Gönderen Konu: Affınıza Sığınıyorum Ama...  (Okunma sayısı 5830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Affınıza Sığınıyorum Ama...
« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2011, 22:26:59 »
bende  uyuz oluyorum hele hele bi de kırmızı mavi ışık takan herkes geçiyor ordan daddd diye bide sireen eee ne acelen var olay mı var yok hamilemi var yok çişin mi geldi yok kaza mı var yok canı sıkılan giriyor
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2011, 22:26:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 25, 2011, 22:39:36 »
:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 25, 2011, 22:51:34 »
Erdeme katılıyorum. Aslında Türkiyede acelen varsa veya hızlı gitmek istiyorsan sol şeritten değil orta veya sağ şeritten gideceksin. Çünkü herkes kendisini en hızlı şöför olarak görüyor. Sağdan gidenler daha kolay ilerleyebiliyorlar. Handeyi ve bazı bayan şöförleri kapsam dışı bırakıyorum ama bayan şöförlerin de çoğu sol şeridi çok meşgul ediyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 25, 2011, 23:49:40 »
Adam içimden geçeni söylemiş, ne yalan söyliyeyim...
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 25, 2011, 23:56:29 »
   Öküzlere Çoban gerek.Çoban olmayınca tek baslarına güdülemiyorlar.Atasehir'den Büyükçekmece'ye giderken Altunizade köprü arasındaki yolda emniyet şerit'inde servisler ağırlıkta olmak üzere bir cok araç emniyet şeritini kullanıyor.Ümraniye katılımında bekleyen polis'te birini durdurup nereye gidiyorsun demiyor.Ama EDS kontrolü olan yerlerde ise deyim yerindeyse görevli ambulans,itfaiye soforu bile cekinerek giriyor.Sehirler BBG evine donecek ama EDS sistemleri şart.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 25, 2011, 23:59:50 »
   Ayrıca emniyet şerit'ine aracını çekip lastiğini değiştirmek isteyen ve ölen suçsuz,günahsız insanlarida unutmamak gerek.Olan ölene ve ailesine oluyor.Bakınız Kalkavanlarin oğlu elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 26, 2011, 00:22:14 »
Hıncala ilk defa katılıyorum hiç sevmem kendilerini.
Videoda tam 13. saniyede otobüsün o dangalağı sıkıştırdığı o dangalağında frene basmamak için emniyet şeridine girdiği anlaşılıyor.
Ayrıca sol şerit konusuna gelirsek. Trafikte hangi sebeble olursa olsun sol şeridi sürekli halde işgal etmek suçtur. ( Tabi kontrol eden varsa..)
Aynen bende acelem varsa kesinlikle İstanbulda sol şeridi kullanmıyorum sağ daha çok akıyor :D
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 26, 2011, 11:24:13 »
Hıncal Uluç'u ben de pek sevmem ama özellikle trafik ile ilgili duyarlılığını her zaman takdir etmişimdir.

