Gönderen Konu: Bu Konu Bilgisi Olan Bana Lütfen Yardım Etsin  (Okunma sayısı 1187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
Bu Konu Bilgisi Olan Bana Lütfen Yardım Etsin
« : Kasım 12, 2011, 10:09:15 »
Merhaba arkadaşlar

Bundan yaklaşık 2 yıl önce 4 lü kavşakta gece yarısı çok süratli gelen bir bmw aracıma çarptı benden sonrada 3 araca daha çarparak durabildi .Olay sonrasında şöför arabaan indi sallanarak yanımıza geldi bizlerde birşey olup olmadıgını sorup daha sonra olay yerinden taksi ile kaçtı.Yanlız araç arkadaşı kapı diregine burnunu felan vurmuş duruyordu vede araçta bira tenekeleri felan vardı.Daha sonrasında mahalle halkı ve diger araç sahipleri olay yerine geldi trafik felan geldi şöför olay yerinden kaçtıgından vede alkollü olabileceginden o tarzda bir tutanak tutuldu.Daha sonrasın da  bizim araçlarımız yapıldı sigorta paramızı ödedi .Yanlız şöyle bir durum var bize çarpan Lüks bmw nin sigortası şöför olay yerinden kaçtıgından vede alkollü olabilecegi kanaatinden dolayı kendisine para ödemiyor ayrıca bizim araçlarımız için ödedigi parayıda adamdan istiyormuş  sanırım davası sonuçlanmış adama icra gitmiş.Dün adam bende olay yerinde kendisinin alkollü olup olmadıgımı tam olarak bilmedigime dair mahkemeye dilekçe vermemi istedi bende olayları yazılı olarak adamın evukatı ile yazdık vede kendisinin tam olarak alkollü olup olmadıgını bilmedigimi olay yerinden kendisnin taksi ile uzaklaştıgını beyan ettik .Ama durum şuki bundan dolayı benim hakkımda aksi bir sonuç dogar mı? Benim aracım apıldı sürücü zaten kural ihlali aşırı hız olay yeri terk gibi mevzuatlardan dolayı suçlu bulundu ve bizim cebimizden para çıkmadı .Ama şöyle bir durum var birkaç kişi olay hakkında seni baglayan biri durum olmaz dedi bazı arkadaşlarımda adam eger alkolsüz diye haklı bulunur parasını sigorta şirketinden alırsa sigorta şirketi sana dava açabilir ayrıca bilirkiş tekrar tayin edilip olayla iligili kaza sanada suç atfedebilirler bundan dolayıda oluşan hasarın bir kısmını sana ödetebilirler dediler .Valla dünden beri günüm rezil oldu uykularım kaçı acayip huzursuzum ne yapmalıyım bana karşı aksi birşey oluşur mu .Üzerinden 2 sene geçmiş ama genede döndü dolaştı pisligi beni buldu .YARDIMCI OLABİLECEK BANA YARDIMCI OLABİLECEK BİR ARKADAŞ VAR MI ?
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

Bu Konu Bilgisi Olan Bana Lütfen Yardım Etsin
« : Kasım 12, 2011, 10:09:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu Konu Bilgisi Olan Bana Lütfen Yardım Etsin
« Yanıtla #1 : Kasım 12, 2011, 11:14:34 »
geçmiş olsun,
adamın olayyerinden kaçması ve alkol şişelerine bakılarak suçlu bulunmuş sanırım.... bu kişi ölümlü kazaya sebebiyet de verebilirdi... anlaşılan o ki sigorta sizin masrafları olkollü durumdan dolayı adamdan tahsil etmiş,buna istinaden adamda kendini temize çıkarmaya çalışarak ödediği parayı geri almak istiyor... ilk tutanakdaki ifadenin aksini beyan etmedikce sana bir sıkıntı olacağını sanmıyorum...

