0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayın arkadaşlarıma teşekkür ederim.Ama benim sorum özellikle karlı rampada vsc açıkken motora yüklenmek gerekince devir düşüp araç durma noktasına geldiğinden vsc nin kapatılması daha uygun olmazmı acaba?
Hüseyin bey siz VSC'nin çalışma mantığını bilmiyorsunuz demek ki? Lütfen aşağıdaki linki tıklayıp hem ESP hakkında yani VSC hakkında yazılanları okuyun hemde ilgili video'yu izleyin.ESP/VSC'nin çalışma sistemini anlayacaksınız.http://www.otobil.net/blog/genel/esp-nedir-video/
Yogun karlı hava olsa bile tüm sistemlerin açık olması gerektiği konusunda ısrarlıyım.Kar kalınlığı aracın ilerleyemeyeceği kadarsa zaten yola çıkmayınız.Acil durumlarda ise sistemler açık ve yavaş seyir etmeniz faydanıza olur.Araç kara saplanırsa yada yolda buzlanma varsa trc yi geçici kapatarak lastiklerin paninajla buzu aşındırması ve yerle teması sağlanabilir.Ancak bu devamlı surette kullanım için söz konusu değil.Örnek İzmit bulvar ile akçakoca yerleşim alanını bağlayan yokuşta (karayollarının aptalca yapılmış bir projesi) mümkünse buzlu havalarda kullanmayınız ama kullanmak gerekirse TRC kapalı ve hız max 15 km/h olmalı ki araç kontrol dışı kalırsa çok basit bir hasarla çapraz şekle getirilip durdurulabilsin.Umuttepe yolu kışn donma varsa TRC kapalı, kar yağışı devam ediyorsa TRC açık şekilde sürüş sağlanmalıdır.VSC her durumda açık olmalıdır.
Merhaba vsc düğmesine bir kez bastığında patinaj sistemi, basılı tuttuğunda vsc kapanıyor ekranda yazıyor zaten.Kanımca patinaj sistemi kapatılmalıki karda saplanmaktan kurtulabilelim.Düğmeye hiçbir zaman basılı tutma o zamn vsc kapanıyor zaten ekrandada vsc of yazısı çıkıyor,sadece kayan araba işareti varsa panitajı kapatmışsındır
Şimdi düzeltildi oralar.Nisbeten daha iyi ve kışın devamlı yani 24 saat hazır yol ekipleri var...
Sevgili Yasin kardeşim, aracımı aldıktan sonra o kalın kitabı bayağı okudum ama demek bu kısmını es geçmişim.VSC düğmesine kısa basıp çekince TRC nin uzun basıldığında VSC nin kapatıldığını sayenizde öğrenmiş oldum.Ayrıca teşekkür ederim. Böylece soruma yanıt bulmuş oldum.Ben zaten karda rampada trc yi kapatmak istiyordum,kısa basma ile bu iş çözülüyor. Kazasız sürüşler...