0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her iki türlüde düşünmek gerek. Gidiş yönüne göre en sol şerit hız şeridi değil, sollama şerididir. Sollamasını bitiren diğer şeride geçmek zorundadır. Hızının ne olduğu önemli değildir. Ama sol şeridi kendi aklınca kapatanlar olduğu gibi gerçekten sollama yapan (örneğin bir uzun aracı) bir aracın arkasına yapışıp sellektör yapmak ta hangi akla hizmet eder, anlamış değilimdir. Böyle durumlarda ben öndeki araç isem; sola sinyalimi yakarak ne yapmakta olduğumu belli ederim (kural da bunu söyler zaten).
Emre Bey, siz ve sizin gibi düşünenler 46. maddenin a, b ve c maddelerinin ihlal edilmediğini temin etsinler, ben ve benim gibi düşünenler de d maddesine uymaya çalışırız Trafik kurallarını bir yana bırakalım. Bakın ben burada ne yazıyorsam akıl ve mantık neyi gerektiriyorsa ona göre yazıyorum. Ben hiç otobanın en sol şeridinde 70 km/h ile gidilmesini doğru bulacak birine benziyor muyum ya da bunu onaylayacak bir şey yazdım mı acaba? 110 km/h hızın altında otobanda hiç en sol şeride geçtiğimi hatırlamıyorum ama arkamdan 200 km/h hızla gelip tamponumun tozunu aldığı için beni ortadaki kamyon güruhunu bir an önce aşıp sağa bir boşluk bulmaya ve Yaris ile 196 km/h hıza çıkmaya zorlayanlara ne dememiz gerekiyor?
Hakan Bey yazdıklarınıza katılıyorum.. Hakkı Bey ile de aynı fikirde olduğumuzu düşünüyorum.Sonuçta doğru tek ve sol şerit ihlali yanlış.Bununla beraber kuraldaki tüm maddelere uymayan sürücüler suç işlemektedirler. Ben sol şerit ihlali kuralına uyulmaması sonucunda diğer maddedeki kuralların çiğnendiğini düşünüyorum. Bu demek oluyorki siz ve sizin gibiler d maddesini ihlal etmezseniz ben ve benim gibilerde diğer maddelerdeki kuralların çiğnenmemesi konusunda size hemen olmasa da zaman içinde teminat verebiliriz. Zaten düzelmeyi siz kendi gözlerinizle göreceksiniz eminim.. Malesef ülkemizde özellikle istanbulda kuralların ihlal edilmesi bir daha geri dönülemeyeck hataları,kazaları beraberinde getirmektedir.
Emre arkadaşımızın tüm yorumlarına sonuna kadar katılıyorum...
yahu bi M3 alabilsem solu kapatıp radarlara falan da geçerken el sallayacağım ama Allah biliyoda vermiyor sanırım hiç kanun maddelerini falan yazmaya gerek yok o veya bu şekilde trafik seyrini bozacak şekilde araç kullanmak Hıncal efedinin de dediği gibi çocukluktur
Allahım ya inanılır gibi değil. Basmış gitmiş bir de utanmadan. Sinirden gözlerim yaşardı ya. Yol da akıyor ne işin var emniyet şeridinde. Akıl alır gibi değil.
Tam üstüne geldi sanırım. ''Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı!..Yargıtay 12. Ceza Dairesi, trafikte seyir anındaki bir aracı yakından takip eden, sıkıştıran, selektör yapan kişinin bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu kararın ardından trafikte selektör yapıp, araçları yakın takip eden ve sıkıştıranlar "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işledikleri gerekçesiyle mahkum olabilecek.Yanınızda veya arkanızda seyreden aracın sahibi sizi yakından mı takip ediyor? Siz, seyir halindeyken, selektör yapıp dikkatinizi mi dağıtıyor? veya, arabasıyla yanınıza yaklaşıp size bakarak arkadaşlarıyla mı gülüşüyor? Bütün bunları yapanlar, artık iki kez düşünerek hareket edecek...Çünkü, Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı.Erzincan'da yaşayan A.Y., şehir merkezinde arabasıyla giderken, K.H.'nin arabasıyla kendisini yakından takip ettiğini, selektör yaptığını, arkadaşlarıyla beraber yan tarafına geçip gülüştüğünü, polis merkezinin bulunduğu tarafa dönünce takipten kurtulduğunu belirterek şikayetçi oldu.Şikayeti değerlendiren Erzincan 1. Sulh Ceza Mahkemesi, K.H.'yi trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan mahkum etti. Kararın, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal bir karara imza atarak K.H.'yi "kişilerin huzurunu ve sükununu bozma" suçunu işlediğine dikkat çekti. '' Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/selektor-yapana-1-yil-hapis-cezasi/414042/1/Gundem
sol şeritte 50 ile giden kişi en az 150 ile giden kadar trafiği tehlikeye sokuyor, doğru şeritten gitmek hız sınırlarına uymak kadar kadar önemlidir. ayrıca bildiğim kadarıyla trafik kurallarına göre sol şeridi devamlı ihlal etmek de suçtur. yani sol şeritte devamlı gittiğin sürece 50 ile de gitsen suç 150 ile de.. emniyet şeridi konusu ülkemizde zaten tam bir facia, emniyet şeridinden basıp giden yine bir nebze, sonuçta o şerit acil durumlar içindir oradan basıp giden adam belkide hasta yetiştiriyor bunu bilemezsin ama bir de şu tipler var hem emniyet şeridine girerler hemde 100 metrede bir frene asılıp ileride polis bekliyormu diye bakarlar, emniyet şeridini asıl tıkayanlar asıl bu tiplerdir diye düşünüyorum. burada emniyet şeridini tartışıyoruz ama E5 den bizzat karayollarının kendisi kaldırdı emniyet şeridini (acı ama gerçek) son olarak da yazıyı okuyamadım(bilgisayarım açmadı) fakat ne olursa olsun tanımadığın kişiye o.çocuğu gibi bir ithamda bulunamazsın eğer bulunuyorsan ben senin neyin çocuğu olduğundan şüphe ederim.
Arkadaşlar, konuyu açan ben olduğum için son bir mesaj yazarak konuyu kapatmak istiyorum. İlk mesajımda da belirttiğim gibi Türkiye gibi bir ülkede özellikle şehir içinde o yolun gerektirdiği hızda sol şeritten gitmenin çoğu zaman defansif bir sürüş tekniği olduğunu düşünüyorum. Tekrar ediyorum bunu bir hak olduğunu söylemiyorum, kurallara aykırı olduğunu biliyorum ama bu şekilde daha güvenli gidilebilceğini söylüyorum. Eminim ki bunu farkında olmadan hepimiz yapıyoruz.