Gönderen Konu: ruhsat  (Okunma sayısı 2352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
ruhsat
« : Kasım 18, 2011, 16:11:38 »
aracımın modeli executive elegant ov, fakat ruhsatta elegant yazıyor. nasıl düzelltirebilirim bilgisi olan var mı? muayenede sorun olur mu? sonuçta ruhsatta otomatik olduğu belirtilmemiş. şimdiden teşekkürler
???

Toyota Club Türkiye

ruhsat
« : Kasım 18, 2011, 16:11:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: ruhsat
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2011, 14:28:19 »
Yakın zamanda son aldığım arabamda başımdan geçeni paylaşayım belki bir yol haritası çizer size;

1 ay önce bir araba aldım Toyota Club Üyelerinin deneyimlerini okuyarak kafama takılanları sorup öğrenerek herkese çok teşekkür ederim.

Aldığım aracın üzerindeki motor numarasının ruhsattaki numaradan tamamen farklı olduğunu Lpg montajı sırasında farkettim. Tabi hemen aracı aldığım kişi ile irtibata geçtim motor değiştimi diye. değişmemiş numara yanlış yazılmış aracın faturasını istedim ve gönderdi.
Muayene istasyonuna gittim önce elimdeki belgeleri verdim Ek-1 doldurdum şoförler odasından. Muayene istasyonu kendilerinin bunu düzeltmesi için Yetkili Servisden proje çizilmesini ona göre işlem yapılacağını söylediler. Ama ruhsatta yazılan yanlış bilgilerin düzeltilmesi için Emniyet genel müdürlüğü bir genelge yayınlamış ondan bahsettiler. Trafik tescile gittim; gördükleri numarayı Ek-1'e yazsınlar ne projesi dediler.
Geri istasyona gittim böyle bir işlemi kesinlikle yapmayacaklarını söylediler. :) Geri Trafik tescile geldim. Aracı aldığım ilin daha doğrusu araç ilk hangi ilde tescil edildiyse o il ile mail yazışmaları yapması gerekiyor. O ile mail attılar ordan gelen cevaba göre bilgileri düzeltip bana bir kağıt verdiler (Polnet çıktısı). Bu çıktı ve Ek-1 ile muayene istasyonuna gittim. Onlarda bütün belgeleri tarayıp tuvtürk genel merkezine yolladılar orada yetkili kişi belgeleri inceledikten sonra onay verdi. Sonra araç muayeneye girdim lpgden dolayı. ikisini bir seferde yapmış oldum. sonra tekrar trafik tescile gittim yeni ruhsatımı ve plakamı aldım.

Umarım yazdıklarım size bir yol haritası çizer. Ama ruhsatınızda yazan o bilgi muayeneden geçmesine engel değil bigilerinize...
Başka bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.
saygılarımla...
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2011, 14:45:49 »
yardımınız için teşekkür ederim.
patronun oğlunun aracını muayeneye götürmüştüm 2 kişilik aracı ruhsata 4 kişilik yazmışlar haliyle ağır kusur sayıldı ve geçmedi. ek-1 falan doldurdum sonunda uğraşamadım muameleciye verdim öyle halledebildim. modeli neyse anlaşılmaz ama otomatik olması düşündürdü beni. neyse muayene zamanı gelince göreceğiz artık geçecek mi geçmeyecek mi :)
bu arada bende sulakyurtluyum siz kırıkkalenin neresindensiniz :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2011, 15:40:34 »
bu konuda bende sorayım o zman aracım 2011 1.6 corolla manuel comfort extra fakat ruhsatta 2011 1.6 corolla a/t comfort extra yazıo a/t otomatik vites oluyo bu benim için bi sorun teşkil edermi acıkcası sorun olmaz diye hiç bişey yapmadım ben şimdiye kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2011, 15:59:25 »
bu konuda bende sorayım o zman aracım 2011 1.6 corolla manuel comfort extra fakat ruhsatta 2011 1.6 corolla a/t comfort extra yazıo a/t otomatik vites oluyo bu benim için bi sorun teşkil edermi acıkcası sorun olmaz diye hiç bişey yapmadım ben şimdiye kadar

tüv sorun çıkartabilir belki istersen bekle 2013 te muayeneye gidince sorun cevaplanmış olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2011, 16:40:35 »
tüv sorun çıkartabilir belki istersen bekle 2013 te muayeneye gidince sorun cevaplanmış olur :)

2011 olduğu için 2014'te muayeneye gidecek, ben daha önce gideceğim bakalım bende sorun çıkacak mı
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 22, 2011, 01:10:31 »
ben kendi isteğimle düzeltilmesini istediğim için bayağı uğraştım ruhsatı ilk defa hazırlayan memurun hatasını düzelttirdim. tuvtürk bu tür hatalara ağır kusur vermiyor şasi numarası önemli diyor bizim için. manuel vites ve otomatik ayrımına pek dikkat etmiyorlar. eğer aracın ilk sahibi iseniz teknik belgenizi mutlaka saklayın. ben kırıkkale'li değilim diycem olmuycak 9 yıldır kırıkkalede görev yapıyorum artık buralı olduk. aslen ankaralıyım ben. sulakyurtta güzel memleket. memnun oldum. saygılarımla...
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 22, 2011, 08:58:12 »
ben kendi isteğimle düzeltilmesini istediğim için bayağı uğraştım ruhsatı ilk defa hazırlayan memurun hatasını düzelttirdim. tuvtürk bu tür hatalara ağır kusur vermiyor şasi numarası önemli diyor bizim için. manuel vites ve otomatik ayrımına pek dikkat etmiyorlar. eğer aracın ilk sahibi iseniz teknik belgenizi mutlaka saklayın. ben kırıkkale'li değilim diycem olmuycak 9 yıldır kırıkkalede görev yapıyorum artık buralı olduk. aslen ankaralıyım ben. sulakyurtta güzel memleket. memnun oldum. saygılarımla...

malesef ilk sahibi değilim, inşallah başım ağrımaz
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 22, 2011, 10:07:34 »
Durduk yere kafa karıştıran bir durum, kolay gelsin Sefa.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline