Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 04, 2026, 04:53:36
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
IT / Bilisim
»
İletişim Teknolojileri
»
Konu:
AÇılmayan notebook
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: AÇılmayan notebook (Okunma sayısı 2802 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
***AVENSIS***
Araç: Avensis
Kan Grubu: ---
Kilometre: 110000
Model Yılı: '13
3 kere teşekkür etti
6 kere teşekkür edildi
AÇılmayan notebook
«
:
Kasım 16, 2011, 00:05:43 »
MErhabalar arkadaşlar.
bir arkadaşımın laptopu power dügmesine basınca çalışmaya başlıyor ışıklar yanıyor ama işin ilginci görüntü vs
gelmiyor. Ramlarini söktüm hiçbir uyarı vermedi. anladığım kadarıyla hiç açılmıyor anakarta elektrik geliyor sadece va power düğmesine basınca da fan çalışıyor ve ışıklar yanıyor.
Anakart arızası olabilir diye düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz neler arkadaşlar. Yaptırmak ne kadara malolur kabaca.Anakartsa.
MArkası Datron garantisi bitmiş dual core işlemcili vs.
Datronun sitesine girdim hiçbir şey yok.
eğer 150 Tl nin üstü olursa yaptıtma taraftarı değil. Netbook alma düşüncesinde.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra
Toyota Club Türkiye
AÇılmayan notebook
«
:
Kasım 16, 2011, 00:05:43 »
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 21000
51 kere teşekkür etti
114 kere teşekkür edildi
Ynt: AÇılmayan notebook
«
Yanıtla #1 :
Kasım 16, 2011, 01:01:11 »
ekran lcd light gitmiştir. fazla bişey değil. light:50 lira gibi bişey 50'de işçilik alırlar 100 lira. tabi bu ilk akla gelen arıza.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38367.0
PEUGEOT 5008 2011
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
Araç: Corolla
2 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Kasım 16, 2011, 15:45:55 »
Yani ilk açılışta BIOS ekranı v.s. aşamalarında da tek bir karakter çıkmıyor mu?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
serdar_tanitmis@hotmail.com
Kan Grubu: 0+
6 kere teşekkür etti
20 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Kasım 16, 2011, 15:53:32 »
sağlam bir ram bulabilirsen denemende fayda var abi baktın aynı hata verirse anakart değişimi yapmalısın birde harici monitör bağlayıp deneybilirsen belki ekran da hata vardır ...
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
İYİLİK İYİDİR ...
Kilometre: 40800
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
931 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Kasım 16, 2011, 18:34:29 »
Genel de ekran invertöründe veya ekran chip pinde sorun olur.Anladıgım kadarı ile sizinkini sorunu ekran kartı chipi.Aslında eliniz yatkınsa arka koruma kapagını sökün fan ı göreceksiniz.Fan sökün işlemcinin hemen arkasındaki nvidia yazan ekran kartı chipi iyi bir ısıtıcınız varsa onla yoksa fön makinesi ile yaklaşık 3-5 dakika sabip tutarak ısıtınız .Çok fazla ısınırsa korkmayın zaten ısınması lazım.Normalde sıcak hava tabancası ile 300 -320 derecede 4-5 dakika ısıtıyoruz .daha sonra sogumasını bekleyiniz.soguduktan sonra fan aparatını takmadan çalıştırınız görüntünün geldigini görürseniz direk notebook ku kapatıp fan ve diger bileşenlerini birleştirin.Şimdilik geçmiş olsun diyin ama maksimum 3 ay sonunda gene aynı sorun olabilir.chip degişimi için ise muhtemelen 100-150 tl talep edilir .Ama kesinlikle para harcamayın satmaya kalksanız zaten o kdar eder.Bir diger olasılık ise ekran invertörü böyle bişr sorun varsa harici ekran çıkışı var ürünün oraya herhangi bir monitör baglayıp bilgisayarı çalıştırın eger görüntü geliyor ise ekran kartı saglam ekran invertörü veya ekranın kendinde sorun var demektir.Bunların hepsini denedin ama genede görüntü yok ise kuzey köprüsü gidik demektir boşuna ugraşma anakart degişmeden çalışmaz .benim bildigim bu kadar .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
2016 - Corolla Multi Drive S - Advance
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
serdar_tanitmis@hotmail.com
6 kere teşekkür etti
20 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Kasım 16, 2011, 18:51:40 »
yücel ustama katılıyorumm..
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
2 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Kasım 16, 2011, 20:11:57 »
İnvertör gittiyse tamamen devresini de iptal edip bol beyaz led li bir aydınlatma yapılamaz mı
Köşelerden 1 er led , ve belki uzun kenar ortadan, koyup idare edebilebilir gibime geliyor, denemedim ama elden çıkartmadan evvel bir deneme yapmakta yarar var. Daha önce 7 inch lik lcd lerle biraz uğraşmıştım, led aydınlatmalıydı.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
***AVENSIS***
3 kere teşekkür etti
6 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Kasım 17, 2011, 22:48:08 »
ARkadaşlar çok teşekkür ederim. ARızası anakart gitmiş. Hiçbir görüntü gelmiyor. Kapalı gibi ekran o şekilde. Bugün bilgisayarcı ile görüştüm 150 lira civarında tamir edilir dedi. Yapılsa bile sağlam hali en fazla 250-300 lira eder. uğraşmaya değmez bana göre. Hoş tamirden sonra yine arıza çıkarmayacağı garanti değil.
Nette aratınca o makinenin kronik arızası olduğunu gördüm. Aynı şikayetlerden çok fazla. Sıfır anakart yok gibi birşey.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
İYİLİK İYİDİR ...
Kilometre: 40800
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
931 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Kasım 18, 2011, 17:26:51 »
Şiddetle ekran kartı chip ini ısıtmanı tavsiye ederim kaybedecegin hiçbir şey yok kardeş .Arka kapagı sök.Fan aparatını sök.Nvidia yazan işlemcinin hemen üstündeki chip sıcak hava tabancan yoksa fön makinesi ile 5 dakika yakıt şekilde ısıt bak göreceksin görüntü gelecek. genede kendin bilirsin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
2016 - Corolla Multi Drive S - Advance
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
Kilometre: 332000
Model Yılı: '02
208 kere teşekkür etti
421 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Kasım 18, 2011, 17:31:24 »
Sat honda al
Yok la o başka bişeydi
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
***AVENSIS***
3 kere teşekkür etti
6 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Kasım 18, 2011, 18:01:46 »
YÜcel dediğini de deneyeyim. İçini açamadım. bir bakacaktım ama detaylı denemek lazım.
Bu arada Datron PL5C modeli 1,5 işlemci var galiba. Olmadı yenisi alınana kadar deneyeyim.
Ahmet kanıma girmeeeee
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
Kilometre: 332000
Model Yılı: '02
208 kere teşekkür etti
421 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Kasım 18, 2011, 18:33:39 »
Laptop satıp Honda alcaksan bırak bütün damarlarına dolayım kanına girmek ne demek
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
IT / Bilisim
»
İletişim Teknolojileri
»
Konu:
AÇılmayan notebook