0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yazi yazmaya cekinsem bu forumu kurmazdim. Saka mi diye sormam, Sevr anlasmasini destekler bicimdeki yaziyi bu forumda kimseden beklememedir. Yazdiklariniz tarihi gercekleri muhtemelen bilerek göz ardi ediyor: 1. Bu saydiginiz isimler TÜRKIYE CUMHURIYETI nazirlari degildir. Osmanli Devleti adli devletin nazirlari idi. 2. Sevr Antlasmasi Vahdettin'in emri ile Osmanli Devleti ve Müttefik Gücler, ki halen ayakta olan devletlerdir (Ingiltere, Fransa, Italya vs) arasinda imzalanmistir. 3. Daha sonra Osmanli Devleti TBMM'nin saltanati kaldirmasi ile yikilmistir. 4. 1923'de TBMM ile Lozan Antlasmasini imzalamistir. Bu antlasma ile Müttefik Devlet'ler TBMM'yi resmi olarak tanimis ve dolayisi ile Sevr Antlasmasi fes edilmistir. Atalarimiz, dedelerimiz bu ülkeyi kurmak icin ugruna kan dökmüs. Lozan Antlasmasi ile bu ülke bagimsizligini garantilemistir. Bu fedakarliklari hice sayip zaten biz bunu imzaladik lafi yenir yutulur bir laf degildir. Bu da Wikipedia'da Sevr Anlasmasi konusundaki aciklama. Lozan antlasmasinin tam metni:http://wwi.lib.byu.edu/index.php/Treaty_of_LausanneLozan antlasmasi Wikipedia aciklamasi:http://tr.wikipedia.org/wiki/Lozan_antlaşması#.C4.B0lgili_maddeler
Bu forumun sizin olduğunu biliyoruz. Sevr antlaşmasını ben de kabul etmiyorum.Aynı topraklar üzerinde, aynı insanlar ile yeni bir devlet kurunca, önceden imzalanan antlaşmalar fes mi oluyor?Bu antlaşmadan nimetlenen devletlerin bunu hiçe sayacağını mı düşünüyoruz?
''3. Daha sonra Osmanli Devleti TBMM'nin saltanati kaldirmasi ile yikilmistir.'' Bence bundan daha önce Osmanlı Devleti yıkılmıştı Murat. Başkenti işgal edilmiş, dönemin başbakanı, işgal güçlerinin orta düzey bir subayı tarafından, İstanbul'un göbeğinde göz altına alınabilmiş, sokakta işgal güçlerinin askerleri inzibat görevini üstlenmiştir. Diğer tüm paylaştıklarında, tamamen aynı fikirdeyim Murat. Zaten Osman Gazi, Orhan Gazi, 4. Murat, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Yıldırım Bayazıt gibileri, torunlarını (bir kaç istisna dışında) görselerdi kahırlarından ölürlerdi, ölmeden önce de torunlarına neler yaparlardı herkes tahmin edebilir sanırım. Ha, günümüzde kimileri o dönemin baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK gibi anılmak istiyor, onların yalakaları da onlara içi boş ünvanlar veriyorlar. Nedir bu haset, kıskançlık, anlamak zor diyeceğim ama değil, Kurtuluş Savaşı'nı kaybedenlerin hasetlenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ne mutlu bana ki; Dini hür, Vicdanı hür, tüm dünyaya örnek olacak ilkelere sahip bir Vatan bırakmıştır sevgili Atatürk'üm ve zamanının gerçek ileri görüşlüleri. Elbet bir gün canım milletim de uyanıp, gerçekleri görecektir. Tek endişem, bu olduğunda hala yaşayacak bir vatanımızın olmasıdır.
Disislerinde delikanlilik yoktur. Her ülke kendi cikarini korumak zorundadir. Bakmayin bu günlerde Avrupa cok medeni görünüyor. 3 gün sonra ne olacagi hic belli olmaz. O yüzden her ülke ordu besliyor.
bizde ordumuzu tasfiye ediyoruz. bizim sonumuz için Sevr anlaşmasına gerek yok.
yok oktay hiçbirşey dışarıdan gözüktüğü gibi değil... şu durumdaki tasfiye işlemleri ile doğru yapılan bazı işler yanlış gibi algılanmasın,hepsimi doğru? tabiki değil... bunu sen değil ama başka arkadaşlar tskmıza yapılanları destekliyor imasıda çıkarmasın lütfen...