Bu arada sol şerit de tartışma konusu olmuş. Aslında bu konu forumda bir çok defa tartışılmıştır ama görüşlerimi tekrar etmekte fayda görüyorum. Ülkemizde maalesef takip mesafesi, şerit değiştirme, durma ve duraklama ile ilgili kurallara pek uyulmuyor. Bu yüzden şahsen sürekli sol şeritten gidilmesinin çok daha emniyetli olduğunu düşünüyorum :) En azından kontrol sizde oluyor. Hande Hn'ın değindiği konuya ise kısmen katılıyorum. Otobanda siz en sol şeritte 120 km/h ile gidiyorsanız ve güvenli bir şekilde sağa geçme imkanınız yok ise arkadan gelen aracın size selektör yapması ve daha da vahimi tamponunuzun tozunu alacak şekilde size yaklaşması kesinlikle kabul edilebilecek bir durum değil. Sanırım buna kimsenin itirazı yoktur ama ben başka bir konuyu tartışmaya açmak istiyorum.Diyelim ki siz sabit bir hızla sürekli 120 km/h ile gitmek istiyorsunuz. Fakat özellikle ağır araç trafiğinden veya yoğunluktan dolayı orta şeritler buna müsait değil. O zaman ben neden 120 km/h ile sürekli sol şeritten gidemeyeyim? Şunu kabul ediyorum, yeni nesil bir çok C sınıfı araç ve D sınıf araçlar özellike otobanda yaptığınız hızı neredeyse hiç hissettirmiyor ve arkanızdaki sürücü çok daha hızlı gitmek istediği için bundan çok rahatsız olabiliyor ama bu illa ki onlara yol vermeniz gerektiği anlamına gelmeli mi? Bence burada trafik kuralarını tartışmaya açmak lazım. Kurallar sizce ne kadar gerçekci? Kişisel fikrim 120-130 km/h arası bir hızın biz insanlar için karayollarında fiziki anlamda gerçekten üst limit olduğu ve bundan daha hızlı gitmenin yol şartları ve altımızdaki araç ne olursa olsun güvenli olmadığı yönündedir. Dolayısıyla ben bunun zorlanmasını ve kendini kontrol edemeyen insanların mazaret olarak kullanabilecekleri kuralların var olmasını uygun bulmuyorum. Benim nazarımda kendini kontrol demeyerek takip mesafesine uymayan bir insanın şarhoş olarak araç kullanan birinden hiç bir farkı yoktur ve ehliyeti kesinlikle iptal edilmelidir. Böyle sürücüler eğer mümkünse ehliyet alımı esnasında tespit edilerek ayıklanmalıdır hatta. Fakat bu konuyu şehir içi trafiğine uygulamak pek pratik olmayabilir. Çünkü çoğu yerde şehir içi hız limiti olan 50 km/h de çok saçma bir kuraldır. ve bu hızla gitmek akıl karı değildir. Dolayısıyla hız limiti 50 km/h diye yol şartları daha hızlı gidebilmeye izin verdiği halde bu hızla gidip en sol şeriti kapatmak da pek akıl karı değildir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 26, 2011, 12:29:01 »
otobanlarda sol şerit sollama şerididir.. hatta izmirdeki otobanlarda kocaman levhalarla sol şeridi sürekli olarak meşgul etmeyiniz diye uyarı vardır.. orta şerit sürekli sabit hızda seyir içindir ve orta şeritte sizden yavaş bir araç karşınıza çıktığında sinyal verip sollamanızı yaparsınız tıpkı şehirlerarası yollarda olduğu gibi.. olayın doğrusu budur.. ben sürekli sol şeritten giderim sağa geçmek zor geliyor mantığı kabul edilemez.. zaten bu gibi mantıkların biraz daha aşırıları emniyet şeridini de kullanma hakkı hissettiriyor insanlarda..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 26, 2011, 23:02:54 »
   Hincal'i bir tek benmi seviyorum yahu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Kasım 26, 2011, 23:22:32 »
ağır olmuş tabii insanların yapmaması gereken şeyler ama bazende o şehrin kurallarından bıkıp böle tehlikeli şeyler yapabiliolar galiibba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 27, 2011, 00:09:51 »
İsim değişikliği çok güzel olur...
Kendini çok zeki sanan zavallı insanlar da bilir ne yaptıklarını ne olduklarını....
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 27, 2011, 00:42:16 »
trafik konusundaki hassasiyetini gerçekten beğeniyorum adam resmen plaka veriyor köşesinde.ister otoban olsun ister şehirler arası otoyollar olsun sol şeride geçer sollamanı yapar tekrar sağa geçersin ya da orta şeride "hız limiti 120 km/h ben hep soldan giderim"yanlış bir mantık.120km/h az bi hız mı bence gayet yeterli hem vücut hem de cep sağlığı açısndan fazla bile diyebiliriz.ama trafikte her hız sınırana uymayana yol vermem sağa geçmem dersiniz insan kavga etmekten eve gidemez.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 28, 2011, 09:14:04 »
Arkadaşlar, yanlış anlamayın lütfen. Ben sol şeridin sürekli kullanılmasını hak olarak gören biri değilim. Söylemek istediğim şey çok net. Türkiye gibi hız, şerit değiştirme, uygun şeritte gitme, takip mesafesi gibi kurallara uyulmayan bir ülkede güvenli bir şekilde yol almak istiyorsanız, siz de bazı kuralları istemeden de olsa çiğneyeceksiniz. Bunu yapmadığınız takdirde yorulabilir ve konsantrasyonunuzu kaybettiğiniz anda kazaya davetiye çıkarabilirsiniz. Konuyu bu açıdan tekrar değerlendirin lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 28, 2011, 10:05:33 »
trafik kurallarına göre sol şeritte hız sınırına uygun gidilmesi yetiyor canım... yani atıyorum meskunmahalde bir adam sol şeritte 50 ile gidiyor diye küfür edemezsin.... (dibine yaklaşır selektör yapabilirsin)........... ha keza otoban da aynı..... sol şeritten 120 ile gidersem suç değil kural ihlali değil gitmiyorsam sebebi "ne haliniz varsa görün" dememdir....
sol şeridi işgal diye bir şey yok Erdem sürat yapmak isteyenlerin bahanesi bu. gösterdiğin videoda da insan gibi gidiyorlar istanbul da olsa polisin arkasında 20 araba olurdu hatta onunda tamponuna yapışırdılar.

Allah korusun araba yanıp tutuşmadıktan veya durup kalmadıktan sonra mümkünse cep bulana kadar devam etmek lazım.

