Gönderen Konu: cam bugusu ayıbı  (Okunma sayısı 8910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: cam bugusu ayıbı
« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2011, 12:42:08 »
   Eski Renault'lar demek daha doğru olur düşüncesindeyim.
Bu arada Hakan abi bütün araçların ön camları çit katmanlı cam.Bu buğu olayından dolayı otobüs'ü alırken çift camlı olmasını istedim.Bunun için 2.000 € kadar fark ödedim.Yalnız hoşuma gitmeyen kısım önde ki otomatik kapı ve en arka camı tek parça yapmışlar.Ki ön kapının görüşü o kadar önemli iken o camın tek parça olması şaşırtıcı bir durum.Durmadan buhar yapıyor :(

Renault işte Hakan abi :) Sende var diye böyle yapıyorlar. Adamlar milyonlarca araba sattı çözemediler bu işleri :):)

:):):)
 Ya, bence farketmez, sonuçta aldığımız bir araç. Bütün markayı almıyoruz. Ne ise onu söylemek gerek. Sonuçta çift camın ısı geçirgenliği daha az oluyor ve buğu oluşumunu nispeten önlüyor. Ön camda rezistans olunca da oluşan buğu daha kolay ve hızlıca çözülebiliyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2011, 12:42:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Kasım 17, 2011, 00:25:29 »
Renaulttan kasıt ne anlamadım, çünkü Megane III ün ön camı rezistanslı ve çift. Buğu nispeten zor oluşuyor ve kolay çözülüyor. Ön cam rezistansı ve ayna ısıtmaları tek tuşla çalışıyor.

Arkadaşlar, bilgileri lütfen detaylı ve objektif şekilde verelim ki herkes için faydalı olsun. Temeli olmayan şeyleri ortaya atmayalım.

Bilgi detaylı değildir, objektiflik  konusunda bir sıkıntı da yok.  Renault derken megane2 symbol ve clio yu kastettim. Genelde buğu çözme konusunda başarılı olmadığını söylüyorum. Bu araçların hepsini kullandım.  Sadece renault değil başka markalarda da var.   Ayrıca yeni megan'da çift ve rezistanslı ön cam olduğunu bilmiyordum. Çift cam durumunu halen anlamadım. Temeli olan birşey ise açıklar mısınız? evlerdeki gibi 2 cam üstüste mi yani? Cama taş gelince sadece üstteki mi çatlar? ayrı ayrı değişir mi? hakikaten bilmiyorum o yüzden sordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 17, 2011, 00:33:36 »
   Yekta bey aracın ön camı hariç bütün camları tek parçadır.Her hangi bir sopa ile vurduğunuzda hemen tuzla buz olur.Fakat ön camlar böyle değildir.İki adet cam düşünün.Bu iki camın arasında plastik örtü gibi kalın bir parça var.Bu plastik parça iki camın arasında kalacak şekilde havası alınmış bir şekilde preslenir.Olası bir kaza anında camın parçalanıp görüş açısını yitirmemesi için gereklidir.Piyasadaki ucuz ve pahalı camın bir nedeni de budur.
   Tek parça cam nohut kadar bir taş ile tuzla buz olabilir.2002 yılında ailecek eve dönüyorduk.Çiftlik kavşağında önümüzdeki kamyonun lastiğinden küçük bir taş parçası camımıza geldi.O an bütün cam buza döndü.Zorla,önümüzü göremez halde aracı sağa çekebildik.Camcının şöyle dediğini hatırlıyorum."tek parça camlarda küçük bir taş izi bile varsa bunun kırılma riski büyük olur" demişti.İki katlı camı kolay kırar ama zor dağıtırsınız.... Umarım anlatabildim :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Kasım 17, 2011, 00:37:48 »
Teşekkürler bilgilendirme için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 17, 2011, 00:41:18 »
Teşekkürler bilgilendirme için
   Ne demek Yekta bey.Siz sorun,bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 17, 2011, 00:47:13 »
Hatta aşağıda ki gibi bilgilere ulaştım.Burada anlatmak istediklerimin toplu hali var....

http://www.her10.com.tr adresinden alıntı yapılmıştır

Araçlarda camlar ikiye ayrılır havalı ve mikalı olmak şartıyla arka cam ve kapı camlar havalıdır ön camlar ise mikalıdır mikalı olmak zorundadır araç çünkü hızlı gittiği taş sıçrama anında camınız dağılmaması gerekiyor kazaya sebebiyet verebilir havalı camlarda o yüzde ön camlarda mikalıda çatladığı zaman şimdi bazı tamir ilaçları geliştirilmiştir dünyanın her bir yerinde var hatta bizlerde de var.

