis dedigimiz ülkelerin oynadigi arenadayiz. Oyunun kurallari belli. Eger Ahmet veya Mehmet imzaladi demenin bize bir getirisi varsa, dememiz gerekiyor. Bunu bu vatan icin ölmüs dedelerimize ve ninelerimize borcluyuz. Alnimiz ak, kafamiz dik yürümeliyiz. Yenilgiyi kabullenmenin, boynumuz mahkum buna demenin bize bir getirisi oldugunu düsünmüyorum.

Avrupa'nin ne oldugu belli. Ama Arap'lari da unutmamak gerekiyor. Bir cok kereler arkamizdan vurdular. Ülkelerin dostluklari kisilerin arkadasliklarina benzemez. Bir anda dönüverir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 23, 2011, 15:47:24 »
peki Abi sen kendince analiz etmişsin senin üzerinden örnek vereyim; sen kimsin? bildiğim kadarıyla tarih profesörü değilsin, siyasal bilimler uzmanı falan da değilsin. bende değilim hatta bildiğim kadarıyla bu konuya yorum yazanların hiç biri değil. Ancak analiz sonucunda belli konuları idrak edebilmişsin. yahu bu memleketin başına hiç değilse bu konulara senin benim kadar da olsa hakim olan bi insan evladı gelmeyecek mi? daha hala yok avrupa birliği yok bilmem ne aynı dayatmaları imzalayıp duruyoruz. keşke Atatürk'ün açtığı uçak fabrikası kapatılmasaydı, inkılapları, devrimleri yaşatılabilseydi de biz o avrupayı bünyemize dahil etme karşılığında dayatmalarımızı uygulasaydık.

Abi az önce maille tekirdağ otobüs biletim geldi :D yazdıklarımın böyle bir duruma sebep olma ihtimali varsa mesajlarım yöneticiler tarafından silinebilir.
birkez de sevr artıları eksileri konulu buluşma düzenleyelim abi araba araba nereye kadar? :D memnuniyet duyarım dalga geçmiyorum

oktay bilgilisi ve tarih profları var, adamlar birçok kanalda bangır bangır bu konularda toplumda yanlış bilinen açıklayıcı bilgileri veriyorlar ama reyting anlamında yer etmediği için yada insanları sıktığı için göz uçuyla bakıp kanal değiştirmiyor değiliz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 23, 2011, 16:55:06 »
Kusura bakmayın, imzanız yalnızlaştırıcı geliyor bana.

Bence Türkiye'nin sahiplerini, "Türkiye bayrağını, bayrağı bilenlerdir." diye belirlersek, milliyeti farklı olan fakat bu bayrağı, bayrağı bilenleri gocundurmamış oluruz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #39 : Mart 18, 2013, 18:17:26 »
  Maddeleri okumakta ve bilinçli olmakta fayda var.