Pardon arkadaşlar ama sol şeridin ben sollama yapmak için kullanıldığını biliyorum yani diğer araçtan hızlı gideceksen önündeki aracı sollaman için bir soldaki şeride geçersin.Şimdi sen sağındaki şeritte bulunan araçla aynı hızda gidiyorsan neden sol şeridi tıkarsın ve arkadaki aracın fren yaparak yavaşlamasına, fazla yakıt tüketmesine sebep olursun ki? Geç sağ şeride sen yoluna git bende ister 120 yaparım ister 100 km süratle seni geçerim  ona karışma.. Erdem KÖSE kardeşime katılmakla beraber sol şeridin gereksiz yere ihlalininde suç olduğunu biliyorum.. Sol şerit aşkı olan sürücüler yüzünden araçlar yapılmaması gerekeni yapıyor ve sağ şeritten araç solluyor. Kazaya davetiye çıkarıyorlar.Yani asıl yapılması gereken şey önündeki aracı solladıktan sonra sağ şeride geçmek ve yolu tıkamamaktır.

DH Forumdaki bir arkadaş konuyu çok güzel anlatmış..

**''Sol şeritten de gidilir. 120-130 basıyordur adam arka trafiğine hakimdir sol şeritten gitsin eyvallah.. Ama adam 70 le sol şeridi meşgul ediyor. 120 ile geliyorum mecbur 70e düşüyorum. Arkasından selektör atıyorum, çekileyim demiyor. Görmüyor çünkü arkasını gündüz vakti.. Sağından geçiyorum mecburen. Direksiyonu sağa kıvırsa birden, suçlu benim tabi. Aksini kanıtlayamam..''

(Burda hitap edilen kişi, en sol şeridi kapatan, birde zenon farla yapılan sellektörü gözünün ortasına yiyince sinirlenip kornasına asılan kişidir.Lütfen üstünüze alınmayınız..!!)

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU

ALTINCI KISIM: TRAFİK KURALLARI     BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL KURALLAR     KARAYOLLARINDA TRAFİĞİN AKIŞI:     
Madde 46 - Karayollarında trafik sağdan akar.     Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücüler:     
a) Araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,     
b) Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen araçların emniyetle geçişini beklemek,     
c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,     
d) Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmemek,     
e) İki yönlü trafiğin kullanıldığı dört veya daha fazla şeritli yollarda aksine bir işaret bulunmadıkça, motosiklet, otomobil, kamyonet ve otobüs dışındaki araçları kullananlar, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek, Zorundadırlar.     
Karayollarının belirli kesimlerinde, bu yollardan faydalanma zorunda olan hayvan sürücüleri, hayvanlarını veya hayvan sürülerini gidiş yönünde yolun en sağından ve en az genişlik işgal ederek ve imkan olduğunda taşıt yolu dışından götürmek zorundadırlar.     
(Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler, *** TL para cezası ile cezalandırılırlar
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 28, 2011, 10:11:25 »
Sıkıntı yok başlık en sağdakiler içindi :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 28, 2011, 10:21:03 »
  Her iki türlüde düşünmek gerek.
 Gidiş yönüne göre en sol şerit hız şeridi değil, sollama şerididir. !!! Sollamasını bitiren diğer şeride geçmek zorundadır. Hızının ne olduğu önemli değildir. Ama sol şeridi kendi aklınca kapatanlar olduğu gibi gerçekten sollama yapan (örneğin bir uzun aracı) bir aracın arkasına yapışıp sellektör yapmak ta hangi akla hizmet eder, anlamış değilimdir. Böyle durumlarda ben öndeki araç isem; sola sinyalimi yakarak ne yapmakta olduğumu belli ederim (kural da bunu söyler zaten).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 28, 2011, 10:25:53 »
Emre Bey, siz ve sizin gibi düşünenler 46. maddenin a, b ve c maddelerinin ihlal edilmediğini temin etsinler, ben ve benim gibi düşünenler de d maddesine uymaya çalışırız :) Trafik kurallarını bir yana bırakalım. Bakın ben burada ne yazıyorsam akıl ve mantık neyi gerektiriyorsa ona göre yazıyorum. Ben hiç otobanın en sol şeridinde 70 km/h ile gidilmesini doğru bulacak birine benziyor muyum ya da bunu onaylayacak bir şey yazdım mı acaba? 110 km/h hızın altında otobanda hiç en sol şeride geçtiğimi hatırlamıyorum ama arkamdan 200 km/h hızla gelip tamponumun tozunu aldığı için beni ortadaki kamyon güruhunu bir an önce aşıp sağa bir boşluk bulmaya ve Yaris ile 196 km/h hıza çıkmaya zorlayanlara ne dememiz gerekiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 28, 2011, 10:31:47 »
  Arkadaki senin yarattığın hava tünelinden yararlanıyordur Hakkı. :)
 Söylediklerine tamamen katılıyorum, maalesef kurallar değil, sürücüler ve hatta bizler gibi bilinçli sürücüler idare etmek zorunda kalıyor bu trafiği. Böyle olunca da araç kullanmak ne kadar keyif, ne kadar külfet oluyor tartışılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 28, 2011, 10:43:38 »
yahu bi M3 alabilsem solu kapatıp radarlara falan da geçerken el sallayacağım ama Allah biliyoda vermiyor sanırım :D hiç kanun maddelerini falan yazmaya gerek yok o veya bu şekilde trafik seyrini bozacak şekilde araç kullanmak Hıncal efedinin de  dediği gibi çocukluktur :)