Genelde bütün araçların arka camı rezistanslıdır rezistanslı cam demek ısıtmalı cam demektir
Bu da buğulanmayı önler aracınızın camı buğulandığı zaman rezistans düğmesine basaraktan camı ısıtarak camdaki bütün buğuyu alır bazı model araçlarda ise rezistanslı ön cam çıkmıştır rezistanslar farklıdır yalnız arka cam rezistansları gibi çizgili değildir bu rezistanslar gözle bile zor gözükebilecek derecede ince rezistanslardır buda aynı şekilde ısıtma görevini görür cam buğulandığı zaman camdaki buğuyu almak için kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Kasım 17, 2011, 09:03:01 »
Özcan arkadaşımızın söylediği gibi iki katman camın arasında mika benzeri bir malzeme vardır ve bunlar preslenerek bir araya gelir. Bildiğim kadarı ile bu sırada ısıda tatbik edilir bunlara. Sadece dikey kesitten bakınca çift olduğunu anlayabilirsiniz. Normal görüş açısından farkedilemez. Ayrıca kimi üst segment araçların yan camlarıda çift olabilmektedir.
Cam, araçtaki en önemli ağırlık unsurlarından biridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 17, 2011, 14:01:46 »
Cam, araçtaki en önemli ağırlık unsurlarından biridir.
   Malum Crafter'ı sattım abi.Yeni almayı düşündüğüm Sprinter'a tam boy cam taktırmayı düşünüyordum.Standart tek parça cam ile tam boy(tam boy olunca çift cam oluyor) cam arasında 2 tona yakın bir kilo farkı çıkıyor ortaya.Haliyle vazgeçtim.Almayı düşündüğüm araç panelvan haliyle bile tam 4 Ton ağırlığında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 17, 2011, 21:33:00 »
Bu gün Mazda 3 'ü inceledim ön cam tamamen rezistanslı......Kıl kadar ince ve çok dikkatli bakınca görülebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 18, 2011, 23:36:31 »
Arkadaşlar ben de bildiklerimi yazayım:
1. Soğuk Havada motoru yeni çalıştırılmış bir arabanın ön camının buğusunun çözülmesi her arabada biraz zaman alır çünkü motorun ısınması gerekir
2. Motorun ısınması gerekir çünkü sıcak hava lazım ; üflenen havayı ısıtmaya klimanın bir etkisi yoktur.(Bu konuda zamanında çok büyük iddia kazanmıştım)
3. Öyle dakikalarca ön camın buğusunun çözülmemesi bence kullanıcı hatası (tabi japon için kullanıcı hatası, avrupa araç için birşey diyemiycem :))
4. Bazı çok lüks araçlarda farklı klima sistemleri varmış; ilk üç maddede söylediklerim bu tip cihazlar için geçerli değildir.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Kasım 18, 2011, 23:56:20 »
  Kimi araçlar araç içini ısıtmak için motordaki sıcak havayı kullanır. Bu yakıt tüketimi ve zararlı emisyonları arttırır. Kimi araçların ise silecek suyu kabı bile ısıtmalıdır. ;) :)

Doğrudur İbrahim, demek onlarda komple camı rezistans ile kaplamışlar.

Bu arada yıpranmış klima filtresi de negatif etki yapabilir buğ oluşumunu arttırarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 19, 2011, 00:02:48 »
  Kimi araçlar araç içini ısıtmak için motordaki sıcak havayı kullanır. Bu yakıt tüketimi ve zararlı emisyonları arttırır. Kimi araçların ise silecek suyu kabı bile ısıtmalıdır. ;) :)

sahibindende görmüştüm 89 modeldi yanlış hatırlamıyorsam merso e 320 4matic ; satıcı far yıkama suyunun ısıtması olduğunu yazmıştı.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 19, 2011, 00:42:10 »
Bu gün Mazda 3 'ü inceledim ön cam tamamen rezistanslı......Kıl kadar ince ve çok dikkatli bakınca görülebiliyor.

Bugün Mazda bayiinin önünden geçerken aklıma geldi ve gittim baktım.Bu özellik sadece benzinli insitiv donanımında tek varmış.Bu arada yaptıgım incelemede Mazda 3'unde cam kontrol dugmelerinde aydınlatma yok :(  Elin Almanı Fransizi gider Mersine,bizim Japonlar gider tersine >:(