Gönderen Konu: babalarımızın isteği....  (Okunma sayısı 1244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
babalarımızın isteği....
« : Kasım 17, 2011, 20:47:27 »
   Bugün Trt Müzik kanalında Orhan Gencebay'ın filmine bakınırken babamın yıllar önce istediği bir şey geldi aklıma.Sizlerle paylaşmak istedim.Benim gibi kaç kişi bu durumu yaşadı.Paylaşımda bulunursanız sevinirm.
İlkokul 5. sınıfdayken,müziğe olan ilgimden dolayı babam bana çok pahalı ve bir o kadar da kalitesiz bir bağlama almıştı (babam anlamadığı için kandırmışlar).

Kalitesiz olmasından dolayı haliyle aldığım eğitimlere rağmen bağlama çalmayı öğrenememiştim.Babamın sürekli bir söz vardı;
Oğlum çalmayı öğrensin ona Orhan Gencebay'ın bağlaması gibi güzel bir bağlama alacağım" derdi.Hayali buydu babamın :( Velhasıl kelam aradan yıllar geçti ama ben piano'yu seçtim.Müziğimi gece hayatında devam ettirince de haliyle (istemeden de olsa) pianist oldum.Şimdi bağlama çalmayı biliyor olup,babam istediği zaman ona çalmayı çook isterdim.Ama sadece babam için
.

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

babalarımızın isteği....
« : Kasım 17, 2011, 20:47:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: babalarımızın isteği....
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2011, 20:50:03 »
 :alkis:

Beni götürdünüz 20 sene öncesine....

hey gidi günler hey...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2011, 20:52:49 »
  Çok güzel bir konu olmuş Özcan'cığım.

Babam le ben hep arkadaşdık, o da öyle olmamızı isterdi zaten. Hemen her şeyi konuşurduk, bazen balkonda Satranç oynardık, yanına gittiğimde gece eve geldiğimizde çorba yapar, Karşıyaka'yı izleyerek içerdik. Yani biz arkadaşdık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2011, 21:42:46 »
Düşüncene sağlık  Özcan abi,

benim  babamın  ise  hayalı beni  voleybolcu  yapabilmekti,  babam  milli  voleybolcu oldugundan  kucukken  maclarına  antremanlarına  götürürdü beni, ben  o zamanlar  oyun  niyetine  oynardım tabikii, çoook istedi, çabaladı ama  olmadı :(
şimdi  bilgi işlemciyim. yinede   mutluyuz  ...
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2011, 21:51:29 »
Babam, hep din alimi olmamı isterdi; ama gel görki ögrenci sol hareketin liderlerinden biriydim...Üstelik bana ezberletmeye çalıştığı kitap Das Kapital değildi...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2011, 22:37:10 »
:alkis:
Beni götürdünüz 20 sene öncesine.... hey gidi günler hey...
   Hemde ne hey :)
  Çok güzel bir konu olmuş Özcan'cığım.
 Babam le ben hep arkadaşdık, o da öyle olmamızı isterdi zaten. Hemen her şeyi konuşurduk, bazen balkonda Satranç oynardık, yanına gittiğimde gece eve geldiğimizde çorba yapar, Karşıyaka'yı izleyerek içerdik. Yani biz arkadaşdık.
   Babalar ve çocukları arasındaki bu ilişki çok önemlidir.Her iki tarafta olması gereken yerde olduğu sürece sıkıntı olmuyor.Allah rahmet eylesin tekrar Hakan abi :(
Düşüncene sağlık  Özcan abi,
benim  babamın  ise  hayalı beni  voleybolcu  yapabilmekti,  babam  milli  voleybolcu oldugundan  kucukken  maclarına  antremanlarına  götürürdü beni, ben  o zamanlar  oyun  niyetine  oynardım tabikii, çoook istedi, çabaladı ama  olmadı :( şimdi  bilgi işlemciyim. yinede   mutluyuz  ...
   Kısmet Tunç.Anne babalar çocukları için iyi olanı ister.Bende senin gibi baba mesleğini bir süre icra ettim.Benimki meslek edinmekten çok babama yardım etmekti.Zaten Diyarbakır'dan Ankara'ya taşındığımız gün berberlikte bitti benim için :)
Babam, hep din alimi olmamı isterdi; ama gel görki ögrenci sol hareketin liderlerinden biriydim...Üstelik bana ezberletmeye çalıştığı kitap Das Kapital değildi...
   Antalya'da ki dayım oğlunun İnşaat mühendisi olmasını isterdi öylede oldu.Dayım bayındırlık'tan emekli olduğu için böyle olsun istemişti.Beraber bir çok işe imza attılar.Şimdi kuzenim Kuzey Irak'ta görevli :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2011, 08:15:30 »
Ozcan cok guzel bır konu dusunmussun, tebrıkler.
Bu yasa geldım, babam hıc bırsey ıstemedı benden hep veren taraf oldu, hep arkamda oldu. Sadece bebam degıl, hem annemın, hem de babamın varlıkları bana huzu ve guven verıyor.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2011, 09:13:27 »
polis emeklisi olan babam, o kadar dememe rağmen polis akademisini okumam için hayatı sıfırdan bahşetti... dedim ben baba ben yapamam diye ama anlatamadım ki... üniversite sınavında istediği puanı alamayınca "ne olurdu birazdaha çalışsaydın eşş...eşşek" deyip 1 yıl başımı etini yedi :)))))

