Gönderen Konu: corolladan gelen sesler soğutuyor  (Okunma sayısı 2382 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
corolladan gelen sesler soğutuyor
« : Kasım 13, 2011, 00:25:34 »
toyota corolla 2000 terra yollar malum taşlı çukurlu ama artık insan paranoya oluyor gelen sesleri dinler oluyorsun neresinden geliyor diye, arka camın üst tavanından bir ses geliyor,hopörlörden gelen zıngıldama sesi,ön konsoldan gelen ses  bagajdan gelen ses amortisörde olabilir insan ne yapıcağını şaşırıyor.ne var  bunların altında vidasımı gevşiyor iyice soğuyor insan

Toyota Club Türkiye

corolladan gelen sesler soğutuyor
« : Kasım 13, 2011, 00:25:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: corolladan gelen sesler soğutuyor
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2011, 00:43:26 »
2011 arabalardan geliyor taktıgın şeye bak kardeş.Yollar düzgün değilki arabalar ne etsin.2011 focusun test sürüşüne çıktım asfaltta biile öncamdan  dikiz aynası nasıl zırıltı yapıyor.daha 2500 kmde ki arabanın.her arabada olur o.plastikler den gelmesi normal.Ses gelmesin  diyorsan komple söküp deri kaplayacaksın her tarafı ozman plastikler sürtmes sesde olmaz...:)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2011, 02:30:59 »
2011 arabalardan geliyor taktıgın şeye bak kardeş.Yollar düzgün değilki arabalar ne etsin.2011 focusun test sürüşüne çıktım asfaltta biile öncamdan  dikiz aynası nasıl zırıltı yapıyor.daha 2500 kmde ki arabanın.her arabada olur o.plastikler den gelmesi normal.Ses gelmesin  diyorsan komple söküp deri kaplayacaksın her tarafı ozman plastikler sürtmes sesde olmaz...:)
   aslında haklısınız  genede sadece deri yaptırmakmı çözüm bide sesin nerden nasıl geldiğinide bilemiyor insan döşemeciler anlarmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2011, 11:48:19 »
Benim araçtada ses var, bu işlerin çözümü yok sanırım. Bir ara hangi forum hatırlamıyorum araçlarınız ve sesleri gibi bir konu vardı. Serçe sahibi bir arkadaş motor kucağımda gidiyorum diyordu. Mercedes sahibi bir arkadaşta 120 km hızdan sonra (+ 40 ekleyin) camdan rüzgar sesi geliyor diyordu. 2 hafta önce arkadaşlar 2012 passat 1.6 denediler lastik sesinden ikisininde baş ağrısı tutmuş. 2 yıl önce Denizli'de aracımı götürdüğüm bir ford ustasıda 91 model toyota cressida kullanıyordu. Neden? dedim; günün yorgunluğunu eve giderken bu arabayla atıyorum, tık ses almıyor içine dedi. Bu iş birazda şans ile alakalı ve yollarımız gerçekten çok kötü. Teselli olacaksa bazı araçlar ayda bir yada altı ayda bir alt takım yeniler bizde çok şükür böyle masraflar yok... Cümleten Maşallah diyelim...
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2011, 11:51:28 »
hacı abi müziğin sesini aç takıl kafana göre ne ses kalır ne arıza  :D salla gitsin boşver hepsi aynı  ;)
İzzetle mevti, zilletle hayata tercih edenlerdeniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2011, 14:39:03 »
Forumun çare bulamadığı tek konu :) Bence bu seslerle yaşamaya alış ya da Kemal Abi birazdan gelir sana ne yapman gerektiğini söyler :)
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2011, 17:38:53 »

japon arabaları yalıtıma gerektiği önemi vermiyorlar.

sadece toyota değil hondanın iyi/pahalı modellerinde bile bütün yol sesi-rüzgar sesi içeride.

sizin aracınızın ise, eğer lastik havaları düzgün ve amortisörler patlak değilse konfor düzeyi iyi olan bir araçtır.

bozuk yollarda, rüzgarlı-yağışlı havalarda ve yüksek süratlerde ise yapabileceğiniz hiçbirşey yok, iyi bir müzik sisteminden başka.