Gönderen Konu: Fikirlerinize ve yönlendirmelerinize ihtiyaç var !  (Okunma sayısı 1669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Fikirlerinize ve yönlendirmelerinize ihtiyaç var !
« : Kasım 12, 2011, 18:16:44 »
merhabalar, sevgili toyota kullanıcıları. 2007 model corolla hb sol 1.4 -4d triptonik aracımla 175 bin km yi devirdim. her 10 binde bir yetkili serviste bakımlarını yaptırarak bugüne kadar sorunsuz geldim. son bakımda kontrol ettirdiğim baskı balata mevzusundan baskı balata ve aktüvatör denen bir şeyin değişmesi gerektiği gerçeğiyle karşılaştım. bunun içinde 2. 500 tl civarında bir ödeme yapmam gerektiğini söylediler. bu haber bünyemi ve psikolojimi ciddi anlamda sarsmış durumda. bu konuda fikir, yönlendirme ve yorumlarınıza ihtiyaçım var. dışarda bir yerde yaptırsak işinin ehli yalansız dolansız bir usta tavsiye edebilirmisiniz ? veya ölsende yine bu arabayı yetkili serviste yaptırmı dersiniz ? umarım birileri en yakın zamanda bişeyler yazar. Saygılar.
İzzetle mevti, zilletle hayata tercih edenlerdeniz.

Toyota Club Türkiye

Fikirlerinize ve yönlendirmelerinize ihtiyaç var !
« : Kasım 12, 2011, 18:16:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Fikirlerinize ve yönlendirmelerinize ihtiyaç var !
« Yanıtla #1 : Kasım 12, 2011, 19:03:15 »
Mustafa bey sorununuz daha önce forumda geçti başlığı değiştirebiliyorsanız bide öyle deneyin mutlaka cevap gelecektir. ilk etapta söyle söyleyeyim baskı balata olayı özel serviste 500 tl gibi daha yeni forumda adı geçti çünki .. Belki konu açmak yerine açılmış bi konuya bakabilirsiniz..
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38508.0
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2011, 19:31:05 »
yerinizde olsam sağlam bi özel toyota servisinden fiyat ve bilgi alırım. başımdan benzer bi olay geçti, 300-500 tl civarı yapılacak bi işi 100 tl ye hallettim hemde orjinal parça ile.. istanbulda iseniz telefonunu veririm bilgi alırsınız.
Uyari!
Ağzınızı Kullanmaya Baslamadan Önce Beyninizle Baglantisini Kontrol Ediniz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2011, 19:51:18 »
Mustafa bey sorununuz daha önce forumda geçti başlığı değiştirebiliyorsanız bide öyle deneyin mutlaka cevap gelecektir. ilk etapta söyle söyleyeyim baskı balata olayı özel serviste 500 tl gibi daha yeni forumda adı geçti çünki .. Belki konu açmak yerine açılmış bi konuya bakabilirsiniz..
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38508.0

teşekkürler kerem bey. benim araba triptonik. önceden açılmış olan konudaki araç düz vites. ayrıca henüz forum olayını yeterince keşfetmiş değilim :) yavaş yavaş öğreniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2011, 19:58:15 »
yerinizde olsam sağlam bi özel toyota servisinden fiyat ve bilgi alırım. başımdan benzer bi olay geçti, 300-500 tl civarı yapılacak bi işi 100 tl ye hallettim hemde orjinal parça ile.. istanbulda iseniz telefonunu veririm bilgi alırsınız.

merhaba sertaç bey. ( sağlam bir özel toyota servisi ve ustası ) demişsiniz. gerçekten güvenilir işininde ehli bir yer ve sözünün eri bir usta bulabilsem tabiki gider görüşürüm. usta yönünden pek şanslı sayılmam daha öncelerden dilim çok yanmıştır malesef. bu sebeble biraz fazla tereddütlü ve tedirginim. lakin sizlerin tavsiyeleri de benim için çok önemli emin olun. İstanbulda yaşıyorum anadolu yakasındayım. o bahsettiğiniz yerin firma ismi, adres ve telefonunu verebilirseniz iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2011, 20:58:37 »
kuralları tam olarak bilmediğimden açıktan adres telefon yazamadım. özel msj attım.bilginize inşallah sorununuz çözülür.
Uyari!
Ağzınızı Kullanmaya Baslamadan Önce Beyninizle Baglantisini Kontrol Ediniz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2011, 21:01:49 »
Mustafa bey benim aracta 151000 km de ve triptonik konu hakkında sorunla ilgili çözümü yazarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2011, 22:04:41 »
Mustafa bey benim aracta 151000 km de ve triptonik konu hakkında sorunla ilgili çözümü yazarsanız sevinirim.

Kerem bey öyle görünüyorki yine yetkili servisi 2.500 tl yi bayılıp bu problemi bu şekilde çözücez sanırım. Çünkü alternatif üretemiyorum. Bulamıyorum. Sizinde araç aynı ise ilerleyen zamanlarda bu problemin karşınıza çıkma ihtimali yüksek. Parça konusunda toyotanın tekel olduğu söyleniyor. Bir usta ile görüştüm. Bizde parçaları yetkili servisten alıyoruz montajını yapıyoruz diyor. Yani yetkili servisten farkı sadece 250 tl gibi bi işçilik farkı oluyor. Bu da mantıklı değil zaten. 250 daha verir yetkili serviste yaptırırsın. Velhasıl durum kritik.Hayırlısı olsun bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2011, 01:35:05 »
Kerem bey öyle görünüyorki yine yetkili servisi 2.500 tl yi bayılıp bu problemi bu şekilde çözücez sanırım. Çünkü alternatif üretemiyorum. Bulamıyorum. Sizinde araç aynı ise ilerleyen zamanlarda bu problemin karşınıza çıkma ihtimali yüksek. Parça konusunda toyotanın tekel olduğu söyleniyor. Bir usta ile görüştüm. Bizde parçaları yetkili servisten alıyoruz montajını yapıyoruz diyor. Yani yetkili servisten farkı sadece 250 tl gibi bi işçilik farkı oluyor. Bu da mantıklı değil zaten. 250 daha verir yetkili serviste yaptırırsın. Velhasıl durum kritik.Hayırlısı olsun bakalım.

Mustafa bey alternatif üretmek adına yan sanayi parça takın ozaman yada çıkma ..
insanın aklına gelmiyor ama bazen çok iyi orjina çıkma parçalara yada iyi yan sanayiye rastlayabilirsiniz..

http://www.sahibinden.com/search.php?b[search_text]=toyota%20%C3%A7%C4%B1kma

istanbul gibi bi yerde yaşayıpta bu detayı atlamayın bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Kasım 13, 2011, 11:47:14 »
Kerem bey, tek alternatif bunlar kalıyor geriye haklısınız. Düşünmedim değil. Lakin bende bu şans varken ne iyi bir ustaya ne temiz çıkma malzeme veya kaliteli yan sanayi ürün çıkar karşıma  :D böyle kullanmaya devam ediyoz bakalım gittiği yere kadar..bu arada bu şekilde kullanmanın aracın diğer aksamlarına zararı olurmu olmazmı onuda bilmiyorum..eğer öyle bir sıkıntı varsa en acil bir şekilde bu işi yaptırmak lazım of off hayırlısı bakalım.