özcan bağlama çalıp söylüyorsan,istanbula gelirsen bağlamanıda isteriz ona göre...  türkü olsun çamursan olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 18, 2011, 10:49:01 »
Benim babam adam olmamı isterdi. Hâla ister. Olmaya çalışıyorum :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 18, 2011, 11:36:46 »
Babam ablama hep şunu derdi:Aman kızım dikkat et el alemi kendine güldürme. Ablam devlet tiyatrosunda ve genelde komedi oynuyor  :islik: :islik: :islik:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 18, 2011, 11:39:15 »
Babam ablama hep şunu derdi:Aman kızım dikkat et el alemi kendine güldürme. Ablam devlet tiyatrosunda ve genelde komedi oynuyor  :islik: :islik: :islik:

baba büyük konuşmuş anlaşılan m.ali abi :)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 18, 2011, 11:40:02 »
:):):) Süpermiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2011, 12:11:29 »
Babam bana Vatanını Milletini sevmesini, her zaman haksızlığının karşısında olmak gerektiğini öğretti, en önemlisi Atatürk 'ü anlamamı sağladı. Belki de
bunda Nazım Hkmet le tanışmasının büyük payı vardı. Son günlerinde şu şarkı çalıyordu koridorlarda,
   Cem karaca' nın Mavi Duvar şarkısı, her duyduğumda içim burkulur..

mavi duvar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2011, 16:37:40 »
Babam benden sadece adam olmamı boş işlerle uğraşmamamı isterdi şimdide bunlara kariyer yap okulunu adam gibi okuda eklendi du bakalım ne zaman yerine getircem bunları...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 18, 2011, 16:45:15 »
Babam ve annem benden hep okumamı, saygılı, hayırlı ve adam gibi adam olmamı istemişlerdir. Çok şükür benden beklediklerini yapıyorum, yapmaya çalışıyorum hem kendim için hem onları çok ama çok sevdiğim için. Her zaman yanımda olmaktan beni desteklemekten ve arkamda durmaktan vazgeçmediler her saniye her an varlıklarını hissettirdiler. ÇOK SEVİYORUM onları ve tabi canım abimi de :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 18, 2011, 17:49:23 »
 Benim babam hep bize ters psikoloji uyguladı. Biraz despot yapısıda yok değildi hani. Asker olmasından dolayıda düzeni çok severdi. Daima çatık kaşlı olmasının yanında, olaylar karşısındaki soğukkanlı davranışlarınada hayrandım. Yakaladığımız başarılarda takdir etti etmesine  ama sonunda bi kulp takarak ''Dahada İyi Olabilirdi'' demeyi unutmazdı hiç. Babama direk açılmazdık ,araya hep annemi sokardık ,o bizim elçimiz gibiydi, bi punduna getirir babama söyleyiverirdi. O zamanlar babama çok kızıyordum, bazen ondan çocukça nefret ettiğimiz oluyordu kardeşimle .Ama bu gün itibriyle ,iyi ki böyle yetişmişim diyorum. Hayatta başarılı olabilmek, toplum içinde yer edinip, oturup kalkmasını bilmek, kazanılan paranın verimli harcanması, sabır , saygı, ve daha bahsedemeyeceğim bi çok şey meğerse bilinç altımıza bu sayade işlenmiş. Babam benden 1 tek şey hariç hiç bir zaman bişey istemedi. Belkide bizi yetiştirirken bize olan  inancı sonsuzduda biz anlayamamıştık o zamanlar. Armut dibine düşer misali o meslekten emekli olurken ,bende onun meslektaşı oldum yıllar sonra. Aslında askeri okula gidişim evden bir kaçış gibiydi ve işte o da bunu istememişti. Benden istemediği tek şey buydu. Kendi gibi mesleğin verdiği mizaç nedeniyle ilerde benim çocuklarımla aramda uçurumlar olacağını düşünüyordu , nöbet ,operasyon tatbikat ,gece eğitimi gibi sebeplerle evimden uzak kalmamı istemiyordu anlaşılan.  Kuşak çatışmasının son noktasıydı bu olay. Yolumu ayırdım ,17 yaşımda kendi kanatlarımla uçmaya karar verdim.  Şimdi kendi çocuklarımıda babamdan aldığım feyz ile yetiştiriyorum ,bi tek şey hariç sevgimi her fırsatta onlara göstererek. Şu anda babam bizi hayretlere düşürüyor ,torunlarına karşı çok mulis ve mülayim sanki 20 sene önceki adam uçmuşta yerine başkası gelmiş gibi. Ayağında torun salladığına , torunlarıyla arabacılık ,evcilik oynadığına, hatta kızım üzülmesin diye parmağına oje sürdürdüğüne şahit olduk.  :D :D :D
Tüm babalar oldukları yerde ,sağ ve evlatlarının başında olsunlar inşallah.
NE OLURSA OLSUN İYİ Kİ VARSIN İYİ Kİ BABAMSIN...

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Kasım 18, 2011, 21:59:43 »

bunu cem yılmaz söylemişti : babası demişki oğlu hayatta kimseyi kendine güldürme demiş cem yılmazda benim yaptığım mesleğe bakın diyor:))))))))