,Abi benim şahsi düşüncem arap baharında yönetimi ele geçirilen ülkelerin ardından geldiğimiz şeklinde. karşılaştırırsan aynı olayları oluşturacak zemin bizde de var. yalnız bizdeki fark gerekirse darbe yapabilen bir ordumuz olması, diğerlerinde tam tersi örneğin Saddamın cumhuriyet muhafızları vb. ha bu yazdıklarımdan da cundacı damgası yemeyelim şimdi. ayrıca ben Vedat Abi'nin de sevr anlaşmasını destekleyecek zihniyette birisi olmadığının farkındayım. yalnız unutmayalım sevr anlaşmasını imzalayan İstanbul hükümetinin de karşısında vatansever askerlerin başı çektiği kuvay-ı milliye ruhu durdu. peki şimdi farzı misal bir sevr anlaşması daha imzalansa nasıl karşı duracağız? kendimden başlayarak, birey olarak napabilirim? Türkiye'de hemen her yerde bozulmalar var orduda, yargıda, mecliste ...
ahmet yada mehmet imzalamış farketmez sonuç itibariyle bunu kullanarak Türkiyenin geleceğini değiştirmeye çalışılan ve belini bağlayan iki antlaşma lozan ve sevrdir... şunu unutmamak gerekirki istediğimizin müttefikide olsak doğru bir gerçek varki avrupada sevilmeyen ülke durumundayız, yüze güllen ülkeler kendi çıkar şartları doğrultusunda, siyasi görüntünün görünmeyen kısmında ülkemiz için tilki oyunları çevirdikleri bir gerçektir, şuanki görüntüsü itibariyle bu antlaşmaları daha iyi konuma getirerek ülkeyi bir 100 seneye daha mahkum etmek için ellerinden gelenide yapacaklardır, bu duiruma oyuna gelmemek gerek... tarih kısmından bakacak olursak lozan konferansının asıl amaçının yeni oluşan hükümete sevri kabul ettirmek istenmesiydi devamında verilen red cevabları karşısında yaşanan mücedelerin sonucunda zorda bırakılmış devlete bu antlaşmaları bir bir imzalatmak kaldı... zamanında her türlü dayatmalarla zorla imzalanan bu antlaşmaların varlığı her ne kadar şaibelerle doluda olunsa günümüzde sözde geçerliliği kahrolası kabullenmişlik yüzünden halen devam etmekte... bunların hepsi bir dayatma...
bir takım yazılar yazabilirim fakat resmi anlamda forumu sıkıntıya sokacak diye çekiniyorum... bir hafta sonu enine boyuna konuşuruz... sevr konusunda vedatın sevri desteklemesi diye bir şey yok zaten, yanlış yazım ve devamında yanlış anlaşılma olmuş hepsi bu.. vedat tek başına bir kuvvayi milliye zaten )) neyse konu kaynamasın...
peki Abi sen kendince analiz etmişsin senin üzerinden örnek vereyim; sen kimsin? bildiğim kadarıyla tarih profesörü değilsin, siyasal bilimler uzmanı falan da değilsin. bende değilim hatta bildiğim kadarıyla bu konuya yorum yazanların hiç biri değil. Ancak analiz sonucunda belli konuları idrak edebilmişsin. yahu bu memleketin başına hiç değilse bu konulara senin benim kadar da olsa hakim olan bi insan evladı gelmeyecek mi? daha hala yok avrupa birliği yok bilmem ne aynı dayatmaları imzalayıp duruyoruz. keşke Atatürk'ün açtığı uçak fabrikası kapatılmasaydı, inkılapları, devrimleri yaşatılabilseydi de biz o avrupayı bünyemize dahil etme karşılığında dayatmalarımızı uygulasaydık.Abi az önce maille tekirdağ otobüs biletim geldi yazdıklarımın böyle bir duruma sebep olma ihtimali varsa mesajlarım yöneticiler tarafından silinebilir. birkez de sevr artıları eksileri konulu buluşma düzenleyelim abi araba araba nereye kadar? memnuniyet duyarım dalga geçmiyorum