vicdanen alkollü olmadığını rahatlıkla beyan edebiliyorsan sıkıntı yok...  şahsen ben olsam yapmazdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2011, 16:11:36 »
Muhammet abi zaten şöyle bir durum var .Kaza da zaten alkol olmasada trafik kurulları çerçevesinde ben zaten geçiş üstünlügü yönünden zaten haklıyım ayrıca şahıs aşırı hızlı oldugunu kabul ediyor.Ben sadece olay oldugunda olayın vermiş oldgu heyacan ve kargaşayla şöförün alkollü olup olmadıgını bilmeden trafik ekibine aşırı alkollüydü ve olay yerinden kaçtı diye  tutanak tutturdum.Şimdi ise gene yalan söylemedim olayı gene aynı şekilde anlattım şöförün sallanmasından vede olay yerinden kaçmasından dolayı vede aracın içerisinde bira tenekeri gördügüm için şöförün alkollü oldugunu düşündüm fakat kesin olarak şöförün alkollü oldugunu veya olmadıgını söyleyemem.O anki durumdan ötürü şöförün olay yerinden kaçması vede araçtan indiginde yalpalayarak bana dogru gelmesinden kendidini sarhoş olabilecegini düşündüm.Fakat şöför kaza esnasında cama kafasını çarpmış vede gögsüne çok saglam bir darbe almış bundan dolayı dengesini kaybetmişte olabilir .O sebepten net olarak şöför alkollüydü veya degildi diye kesin birşey söyleyemecegimi belirttim .Onun dışında olayla ilgili hiçbir aksi veya çarpıtıcı iddiade bulunmadım.Zaten admdan yalan söylememi istemedi dogruyu söyle dedi .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2011, 23:11:13 »
bu durumda tecrübelerime dayanarak söyleyim, sana  bu konuda herhangi 1 maddi yaptırım yapılması durumu kesinlikle olmaz, mağdur olan taraflardan biri sendin ve mağduriyetin giderildi... bundan sonra bu işi götüren 2 taraf var biri sigorta diğeri bwm sahibi...  en fazla başına gelecek olay bu durum mahkemede devam etmesi durumunda tanık olarak ifadenize başvuru yapılabilir... tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2011, 11:17:51 »
  Sürücü alkol tespiti muammadır. Geriye dönük olarak sigorta şirketinin bunu kanıtlaması düşünülemez. Zaten belli sat sonra kanda bile çıkmıyor. Araçtaki şişeler ile sürücünün alkollü olduğunu ispat etmeye çalışmak bence çok sağlam bir dayanak olmaz. Sende elinde alkolmetre ile dolaşmadığına göre. ;)
 Ama bu gibi durumlarda karşı tarafın olay yerinden kaçması zaten cezaya sebebiyet verir (ki bence bu ceza yükseltilmeli), alkollü olduğundan şüphelendi isen de bence bunu beyanını değiştirmeseydin. Bırak o haltı yiyen sürücü kendisi uğraşsın.
 Başkalarını da koruma bilincinde olmalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2011, 12:36:24 »
Aslında başkalarını koruma bilinci degil .Ben şahsın Gerçekten alkollü olup olmadıgını bilmiyorum.Eger gerçekten benim söylemim yüzünden bu adam magdur ise ve gerçekten alkollü degil ise gerçekten vicdani yönden rahatsız olurum.Ben mahkemeye verdigim kagıtta da karokolda verdigim ifade de sürürcünün alkollü oldugunu düşündügümü belirttim kesin ve net olrak alkollü veya degil diye bir şey söyleyemecegimni belirttim.Bu nu da zaten bilemem.Gerisi mahkemeye kalmış adamı suçlu bulur bulmaz orasını bilemem.Ama olay yeri terk var araçta bira tenekleri var adli tıp kaydı felan yok .gerisini de bilemeyecegim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2011, 17:59:08 »
Aslında başkalarını koruma bilinci degil .Ben şahsın Gerçekten alkollü olup olmadıgını bilmiyorum.Eger gerçekten benim söylemim yüzünden bu adam magdur ise ve gerçekten alkollü degil ise gerçekten vicdani yönden rahatsız olurum.Ben mahkemeye verdigim kagıtta da karokolda verdigim ifade de sürürcünün alkollü oldugunu düşündügümü belirttim kesin ve net olrak alkollü veya degil diye bir şey söyleyemecegimni belirttim.Bu nu da zaten bilemem.Gerisi mahkemeye kalmış adamı suçlu bulur bulmaz orasını bilemem.Ama olay yeri terk var araçta bira tenekleri var adli tıp kaydı felan yok .gerisini de bilemeyecegim

sigorta acentam bana hep derki alkollüyken kaza yaparsan kaç git, daha az cezayla yırtarsın...  sanki alkol alıyorum :))) genelde içtiğim boza bozulup alkol etkisi yapacakda da da... :))))

öyle bir durumda kaçıyorsa kaçmasının birçok nedeni vardır fakat kanıtlarda ortada tabiii bu durumda kimse bana ya başkası içtiyse, adamın acil işi vardı, ehliyeti yoktu,bilmem neyi yoktu demesin, herşey ortada derim... alkollü olmayan adam koly kolay kaçmaz, kaçacana kadar yardım etmeli, polisi beklemeli...

bu arada sen vicdanını rahat tut...